Articole medicale

04.03.2016

Cunoaște-ți alergia! Testări alergologice gratuite la Arcadia

Alergiile sunt cele mai frecvente boli cronice - aproximativ 25% dintre persoane suferă de o alergie care le afectează calitatea vieții, le limitează activitățile și le împiedică să se bucure cu adevărat de fiecare zi. Rinita alergică, astmul, anafilaxia, alergiile alimentare, alergiile la medicamente, cele la veninul insectelor, eczemele, urticaria, angioedemul se numără printre cele mai comune afecțiuni alergice.

Atunci când sunt ignorate, alergiile se pot agrava, reprezentând o amenințare reală pentru siguranța persoanei afectate. Pentru a evita expunerea accidentală și a fi pregătit pentru un episod alergic care i-ar putea pune viața în pericol, este esențial ca fiecare persoană să cunoască substanțele și materialele la care este alergic.
Singura cale de a afla cu certitudine dacă suferiți sau nu de o alergie este să vă prezentați la un consult medical de specialitate, pentru a vi se recomanda testările alergologice adecvate.

La Arcadia, pacienții asigurați pot beneficia de testare alergologică gratuită (Prick sau Patch) pentru o gamă vastă de alergene, pe baza trimiterii de la medicul de familie.

Testarea prick este cea mai utilizată testare cutanată și este folosită pentru detectarea reacțiilor alergice de tip imediat.  Acest tip de testare este realizat în cazul presupuselor alergiilor la polenuri, mucegai, epitelii de animale, acarieni de praf, alimente.
Testarea se realizează prin introducerea la nivelul stratului superficial al pielii a unor picături de extracte alergenice purificate și standardizate prin înțepare ușoară.

Testarea Patch este utilizată în diagnosticul reacțiilor imunologice de tip întârziat: dermatite de contact la produse cosmetice, parfumuri, plante, bijuterii sau reacții la materiale dentare.

Aceasta reproduce în miniatură reacția cutanată prin aplicarea pe piele a unor plasturi hipoalergenici ce conțin mici cantități din anumite substanțe alergene.

În urma consultației medicale prealabile, medicul alergolog va recomanda tipul adecvat de testare, în funcție de stilul individual de viață, de concluziile istoricului medical și de simptomele prezentate.

Informații și programări sunt disponibile aici sau la numărul de Call Center: - 0232 920.