Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Tomografii computerizate (CT) accesibile gratuit pentru patologiile neurologice și Orl de cauză necunoscută

Durerea de cap, senzația de presiune craniană, vertijul și crizele de pierdere a cunoștinței de cauză necunoscută pot fi investigate în mod gratuit la Arcadia.

Concret, pacienții cu probleme neurologice și ORL localizate la nivel cranio-cerebral  în cazul cărora diagnosticarea nu a fost posibilă prin investigațiile paraclinice efectuate anterior pot fi îndrumați de medicul de specialitate către efectuarea unei tomografii computerizate (CT), cu sau fără substanță de contrast, în funcție de particularitățile cazului medical.

Efectuarea CT-ului cranio-cerebral și interpretarea rezultatelor imagistice de către medicul curant se realizează printr-un circuit simplu, fluid și comod, într-o singură zi.

Persoanele asigurate au astfel ocazia de a efectua gratuit o investigație de înaltă performanță ce facilitează stabilirea unui diagnostic și instituirea tratamentului necesar.


Care sunt pașii de urmat?

1. Pacientul se programează pentru o consultație medicală în specialitățile Neurologie sau ORL, în funcție de problema de sănătate sau simptomele specifice.

2. În urma examinării clinice și a analizei istoricului medical al pacientului, medicul de specialitate decide necesitatea efectuării pachetului CT cranio-cerebral.

3. Pacientul cu recomandare de a efectua pachetul CT cranio-cerebral se programează în Call Center - 0232 920.

4. Investigația CT cranio-cerebral și interpretarea rezultatelor de către medicul specialist care a recomandat pachetul se realizează în aceeași zi.


Mențiuni:
* Consultațiile inițiale de ORL sau Neurologie necesită programare și se achită conform listei de tarife disponibile în Call Center - 0232 920. Pacienților li se recomandă prezentarea dosarului medical (investigații, analize relevante pentru patologie, efectuate anterior).

* Programările pacienților pentru pachetul CT cranio-cerebral se fac pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie către specialitățile ORL sau Neurologie, după caz, în limita fondurilor CAS și a locurilor disponibile. Pachetul nu se adresează pacienților acuți.

* Medicul Arcadia își rezervă dreptul ca, în urma consultației medicale, să nu recomande pacientului efectuarea investigației CT cranio-cerebral dacă patologia acestuia nu impune această explorare, îndrumându-l către alte proceduri adecvate (RMN cranio-cerebral, bilanț vestibular).

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou