Articole medicale

19.07.2013

Prelevare de celule stem inclusă în pachetele de naștere, la Maternitatea Arcadia

Maternitatea Arcadia a lansat luna aceasta noi pachete de naștere, în care este inclusă prelevarea de celule stem. Prin această completare a serviciilor sale, maternitatea privată ieșeană vine în întâmpinarea nevoilor și dorințelor tinerelor familii, care sunt preocupate să protejeze pe termen lung sănătatea copilului lor și care, în acord cu cercetările actuale, văd în celulele stem o șansă de vindecare în peste 80 de boli grave ce pot apărea pe parcursul vieții.

Pe lângă avantajele medicale, noile pachete de naștere oferă și avantajul unor importante reduceri de preț, astfel încât ușurează efortul financiar al familiei și facilitează accesul simultan atât la servicii medicale și de îngrijire impecabile pentru naștere, cât și la prelevare de celule stem.

Oferta pachetelor de naștere cu dublu beneficiu este lansată de Maternitatea Arcadia în colaborare cu Cord Blood Center.

Venirea pe lume a unui copil este un prilej de emoție și bucurie în viața familiei, dar și un moment de reflecție, în care viitorii părinți își conștientizează și asumă noile responsabilități. Sănătatea copilului devine prioritatea absolută. Pentru aceasta, Maternitatea Arcadia oferă resurse complete: servicii de urmărire a sarcinii și a evoluției fătului, cele mai bune servicii medicale pentru naștere, tot ceea ce este necesar după naștere pentru sănătatea bebelușului, inclusiv soluții diverse pentru screeningul metabolic, monitorizarea și evaluarea nou-născutului, vaccinări etc. Dispunând de săli de operație și săli de naștere moderne și perfect utilate, de o unitate de terapie intensivă neonatală și o unitate de terapie intensivă pentru adulți, ambele cu dotări performante, precum și de condiții și servicii excelente de îngrijire pentru mamă și copil, Maternitatea Arcadia este locul perfect în care să aduci pe lume un copil, în confort și siguranță. Acum, acestor servicii li se adaugă prelevarea de celule stem, inclusă în pachetele de naștere, la un singur preț.

„Această nouă ofertă are pentru noi mai multe semnificații: am dorit în primul rând să asigurăm viitorilor părinți o soluție medicală perfectă, integrată, pentru naștere și pentru sănătatea copilului atât la începutul vieții, cât și pe parcursul ei. Apoi, am dorit să le ușurăm efortul financiar și să le permitem să atingă ambele obiective cu un singur preț, care e mult mai mic decât dacă ar fi plătit separat cele două tipuri de servicii, de naștere și de prelevare. Dar peste toate acestea, este și un mesaj pe care îl transmitem acum, acela că facem tot ceea ce este necesar pentru a ne apropia tot mai mult de nevoile reale ale pacienților noștri. Am căutat partenerii cei mai potriviți pentru acest proiect și suntem bucuroși să avem alături Cord Blood Center Medical, un furnizor serios și de încredere", declară Dan Fiterman, director general al rețelei Arcadia.

La rândul său, dr. Tudor Panu, General Manager Cord Blood Center Medical România, precizează: „Nașterea e un moment unic, așa cum unică este șansa de a-i asigura copilului un viitor ferit de boli grave care i-ar putea afecta sănătatea. Recoltarea de celule stem este o șansă în plus, pe care noi sau părinții noștri n-am avut-o și pe care medicina modernă ne-o oferă acum. Și pentru că știm cât de importantă este organizarea bugetului familial înaintea sosirii pe lume a unui copil, ne-am gândit să venim în ajutorul viitoarelor mame care s-au decis să nască la Maternitatea Arcadia, dezvoltând împreună cu partenerii noștri o gamă de patru produse, patru pachete de naștere și recoltare de celule stem, adaptate nevoilor și bugetului lor. Oferta pe care o propunem viitorilor părinți include un dublu beneficiu: servicii medicale de înaltă calitate, completate de o tehnică medicală de vârf, menită să asigure copilului o sursă prețioasă de sănătate."

Pachetele de naștere cu recoltare inclusă sunt valabile atât pentru nașterea naturală, cât și pentru nașterea prin cezariană. În oricare dintre cazuri, părinții pot alege între patru variante diferite de recoltare, în funcție de tipul probelor biologice prelevate pentru celulele stem. Detalii complete despre această ofertă și despre toate avantajele și facilitățile disponibile în Maternitatea Arcadia pot fi obținute la Biroul Consiliere Pacienți din incinta spitalului, în str. Cicoarei nr.2, tel. 0232 202002.

Maternitatea Arcadia și-a început activitatea în vara anului 2010 și este locul în care au venit pe lume până acum peste 1.700 de copii, inclusiv din sarcini gemelare, sarcini cu risc sau prin nașteri premature. Pentru a asigura cele mai bune condiții medicale și de îngrijire, pentru mamă și copil, maternitatea dispune de 2 săli de naștere naturală, 4 săli de operații ultramoderne în blocul operator Arcadia, 2 unități separate pentru anestezie-terapie intensivă: ATI adulți și ATI Neonatologie, de rezerve confortabile și elegante, în regim rooming-in, pentru mamă și copil. Echipa medicală numără peste 60 de medici și circa 30 de persoane în personalul de asistenți medicali și auxiliar.

Pe lângă multiplele beneficii conexe oferite în pachetul de naștere, maternitatea asigură în mod gratuit serviciile de terapie intensivă pentru mamă și copil, pentru orice situații medicale neprevăzute ce ar putea apărea în perioada de spitalizare.
Ca un element suplimentar, maternitatea permite tatălui să asiste la naștere și să fie alături de partenera sa, în cel mai emoționant moment al vieții de familie...

Prelevare de celule stem inclusa in noile pachete de nastere.