Articole medicale

04.08.2020

Pacienți și echipă medicală, în siguranță, la Arcadia

Arcadia – Spitale și Centre Medicale implementează în mod constant măsurile speciale, în vederea asigurării siguranței tuturor: pacienți și echipă medicală. Încă de la începutul pandemiei, am asigurat continuitate și siguranță, atât în activitatea de policlinică, cât și în cea de spital.

În continuare, toate măsurile sunt monitorizate și implementate în acord cu evoluția înregistrată la nivel național și internațional.

Măsuri speciale de siguranță în Centrele Medicale Arcadia
 

Pentru a fi aproape de nevoile pacienților, Centrele Medicale Arcadia funcționează cu un program extins, în 6 policlinici situate în Iași. Programările sunt efectuate în așa fel încât în spațiile comune (holuri, recepții) să nu se creeze aglomerație. La intrarea în policlinică, pacienții se echipează cu mască, cu papuci autoadezivi sau de unică folosință, se dezinfectează și trec prin triajul epidemiologic. Distanțarea socială este asigurată, locurile de așteptare fiind semnalizate în mod corespunzător. În zona Recepțiilor panourile speciale și purtarea măștii asigură contactul în siguranță consilier medical-pacient. Fluxurile intrare-ieșire sunt separate din motive de siguranță.
În Centrele Medicale Arcadia se aplică constant măsuri de dezinfecție a spațiilor, de la holuri la cabinete. Personalul medical este echipat corespunzător, iar întreaga interacțiune medic-pacient se realizează în condiții de maximă siguranță.

Măsuri speciale de siguranță în Spitalele Arcadia

În Spitalele Arcadia activitatea medicală se desfășoară cu respectarea tuturor normelor de siguranță. Măsurilor speciale care se aplică în policlinici, li se adaugă altele, specifice activității de spital.
Înainte de internare, fiecare pacient efectuează testul pentru Covid prin metoda RT-PCR. În această perioadă, programul de vizite este suspendat tocmai pentru a asigura un mediu sigur și stabil.
Zona de Terapie Intensivă și Blocul Operator au fost extinse. Proiectarea și dotarea sălilor de operație au fost realizate cu accent pe siguranța actului medical:

  • sistemul de flux de aer laminar, existent în toate sălile de operaţii, protejează spaţiul de lucru al chirurgilor şi zona mesei de operaţie, asigurând în jurul lor un mediu aseptic, prin eliminarea factorilor de poluare sau contaminare;
  • pandantele mobile aduc la îndemâna chirurgului aparatura medicală şi prizele de gaze medicale, în condiţii de confort sporit şi de igienă perfectă.

Accesul în blocul operator este restricționat și strict controlat, implementându-se inclusiv un circuit securizat al pacienților, materialelor din exterior, materialelor cu circuit intern destinate sterilizării şi dezinfecţiei etc.

Peste 3 000 de intervenții chirurgicale au avut loc în Spitalele Arcadia din luna februarie până acum. În siguranță.
Echipa medicală Arcadia este pregatită și specializată pentru a realiza actul medical în toată complexitatea lui, pentru toate patologiile și pentru toți pacienții. Și în această perioadă, ca în fiecare zi, Arcadia reprezintă un spațiu sigur.

Powered by Froala Editor