Responsabilitate Socială Corporatistă

Rețeaua de sănătate Arcadia derulează constant acțiuni de responsabilitate socială și sprijină proiecte de dezvoltare locală și regională, din dorința de a se implica în viața comunității și a reprezenta un vector de schimbare.

Evenimente sportive și culturale, screening și consultații deschise, acțiuni umanitare, activități pentru copii și lista poate continua... Arcadia privește spre viitor și pune consecvent în aplicare principiile pe care le promovează: educație pentru sănătate, viață activă, alimentație sănătoasă, grijă și compasiune față de semeni.

Mai jos puteți „răsfoi” câteva din acțiunile CSR Arcadia - marcă proprie și parteneriate.

2023

Arcadia, partener INIMO

Rețeaua Medicală Arcadia, lider în domeniul serviciilor de sănătate, a demonstrat încă o dată angajamentul său față de comunitate și nevoile acesteia prin susținerea activă a Festivalului Internațional al familiei, al vieții și al faptelor bune INIMO.

Evenimentul s-a desfășurat în weekend, în zilele de 18-20 august la Iași și a avut ca scop adunarea comunității pentru a transforma visurile celor mici în realitate.

A Baby. Totul despre alăptare

„A Baby. Totul despre alăptare” este un eveniment de cunoaștere, cu un limbaj echilibrat, dezvoltat pe o viziune armonioasă asupra sarcinii, nașterii și adaptării la viața de familie.

Medici de obstetrică-ginecologie și neonatologie, specialiști în alăptare și sănătatea celui mic au fost alături de viitoarele mămici pentru a le ajuta să parcurgă mai ușor perioada adaptării la viața în formula nouă.

Arcadia, partener Atipic Beauty 2023

În cadrul seriei de evenimente Atipic Beauty, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, cea mai complexă soluție pentru recuperare medicală din Europa, și-a reafirmat misiunea de a fi aproape de pacienții cu dizabilități.

Lider în sănătate în regiunea de Nord-Est a țării, Arcadia este partener Atipic Beauty, un eveniment care ne invită să privim omul, nu dizabilitatea.

Casa Share numărul 32

Dincolo de puterea cuvintelor stă energia faptelor bune prin care aducem comunitatea împreună.

Alături de Casa Share, am scris un nou început al poveștii de viață al unei familii pentru care viața a rezervat provocări multiple.

Dan Fiterman, Director General Rețeaua Medicală Arcadia: „Casa Share cu numărul 32 este un nou semnal pe care întreaga comunitate trebuie să-l înțeleagă. O provocare căreia trebuie să îi răspundem cu toții. Suntem alături de Casa Share și de alte organizații neguvernamentale, susținem cauze individuale și colective. Pentru că tot ceea ce facem azi creează un mâine de care să fim mândri.”

2022

Investiție în educație

În Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia am primit cu bucurie vizita bursierilor din programele derulate de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.

Raluca Fiterman, Director executiv Arcadia Spitale și Centre Medicale: „Suntem onorați să fim parteneri Bethany și în acest proiect pentru că știm că investiția în educație înseamnă o investiție în viitorul comunității. Evoluția bursierilor pe care îi susținem ne bucură și urmărim cu interes parcursul lor profesional și după încheierea studiilor liceale. Ștefania, care se specializează în fizioterapie și care ne-a vizitat astăzi, este un exemplu demn de urmat.”

Fii Moș Crăciun!

În atelierul lui Moș Crăciun, echipa Arcadia a lucrat zi și noapte pentru a răspunde tuturor dorințelor exprimate de copii în scrisorile lor pentru Moș Crăciun.

Alături de Fundația Serviciilor Sociale Bethany am fost un alt fel de Moș Crăciun. La fel de iubit și așteptat.

FILIT, ediția a X-a

Creăm și susținem comunități care pot schimba lumea.

Rețeaua Medicală Arcadia a fost partener al Festivalului Internațional de Literatură şi Traducere Iași, unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa.

