Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Zece recomandări pentru o dezvoltare psihică armonioasă a copilului

Dr. Amalia ConstantinDe cele mai multe ori, când ne gândim la copilul nostru, de fapt ne gândim la noi, la ce ne dorim noi pentru el.
Părinții își doresc un copil mulțumit, fericit, capabil să se descurce în viață, să fie pe cont propriu, să deschidă uși, să realizeze scopuri, să stea drept în fața celorlalți, să se ridice singur, să se reinventeze și să știe să cedeze, să accepte și să ierte.
Pentru a fi siguri că putem contribui la îndeplinirea dorințelor noastre mai sus menționate și pentru că ne dorim să contribuim la o dezvoltare psihică armonioasă a copilului nostru, este important să ținem câteva aspecte foarte importante.

  1. Alegem iubirea în locul controlului, ghidați de curaj, compasiune, conectare. Învățăm să avem încredere în noi și investim copilul cu încredere.
  2. Recunoaștem și ne acceptam limitele. Oricând putem învăța de la cei din jurul nostru, iar copilul nostru este capabili să ne învețe în orice moment o lecție importantă dacă suntem atenți și ne dorim lecțiile lui.
  3. Învățăm să fim tari și-l lăsăm să-și trăiască sentimentele așa cum sunt ele, indiferent cât de dureroase sau intense pot fi la un moment dat.
  4. Alegem răbdarea și compasiunea lăsându-l să greșească, să strice obiecte, să uite, să piardă.
  5. Conștientizăm și nu proiectăm în copilul nostru propriile nerealizări și eșecuri, lăsându-l să facă lucrurile în ritmul lui, fără presiune.
  6. Credem că fiecare copil vine în viața lui ca să își manifeste un scop, o misiune și-l lăsăm să-și aleagă singur calea indiferent cât de ocolită e și de faptul că poate nu răspunde nevoilor noastre de siguranță și mândrie.
  7. Acceptăm și iubim necondiționat, lăsându-l să vină oricând, să se întoarcă la noi indiferent câte greșeli a făcut, pe cine a dezamăgit. În ochii noștri este mereu valoros.
  8. Ținem în brațe, fără predici, fără lecții, cu empatie, toleranță și încredere.
  9. Lăsăm să vadă că nu-i definim valoarea din felul în care arată, din cum se poartă sau prin ceea ce face, lăsându-l să fie EL.
  10. Mulțumim și ne dorim în fiecare zi să fim mai buni, mai iubitori, mai calmi, mai răbdători.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou