Articole medicale

02.07.2013

Pe 14 iulie, ieșenii pedalează sub semnul sănătății

Rețeaua medicală Arcadia organizează duminică, 14 iulie, începând cu ora 11:30, o acțiune de tip tur ciclist menită să reunească iubitorii mersului pe bicicletă și să transmită ideea că mișcarea înseamnă sănătate.

Pe scurt, BikeVibe este o plimbare pe biciclete, pentru copii și adulți deopotrivă, și o ocazie de socializare și recreere, dovedind faptul că o pasiune comună (ciclismul) are puterea să reunească oameni dintre cei mai diferiți, că barierele de vârstă, gen, statut social sau profesional pot fi depășite și că viața în comunitate poate oferi satisfacții, oportunități și prilejuri de relaxare deosebite.

În plimbarea sa prin centrul orașului, grupul de bicicliști BikeVibe va împărtăși tuturor îndemnul la „sănătate prin mișcare" și ideea că ciclismul nu trebuie practicat doar ca sport sau metodă de agrement, ci poate fi o soluție zilnică de deplasare în oraș, cu beneficii pentru calitatea vieții și a mediului deopotrivă.

Turul ciclist Arcadia BikeVibe se va desfășura pe un traseu prestabilit, cu punct de plecare / sosire fix, după cum urmează: Esplanada Palatului Culturii - Bd. Anastasie Panu - Str. Sfântul Lazăr - Podu Roșu - Splai Bahlui dreapta - Pod Tudor Vladimirescu - Bd. Prof. Dr. D. Mangeron - Podu Roșu - Str. Palat - Esplanada Palatului Culturii.

Doritorii se pot înscrie la turul ciclist BikeVibe fie online, pe site-ul Arcadia, fie direct la eveniment. Participarea se va putea face cu bicicleta proprie sau, pentru cei care nu au una, cu o bicicletă închiriată gratuit de la punctul de start. Deși nu există o limită minimă de vârstă pentru accesul la acțiune, familiile sunt rugate să nu forțeze participarea cu copii prea mici, care nu știu să meargă bine pe bicicletă sau care nu au rezistența necesară pentru a parcurge întregul traseu. Copiii sub 12 ani vor putea pedala doar însoțiți de un adult, iar minorii de peste 12 ani care vor să se înscrie singuri trebuie să prezinte un acord scris din partea părinților. Toți participanții la turul ciclist sunt răspunzători pentru securitatea proprie pe durata cursei, pentru respectarea regulilor de circulație și pentru prevenirea oricăror incidente. Purtarea echipamentului adecvat de protecție (căști, genunchiere, etc.) este recomandată pentru toți bicicliștii și e obligatorie în cazul copiilor.

După revenirea din cursă, participanții care au rămas în grupul de bicicliști pe toată durata turului vor putea să se înscrie la tombola BikeVibe și vor asista la tragerea la sorți a câștigătorilor. Tombola este dotată cu 50 de premii în valoare totală de 11.000 lei și va oferi celor norocoși surprize diverse, de la servicii de sănătate marca Arcadia, până la vouchere pentru mobilier, abonamente la sala de gimnastică sau ședințe de solar, un weekend la munte sau diverse produse pentru sport și agrement.

Lansat sub sloganul „Pedalează, vibrează, visează!", turul ciclist Arcadia BikeVibe își propune să devină un eveniment anual și un simbol al optimismului, încrederii și libertății de a avea visuri mari, reamintind tuturor cât de important este să ne protejăm sănătatea, făcând mișcare, gândind pozitiv și găsind timp, în programul aglomerat al vieții moderne, pentru clipe de relaxare și bună dispoziție. Gândește-te la tine, la sănătatea ta, la viitorul tău - acesta e mesajul BikeVibe, îmbrățișat de altfel de susținătorii generoși ai evenimentului: Raiffeisen Bank, Ispal, Rodotex, Club Armony, Moto-Velo-Sport, Bikes2go, Icar Tours și Asociația de Turism Montan „Hai pe munte".

Acțiunea de social networking BikeVibe este o inițiativă de responsabilitate socială a rețelei medicale Arcadia și face parte din ansamblul de evenimente prin care Arcadia marchează în această vară împlinirea a 3 ani de activitate.

O nouă ediție a programului de tip caravană medicală „Sănătatea vine la tine!", care va străbate până la finele lunii august 11 orașe din regiunea Moldovei, aducând în fiecare locație servicii de evaluare medicală pentru adulți și copii, precum și ateliere creative pentru cei mici, completează proiectele Arcadia pentru vara 2013. În același timp, noi oferte comerciale și de servicii vor deveni accesibile pentru pacienți în această perioadă, primul dintre ele fiind noua categorie de pachete de naștere cu servicii incluse de prelevare de celule stem.

Bike-Vibe-2013