FILIT aduce împreună comunitatea celor pasionați de lectură, a scriitorilor premiați, a vocilor importante ale literaturii contemporane din străinătate și din țară.

Arcadia Spitale și Centre Medicale susține FILIT și pe fiecare cititor în parte.

Atipic Beauty, 2022

Comunitatea se creează prin sens și grijă, atenție și răspuns imediat.

Sub semnul umanității și creativității, Rețeaua Medicală Arcadia a fost partener Atipic Beauty și a oferit modelelor care au demonstrat că frumusețea înseamnă spirit liber pachete complexe și individualizate de recuperare medicală în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia înseamnă un punct de reper important pentru comunitate, un loc în care prin cea mai modernă tehnologie, echipa medicală stabilește planuri individualizate de tratament pentru recuperare medicală.

Balul de la Castel, 2022

La Arcadia știm că binele se face împreună. La Balul de la Castel, am continuat să scriem povești de bine și am oferit o donație de 100.000 de euro copiilor implicați în programele Fundației Serviciilor Sociale Bethany, care au astfel acces la servicii de recuperare medicală la cele mai înalte standarde, în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia înseamnă expertiză și standarde medicale de elită, tehnologii inovative și robotică de ultimă generație, totul pentru o abordare medicală integrată. Cu alte cuvinte, tehnologie, oameni, natură

2021

Fii și tu Moș Crăciun!

O comunitate se creează atunci când „împreună” înseamnă a ajuta prin fapte care duc darul binelui mai departe.

Ne-am alăturat și în acest an campaniei „Fii și tu Moș Crăciun”, derulată de Fundația Bethany în sprijinul copiilor aflați în dificultate. Am răspuns, ca de obicei cu bucurie, copiilor care i-au scris lui Moș Crăciun!

Powered by Froala Editor

Arcadia & Track Challenge 2021

Rămânem implicați în comunitate și promovăm un stil de viață sănătos. Arcadia – Spitale și Centre Medicale a fost partener al Clubului Sportiv AltetIS în cadrul evenimentului Track Challenge 2021, dedicat tuturor iubitorilor de sport, indiferent de vârstă. Împreună, mai puternici!

Powered by Froala Editor

2020

Vești bune la Ciulinești

Darurile lui Moș Crăciun, pregătite cu grijă în Atelierul de #VeștiBune Arcadia, au ajuns și anul acesta la copiii din Ciulinești. Prieteni vechi, unii de peste 10 ani, au transmis bucuria lor mai departe și au făcut posibilă întâlnirea cu Moș Crăciun chiar și de la peste 60 de kilometri depărtare.

Și noi am fost Moș Crăciun

Ca în fiecare an, și în 2020 am susținut programele dezvoltate de Fundația Serviciilor Sociale Bethany. Membrii echipei Arcadia, spiriduși harnici și inimoși, au pregătit 40 de cadouri pentru micuții din cadrul programului de recuperare pentru copii cu nevoi speciale.

Powered by Froala Editor

Schimbăm mentalități și investim în comunitate și în viitor.

Educația pentru sănătate este o parte importantă a procesului de creștere, de devenire. Alături de Asociația Zi de Bine și de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Arcadia – Spitale și Centre Medicale a participat la #caravanamicrodus, implicându-se activ în  viața copiilor din zonele defavorizate din județul Iași. Dr. Anca Călinescu, medic specialist Pediatrie, le-a vorbit copiiilor despre măsurile generale de igienă și de protecție și aplicarea lor mai ales în contextul pandemic.

Powered by Froala Editor

Arcadia și Stomart Basketball Club, un parteneriat pentru sănătate

Alături de Stomart Basketball Club, Arcadia – Spitale și Centre Medicale susține importanța unui stil de viață sănătos. Dincolo de competiție, la Stomart și la Arcadia vorbim despre echipă și despre valori, despre sănătate și performanță. Chiar de la cele mai mici vârste.

