Articole medicale

30.06.2020

Tehnologia IPL – aplicații în tratamentele dermatocosmetice

Dr. Petronela Cozma

Medic primar Dermato-venerologie

Tehnologia IPL, cunoscută și sub numele de lumină intens pulsată, este o metodă de tratament ce presupune utilizarea unui spectru luminos cu lungimi de undă diferite pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii sau corectarea unor inestetisme cutanate.

Lumina intens pulsată este produsă de o lampă nonlaser care emite un fascicul de lumină noncoerentă, cu lungimi de undă între 400 și 1200 nanometri, invizibil și infraroșu. Spre deosebire de IPL, laserul este o lumină cu o singură lungime de undă, cu energie mare ce acționează țintit pe o anumită componentă a pielii (melanina, hemoglobina).

Spectrul luminii se măsoara în nanometri. De exemplu, o lungime de undă de 755 nanometri realizează o penetrare a pielii la 755 nanometri adâncime; această lungime de undă este atrasă de melanină (pigment ce se află în firele de păr). Prin urmare, această lungime de undă e utilizată pentru epilare.

În Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia, se utilizează aparatul IPL Pulsar, proiectat în laboratoarele de cercetare din Marea Britanie, unul dintre cele mai performante aparate IPL din lume, utilizat pentru multiple tratamente medicale și estetice.

Când se recomandă tratamentul IPL?
 

Tratamentul cu IPL Pulsar este blând, neinvaziv, cu un minim de disconfort fizic și fără reacții adverse importante. Aparatul are diferite capete de tratament cu următoarele indicații:

  • angioame superficiale, capilare sparte, cuperoză;
  • pilozitate excesivă;
  • pete solare, hiperpigmentații;
  • rejuvenarea pielii.

Fiind o metodă puțin agresivă, nu necesită o pregătire complexă în prealabil. Nici după intervenție nu sunt necesare măsuri deosebite; trebuie evitată expunerea la soare înainte și după procedură pentru a nu agresa suplimentar pielea de către razele solare.

Tratamentele se pretează pentru toate tipurile de piele inclusiv pentru cele închise la culoare; pot fi efectuate la femei și bărbați peste 18 ani, eventualele contraindicații fiind discutate la consultație (leziuni active de herpes, eczeme, fotodermatoze etc.).

Ședințele de tratament cu IPL se repetă la intervale de 4-6 săptămâni, numărul și durata acestora variind în funcție de afecțiune, localizare și răspuns terapeutic.

Prin urmare, tratamentele realizate cu IPL Pulsar sunt sigure, blânde, noninvazive, foarte eficace, tehnologia cu lumina pulsată fiind una dintre cele mai frecvente metode de tratament utilizată în clinicile de specialitate.

Pentru programări, pacienții au la dispoziție numărul 0232 920, Call center Arcadia.

 

 

Powered by Froala Editor