Articole medicale

14.12.2011

Povestea lui Alexandru

Povestea lui AlexandruÎntr-o căsuţă modestă din Ciulineşti, uşor de trecut cu vederea, locuieşte o minune de băiat de doar 14 ani. Alexandru e un bărbat în toată firea, de fapt, dacă luăm în considerare activităţile lui de zi cu zi.

Băiatul se ocupă de aproape toate treburile gospodăreşti, de la gătit şi curăţenie la îngrijirea animalelor. De toate, Alexandru are grijă cu responsabilitatea unui om matur, cot la cot cu tatăl său pe care îl ajută de când mama lui a plecat în Italia.

Momentul plecării mamei la muncă a fost foarte dureros pentru întreaga familie. Nimic nu se compară cu suferinţa unei mame care nu îşi poate vedea copilul  crescând cu zâmbetul pe buze, care nu se poate bucura alături de el de fiecare împlinire a lui. Sau cu tristeţea copilului care îl are alături doar pe tatăl lui şi care nu se mai poate bucura de o copilărie fără griji, de joaca împreună cu prietenii. Toate acestea îl afectează pe Alexandru care e foarte introvertit de când mama lui e în Italia. Îşi exprimă sentimentele pictând în puţinele momente libere, când nu e preocupat cu treburile casei. Alexandru e talentat, merită să fie încurajat şi să aibă parte de toate frumuseţile vieţii. Nu putem să-i îndeplinim cea mai mare dorinţă a lui Alexandru, să-i aducem mama înapoil lângă el, dar putem să-i facem Crăciunul mai senin.

Pentru Alexandru, dar şi pentru ceilalţi peste 60 de copii din Ciulineşti Arcadia a lansat campania Crăciun cu bucurie la Ciulineşti-Probota pe pagina de Facebook oficială. În schimbul fiecărui Like, Arcadia donează 1 leu pentru aceşti copii şi cu toţi banii strânşi umple sacul lui Moş Crăciun cu care merge în preajma Ajunului în satul de la marginea Iaşului. O faptă bună pentru un copil încercat pe nedrept de soartă. E la îndemâna noastră să dăruim vise şi zâmbete celor care le merită cu adevărat.