Powered by Froala Editor

2019

Arcadia susține tineri din mediul rural, incluși în programele Fundației Bethany, să-și continue studiile liceale

Credem că doar educația, învățarea continuă este cea mai importantă investiție în viața unei comunități. Susținem tineri din mediul rural incluși în programele Fundației Bethany care au nevoie de sprijin să-și continue studiile de liceu, ca unică opțiune pentru un viitor mai bun. Programul de burse pentru educația tinerilor din mediul rural – Start, derulat de Fundația Bethany este un proiect educațional destinat adolescenților din mediul rural cu o situație materială dificilă, dar care au potențial și își doresc să își depășească condiția prin învățare continuă. Bursele acordate acoperă costurile meniului zilnic și al cazării pentru tinerii care urmează studiile liceale. Rețeaua de sănătate Arcadia derulează constant acțiuni de responsabilitate socială și sprijină proiecte de dezvoltare locală și regională, din dorința de a se implica în viața comunității și a reprezenta un vector de schimbare pozitivă.

Powered by Froala Editor

Arcadia și Colegiul „Costache Negruzzi”, la World School International Forum

Alături de Colegiul Național „Costache Negruzzi” și de reprezentanții celor 21 de țări membre World School, Arcadia a fost partener al ediției din acest an World School International Forum, asigurând asistență medicală pentru participanții la eveniment. Consecventă principiilor pe care le promovează, Arcadia aduce astfel în prim plan importanța asumării unui stil de viață cu impact direct și pozitiv asupra sănătății.

Powered by Froala Editor

Bike Vibe - ediția a VII-a

Peste 700 de bicicliști au pedalat pentru sănătate la cea de-a VII-a ediție Arcadia Bike Vibe, pe cele două trasee: pentru sportivi, respectiv pentru copii și începători. Mai mult decât cel mai frumos tur de ciclism din Iași, Bike Vibe este un eveniment-simbol pentru Arcadia, o direcție importantă de implicare în comunitate, de împărtășire a culturii Arcadia.

Powered by Froala Editor

Ultimele zile de vacanță, transformate în zile de aventură în aer liber pentru sute de cercetași

Rețeaua Medicală Arcadia a fost partener al Centrului Local din Valea Lupului al Organizației Naționale „Cercetașii României” în desfășurarea acestei ediții, în care adolescenți cu vârste cuprinse între 11-18 ani și-au testat și depășit limitele prin exersarea practică a abilităților de supraviețuire deprinse ca cercetași.

Powered by Froala Editor

Fiecare kilometru alergat la Semimaraton, o nouă zi de școală pentru un copil

Arcadia a fost partener Semimaraton Iași 2019, promovând mișcarea în aer liber ca fundament pentru un stil de viață sănătos, cât și implicarea comunității locale într-o acțiune de stângere de fonduri prin care vor fi sprijiniți copiii din mediul rural.

Powered by Froala Editor

Donarea de sânge salvează vieți

Rețeaua Medicală Arcadia a sprijinit proiectul Asociației Studenților Mediciniști din Iași, „Donează sânge, fii erou!”, care a avut drept scop atât informarea și conștientizarea importanței donării de sânge, cât și creșterea numărului de persoane donatoare.

Powered by Froala Editor

Biologia microscopică pe înțelesul elevilor

Liceenii Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” au pătruns într-o lume fascinantă a detaliilor văzute prin lentila microscopului și redate artistic în cadrul expoziției „Uimitoarea lume microscopică”. Evenimentul a fost realizat în parteneriat Arcadia și Universitatea „AL. I. Cuza”, prin implicarea doamnei dr. Anca Neagu.

Powered by Froala Editor

Primăvara faptelor bune la Arcadia

Arcadia - Spitale și Centre Medicale a oferit cu mult drag, de 1 Martie, mărțișoare confecționate manual ce spun povestea copiilor incluși în programele MagiCAMP. În acest fel, Rețeaua Medicală Arcadia susține cauza copiilor cu afecțiuni oncologice din tabăra MagiCAMP, micuți ce sunt nevoiți să înlocuiască o mare parte din timpul dedicat jocului cu tratamentul în centrele de specialitate.

Powered by Froala Editor

Arcadia intră în cursa celui mai dur ultramaraton din lume: 6633 Arctic Ultra Race

Arcadia – Spitale și Centre Medicale s-a alăturat MagiCAMP și maratonistului Vlad Pop în susținerea accesului la educație pentru copii cu afecțiuni oncologice nevoiți să întrerupă studiul din cauza deplasărilor pentru a urma tratamentul în centrele specializate.

Powered by Froala Editor

2018

Emoție și nerăbdare pentru copiii din satul Ciulinești în așteptarea lui Moș Crăciun Arcadia

Momentul sărbătorilor de iarnă are puterea de a ne aduce împreună și de a crea emoție și căldură în inimile noastre. Arcadia susține copiii din mediul rural, fie prin astfel de acțiuni de responsabilitate socială, fie prin parteneriate strategice dezvoltate cu diferite organizații nonguvernamentale, din dorința de a-i sprijini pe copii să devină ei înșiși viitori adulți responsabili, educați, independenți, capabili să producă schimbare în comunitățile din care fac parte.

Powered by Froala Editor

Oamenii Arcadia au împlinit dorințele de Crăciun pentru copiii din mediul rural

Pentru elevii din clasele a-II-a și a-III-a ai Școlii Gimnaziale din satul Rădeni, județul Iași, Moș Crăciun Arcadia a îndeplinit cele mai mari dorințe așezate cu multă speranță în scrisorile trimise Moșului.

Powered by Froala Editor

Expoziție de fotomicrografie susținută de Arcadia și UAIC Iași

Prin expoziția de fotomicrografie de la Colegiul „Garabet Ibrăileanu”, Arcadia și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin contribuția doamnei dr. Anca Neagu care a dezvoltat Laboratorul de Histologie animală și Microscopie confocală în cadrul Facultății de Biologie, își propun să stimuleze curiozitatea, dorința de explorare și cunoaștere a tinerilor care vor face alegeri profesionale responsabile în calitate de viitori adulți.

Powered by Froala Editor

Spectacol de teatru-dans și seminar pentru un stil de viață sănătos pentru copiii Arcadia și părinții lor

Două evenimente speciale, dedicate copiilor pacienți Arcadia și părinților lor, au avut loc la Centrul de Pediatrie Arcadia: un spectacol de teatru-dans și un seminar pentru un stil de viață sănătos, susținut de dr. Codruța Iliescu, medic primar Pediatrie, Șef Departament Pediatrie.

Powered by Froala Editor

Reputatul medic Michael Hollie, pentru prima dată în Iași, la invitația lansată de Arcadia – Spitale și Centre Medicale și Integrative Life

Inițiator al programului de succes „Dinner with the Doctor”, cunoscutul medic Michael Hollie a susținut o conferință pe tema regimului alimentar bazat în întregime pe plante – „Whole Plant-Based”. Evenimentul a fost dedicat descoperirii unui nou concept de educație privind prevenția bolilor cronice printr-o nutriție corectă.

Powered by Froala Editor

The Human Body Adventure

Lider în sănătate în regiunea de Nord-Est, Arcadia – Spitale și Centre Medicale susține importanța educației medicale atât prin evenimentele pe care le organizează, cât și prin serviciile pe care le oferă, cu profesionalism, dedicare și empatie. Timp de 11 zile, peste 3.800 de copii curioși au participat la cel mai mare eveniment interactiv, dedicat învățării prin joacă și experiment – „The Human Body Adventure”.

Powered by Froala Editor

Oamenii Arcadia au făcut echipă la joacă cu cei 40 de copii ai Centrului Multifuncțional din Târgu Frumos

Arcadia facilitează accesul copiilor din medii defavorizate la educație în cadrul unui parteneriat strategic cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany. Împreună, sprijinim 40 de copii cu risc crescut de abandon școlar din cauza sărăciei, din comunitatea Târgu Frumos, le susținem educația și îi implicăm în activități informale.

Powered by Froala Editor

Bike Vibe – ed. a VI-a

Peste 600 de participanți, copii și adulți, au pedalat la cea de-a VI-a ediție Bike Vibe, promovând ideea de „sănătate prin mișcare”. Organizat de Arcadia – Spitale și Centre Medicale, cel mai mare tur ciclist de agrement din Iași este deja un simbol, un eveniment de tradiție așteptat de un număr din ce în ce mai mare de persoane.

Powered by Froala Editor

Dansul – sănătate și artă

Arcadia a fost partener principal al concursului național Prime Dance Trophy, desfășurat pe 17 martie la Teatrul Luceafărul din Iași, susținând încă o dată conceptul de „sănătate prin mișcare”.

Powered by Froala Editor

Cros pentru școli

Echipa Arcadia a alergat peste 57 de km la „Cros pentru școli”. Fiecare kilometru înseamnă o nouă etapă de dezvoltare pentru comunitatea locală. În cadrul acestui eveniment, Arcadia a susținut Fondul Științescu, administrat de Fundația Comunitară Iași.

Powered by Froala Editor

Caravana A-Baby, ediția de primăvară

În cele 6 întâlniri, care au avut loc în orașele Bacău, Suceava, Vaslui, Piatra Neamț, Botoșani și Iași, medicii obstetricieni, neonatologi, kinetoterapeuții și consilierii Arcadia au intrat în dialog direct cu participantele și au oferit informații importante despre aventura sarcinii și a nașterii. Peste 600 de viitoare mămici au participat la cel mai mare curs interactiv despre sarcină, naștere și rolul de fi părinte, inițiat și derulat de Arcadia – Spitale și Centre Medicale. Ediția de primăvară a caravanei s-a încheiat pe 4 mai, cu marea tombolă.

Powered by Froala Editor

Semimaraton 2018

Arcadia a susținut și această ediție a Semimaratonului, un eveniment sportiv ce are ca scop promovarea mişcării (alergarea în aer liber) şi a unui stil de viaţă sănătos pentru un segment larg al populaţiei precum şi implicarea comunităţii locale într-o acțiune de strângere de fonduri pentru susţinerea copiilor de excepţie din mediul rural, fără posibilităţi materiale, sau a copiilor pentru care supravieţuirea zilnică este adevărata competiţie.

Powered by Froala Editor

Conferința „Inteligența copiilor noștri”

Arcadia a fost partener principal al Conferinței „Inteligența copiilor noștri” susținută de Psih. Dr. Andreea Simona Olteanu, doctor în Psihologia dezvoltării copilului, psihoterapeut specialist, psiholog clinician specialist, logoped, președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Copilului și a Familiei.

Powered by Froala Editor

Campanie de testare pentru determinarea coeficientului general de inteligență IQ pentru copii și adolescenți

În România, cercetările au stabilit că unul din patru copii dispune de aptitudini intelectuale superioare. Descoperirea potențialului la o vârstă cât mai fragedă vine în ajutorul copiilor, dar şi al celor implicaţi în creşterea lor, permiţându-le acestora să valorifice la timp şi în mod eficient această resursă preţioasă.

Powered by Froala Editor

Lecții de sănătate pentru elevii din Dobrovăț

Arcadia susține sănătatea și prin educație informală, participând la discuții cu elevii de gimnaziu despre teme precum igienă, nutriție sau educație sexuală. Joi, 15 februarie, medicii Arcadia s-au deplasat la Dobrovăț pentru a le povesti celor 174 de copii din clasele I – VIII, care sunt principiile unui stil de viață sănătos și cât de importantă este prevenția.

Powered by Froala Editor

O viziune artistică despre Mica Unire, în lumea celor mici

Simbolurile și cultura națională, împreună cu tradițiile, reprezintă piatra de temelie a oricărei civilizații. Istoria exprimată prin arte vizuale a fost provocarea pe au acceptat-o 21 de copii de la Centrul Social Multifuncțional din Tg. Frumos. Timp de 2 ore, copiii au îmbrăcat haina de artist și au transpus în mici opere de artă simbolurile țării noastre, tradițiile și hora unirii, precum și drapelul național.

