Articole medicale

07.05.2019

Ultimele zile de vacanță, transformate în zile de aventură în aer liber pentru sute de cercetași

A X-a ediție a proiectului ScoutIS cu tema Ultima cetate fortificată, din  30 aprilie – 4 mai a reunit aproximativ 280 de tineri cercetași din toată țara într-un spațiu al aventurii și al prieteniei.

În acest an campul cercetășesc a fost organizat în cadrul parcului natural și de aventură off-road din Nord-Estul României, Enduro Ranch, comuna Bârnova, Iași.

Rețeaua Medicală Arcadia a fost partener al Centrului Local din Valea Lupului al Organizației Naționale Cercetașii României în desfășurarea acestei ediții, în care adolescenți cu vârste cuprinse între 11-18 ani și-au testat și depășit limitele prin exersarea practică a abilităților de supraviețuire deprinse ca cercetași.

Ultimele zile de vacanță au fost pentru tinerii cercetași zile de supraviețuire în natură în care au trăit departe de confortul urban și, mai ales, fără acces la tehnologie. Au parcurs trasee prin pădure, au campat în poieniţe şi au dormit în adăposturi construite chiar de ei. Supravegheați de organizatori, participanții au avut ocazia să se autocunoască și să se autodepășească, dar și să lucreze în echipă încercând să se descurce cât mai bine în mijlocul pădurii.

Arcadia - Spitale și Centre Medicale se implică în acțiunile dedicate promovării sănătății și educației, ca principii importante ce influențează viața și evoluția comunității din care face parte. Prin acest parteneriat, Arcadia susține promovarea unui stil de viață sănătos, a unei vieți active bazată pe mișcarea fizică, precum și protejarea și integrarea în natură prin conștientizare. Timpul petrecut de tineri împreună a fost gândit și din perspectiva educației non-formale, pentru avea un impact pozitiv și asupra dezvoltării socio – emoționale a adolescenților dornici de aventură.