Articole medicale

23.12.2011

Crăciun cu bucurie la Ciulineşti-Probota

Bucuroşi de susţinerea a peste 2500 de oameni cu suflet, pe 22 decembrie am mers în Ciulineşti, încărcați de cadourile pe care Moş Crăciun le-a pregătit pentru toţi copiii care trăiesc în satul din comuna Probota.

Copiii de la Ciulinesti

Campania „Crăciun cu bucurie la Ciulineşti-Probota”, pe care Arcadia a organizat-o pentru cei 62 de copii mai puţin răsfăţaţi de soartă din satul de la marginea Iaşului, a avut un succes neaşteptat. 2589 de persoane au dat Like paginii de Facebook Arcadia în cadrul campaniei caritabile care s-a desfăşurat exclusiv în mediul online. Reţeaua de sănătate Arcadia a donat câte 1 leu în numele fiecăruia dintre cei aproape 2600 de oameni (și a mai adăugat câțiva din partea sa), iar din suma totală s-au cumpărat fructe, dulciuri şi jucării – cât să bucure un suflet de copil și să alunge, măcar pentru câteva zile, amarul unei vieți altfel lipsite de răsfăț.

Copiii, unii însoţiţi de părinţi, ne-au aşteptat nerăbdători în biserica din parohie, unde le-am împărţit darurile. Puţini au rezistat să nu desfacă pachetele de cum le-au primit, simțind deja că anul acesta Crăciunul e parcă mai frumos. La rândul nostru, ca mesageri ai spitalului Arcadia și ai prietenilor săi de pe Facebook, am primit de la gazdele noastre colăcei, mere și nuci, darul tradițional al Crăciunului, care ne-a dus cu gândul la casa bunicilor și la ulițele pe care unii dintre noi și-au petrecut iernile copilăriei. Însă darul cel mai mare a fost zâmbetul încântat al copiilor din Ciulinești, luminițele din ochii lor, bucuria cu care căutau să vadă prin pungă ce a pregătit Moșul pentru ei...

Bucuraţi-vă de zâmbetul copiilor din pozele de ieri care apar pe pagina de Facebook!