Articole medicale

30.04.2014

Campania de primăvară a cursurilor A-Baby s-a încheiat cu succes

Finalul lunii aprilie aduce și încheierea ediției din această primăvară a programului de informare și educație A-Baby, prin care rețeaua medicală Arcadia organizează periodic serii de cursuri multidisciplinare, interactive, destinate femeilor însărcinate. Structurate în sesiuni de prezentare și sesiuni de dialog, cursurile cuprind informații, sfaturi și îndrumări utile despre sarcină, naștere, îngrijirea nou-născutului și asumarea rolului de părinte. Peste 200 de viitoare mame au participat în lunile martie și aprilie la întâlnirile cu specialiștii Arcadia.

Echipa A-Baby include medici obstetricieni, medici neonatologi, kinetoterapeuți și psihologi, adică exact specialiștii implicați în profundele transformări ce apar odată cu venirea pe lume a unui copil. Întâlnirea acestora cu viitoarelor mame este special organizată pentru a fi relaxată, confortabilă și plăcută, dar este și foarte consistentă din punctul de vedere al noțiunilor, informațiilor și recomandărilor transmise. Fiind un curs interactiv, specialiștii au răgazul să răspundă întrebărilor concrete ale participantelor și să le clarifice temerile sau curiozitățile.

În campania A-Baby din perioada martie-aprilie, au fost susținute 5 cursuri la Iași și 5 cursuri în orașele mari ale Moldovei (Botoșani, Bacău, Suceava, Vaslui, Piatra Neamț), reunind în total peste 200 de participante. O scurtă descriere în cifre a acestei ediții de cursuri ar mai putea include cele 95 premii oferite în total de către Arcadia și sponsorii campaniei, sau faptul că 93,5% dintre participante au acordat cursului calificativele Excelent și Foarte Bun. Încântate de întâlnirea cu echipa Arcadia, viitoarele mame apreciază în mod deosebit șansa de a discuta despre problemele cu care se confruntă pe perioada sarcinii, ceea ce le ajută să se bucure pe deplin, cu încredere, de experiența pe care o trăiesc.
Programul A-Baby va continua și în toamna lui 2014, cu o nouă serie de cursuri în Iași și în celelalte orașe ale Moldovei.

Programul de informare și educație A-Baby a debutat în 2012, reunind la cursurile organizate în decursul timpului peste 650 de femei gravide din Iași și din întreaga regiune.

Maternitatea Arcadia și-a început activitatea în vara anului 2010 și este locul în care au venit pe lume până acum peste 2.200 de copii, inclusiv din sarcini gemelare, sarcini cu risc sau prin nașteri premature. Pentru a asigura cele mai bune condiții medicale și de îngrijire, pentru mamă și copil, maternitatea dispune de 2 săli de naștere naturală, 4 săli de operații ultramoderne în blocul operator Arcadia, 2 unități separate pentru anestezie-terapie intensivă: ATI adulți și ATI Neonatologie, de rezerve confortabile și elegante, în regim rooming-in, pentru mamă și copil. Echipa medicală numără peste 60 de medici și circa 30 de persoane în personalul de asistenți medicali și auxiliar.

Pe lângă multiplele beneficii conexe oferite în pachetul de naștere, maternitatea asigură cu titlu gratuit serviciile de terapie intensivă pentru mamă și copil, pentru orice situații medicale neprevăzute ce ar putea apărea în perioada de spitalizare.

Pe toată durata anului 2014, pachetele de naștere Arcadia includ ca bonus primul abonament de sănătate al bebelușului, cu serviciile medicale de care are nevoie până la vârsta de 1 an.

Finalul campaniei A-Baby