Articole medicale

19.12.2011

Povestea Georgianei

Povestea GeorgianeiNimic nu se poate compara  cu fericirea care-ţi inundă inima când vezi un copil zâmbind…

Georgiana nu e o fetiţă ca oricare alta, care se bucură ca toţi copiii de vârsta ei de o copilărie lipsită de griji. Are doar 12 ani, dar a înfruntat până la această vârstă fragedă multe greutăţi cărora le face faţă ca un Om mare.

Ea nu are vreme de jocuri sau jucării şi nici prea mult timp liber… După şcoală, Georgiana îşi face lecţiile şi are grijă de sora ei mai mică sau îşi ajută părinţii atunci când ei sunt copleşiţi de probleme.

Părinţii nu au nici un venit şi abia le pot oferi copiilor lucrurile de care au nevoie în fiecare zi. Problemele financiare, dar mai ales boala tatălui o afectează pe Georgiana care a învăţat prea devreme că viaţa e grea, că nu trebuie să spere prea mult şi că viaţa nu-i va rezerva prea multe bucurii.

În ciuda necazurilor şi a treburilor de zi cu zi de acasă, Georgiana se ocupă cu conştiinciozitate şi de şcoală, obţine mereu calificative foarte bune la învăţătură şi premii pentru rezultate. Georgiana şi-ar dori foarte mult să poata avea şansa să îşi dezvolte pasiunea pentru pictură şi să se dedice mai mult lecturii - o altă pasiune de-a ei, fără a se mai gândi la boala tatălui şi la neajunsuri.

De Crăciun, putem să-i dăruim mai multe zâmbete Georgianei şi speranţa că viaţa ei şi a familiei ei poate deveni mai frumoasă. Pentru Georgiana, dar şi pentru ceilalţi peste 60 de copii din satul de la marginea Iaşului, Arcadia a lansat campania Crăciun cu bucurie la Ciulineşti-Probota pe pagina de Facebook. În schimbul fiecărui Like, Arcadia donează 1 leu pentru aceşti copii şi cu toţi banii strânşi umple sacul lui Moş Crăciun cu care merge în preajma Ajunului la Ciulineşti.