Articole medicale

06.02.2018

O viziune artistică despre Mica Unire, în lumea celor mici

Simbolurile și cultura națională, împreună cu tradițiile, reprezintă piatra de temelie a oricărei civilizații. Istoria exprimată prin arte vizuale a fost provocarea pe au acceptat-o 21 de copii de la Centrul Social Multifuncțional din Tg. Frumos. Tematica aleasă pentru acest atelier de lucru a fost semnificația zilei de 24 ianuarie 1859 și simbolurile naționale.

Bucuria de a învăța despre tradiții, unitate și istorie a fost întrecută de frumusețea interpretării curentului unionist, din perspectiva copiilor de grădiniță și din clasele I – IV. Tinerii au dat culoare evenimentelor istorice și au surprins, prin viziunea lor, cele mai frumoase aspecte din cultura națională.

Activitățile creative desfășurate în compania micuților au pus accentul pe semnificația zilei în care celebrăm Mica Unire și pe elementele care ne definesc pe noi, ca români. Timp de 2 ore, copiii au îmbrăcat haina de artist și au transpus în mici opere de artă simbolurile țării noastre, tradițiile și hora unirii, precum și drapelul național.

Arcadia facilitează  accesul copiilor din medii defavorizate la educație în cadrul unui parteneriat strategic cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany. Împreună, sprijinim 40 de copii cu risc crescut de abandon școlar din cauza sărăciei, din comunitatea Târgu Frumos, le susținem educația și îi implicăm în activități informale.  

Vă invităm să descoperiți creațiile celor mici care oferă o incursiune în tradițiile și istoria neamului românesc.