Articole medicale

20.08.2021

În fiecare zi, în România 40 de oameni pierd lupta cu viața prin infarct miocardic, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că boala coronariană va rămâne principala cauză de deces pentru următorii 20 de ani

Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în întreaga lume. Conform OMS, peste 17 milioane de decese sunt cauzate anual de afecțiuni cardiovasculare. Vizita anuală la cardiolog este un gest obligatoriu de grijă pentru propria viață. În general, afecțiunile cardiace se dezvoltă lent, fără simptome evidente. Chiar și atunci când simptomatologia apare, pacienții o ignoră și ajung la medicul cardiolog când afecțiunea s-a agravat.  

Consultația de cardiologie poate fi recomandată pacientului cu suspiciunea de afecțiuni ale inimii de către medicul internist sau medicul de familie, ori poate fi parte a bilanțului medical de rutină. În urma consultației, pot fi recomandate investigații suplimentare precum: electrocardiograma (ECG), test de efort, monitorizare Holter, monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale, analize de sânge ș.a.– care să întregească tabloul medical necesar unui diagnostic de certitudine.

Mergi la cardiolog dacă:

  • suferi de hipertensiunea arterială;
  • suferi de diabet zaharat;
  • ești supraponderal;
  • fumezi;
  • ai în familie persoane care suferă de afecțiuni cardiovasculare;
  • ești atent cu starea ta de sănătate.

1 din 3 români suferă din cauza hipertensiunii arteriale
 

Nu doar persoanele în vârstă au nevoie de un consult la cardiolog. Există cazuri de infarct miocardic acut sub vârstă de 30 de ani. Tinerii sunt predispuși la afecțiuni cardiovasculare din cauza stilului de viață inadecvat (alimentație nesănătoasă, obezitate, sedentarism, fumat etc.) Grija pentru calitatea alimentației, activitatea fizică regulată, renunțarea la fumat și evitarea consumului excesiv de alcool trebuie să fie completată de consultația cardiologică anuală

Examenul fizic, electrocardiograma, ecocardiograma și măsurarea tensiunii arteriale sunt măsuri eficiente și neinvazive de evaluare a sănătății cardiovasculare. Pentru diagnostic, la Arcadia utilizăm explorări funcționale și tehnici ecografice de mare acuratețe, realizate cu aparatură medicală performantă.

Prevenția poate fi soluția pentru evitarea apariției afecțiunilor medicale. Se recomandă consultul cardiologic pentru diagnosticarea și tratarea precoce, mai ales că de regulă, pacienții neglijează apariția simptomelor. Pentru programare, ai la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

 

Powered by Froala Editor