Powered by Froala Editor

2017

Copiii de la Ciulinești au topit inima lui Moș Crăciun Arcadia

Ca în fiecare an, Arcadia a pregătit o surpriză plăcută, dulce și utilă pentru 55 de copii. Cu vârste cuprinse între câteva luni și 11 ani, copiii trăiesc într-o comunitate în care nu există școală sau grădiniță. Arcadia continuă să le fie aproape și să le ofere optimismul și încrederea de care au nevoie pentru a își depăși condiția.

Powered by Froala Editor

Sănătate prin... dans

Arcadia a fost alături de micile balerine de la Prime Agency la spectacolul „Balet de poveste”, pus în scenă la Teatrul Luceafărul din Iași.

Powered by Froala Editor

Screening oftalmologic gratuit

Arcadia s-a alăturat proiectului de screening oftalmologic gratuit inițiat de Lions Clubs District 124 Romania și clubul LC Iași D și a donat 500 de rame de ochelari și etuiuri pentru elevii din mediul rural.

Powered by Froala Editor

Moș Crăciun Arcadia, la Centrul Educațional Tg. Frumos

Pe 6 decembrie, Arcadia l-a ajutat pe Moș Crăciun să vină mai devreme la cei 40 de copii de la Centrul Educațional din Tg. Frumos. Arcadia susține proiectul inițiat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany și facilitează copiilor accesul la educație și prin implicarea în activități de învățare non-formală.

Powered by Froala Editor

Lecții de sănătate Arcadia pentru elevii din Liteni!

Informațiile corecte, documentate, sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a tinerilor. Oamenii Arcadia și-au asumat rolul de a fi aproape de ei și de a le vorbi despre cât de importantă este igiena, nutriția și educația sexuală. Miercuri, 15 noiembrie, o parte dintre voluntarii Arcadia s-au deplasat la Liteni împreună cu partenerii de la Fundația Bethany în cadrul programului Caravana Sănătății pentru sesiuni de informare cu elevii din mediul rural. În total, peste 300 de elevi au discutat cu medicii Arcadia și cu personalul medical despre temele propuse și au apreciat informațiile furnizate.

Powered by Froala Editor

Oamenii Arcadia inspiră elevii cu performanță

Arcadia se implică în dezvoltarea comunității și a tinerelor generații. Cea mai mare rețea privată de sănătate din regiunea Moldovei susține proiectele derulate de către Fundația Serviciilor Sociale Bethany și va sprijini financiar un program de burse pentru 45 de elevi din mediul rural și pentru un Centru Educațional pentru 40 de copii, cu situații precare, la Târgu Frumos. Oamenii Arcadia au avut o primă întâlnire cu bursierii din program marți, 10 octombrie, în cadrul unei întâlniri informale organizată sub numele “Biblioteca Vie”. Din echipa Arcadia au fost prezente 4 persoane care le-au povestit tinerilor despre dezvoltarea și evoluția personală și profesională și le-au inspirat noi pasiuni.

Powered by Froala Editor

Fiecare mămică poate alăpta!

Arcadia a susținut seminarul „Fiecare mămică poate alăpta”, organizat de desprecopii.com. În cadrul evenimentului, dr. Elena Matei, medic primar Neonatologie, medic specialist Pediatrie, Coordonator Centrul de Neonatologie Arcadia, a vorbit despre beneficiile alăptării pentru mamă și copil, dar și despre provocările acesteia.

Maternitatea Arcadia susține și promovează alăptarea prin acțiunile și cursurile pe care le derulează pentru informarea viitoarelor mame asupra beneficiilor alăptării și prin dotările rezervelor în care își vor petrece primele zile din noua lor viață mama și copilul.

Powered by Froala Editor

Tabăra pentru copii cu diabet – ed. I

Rețeaua medicală Arcadia a susținut tabăra pentru copii cu diabet, organizată în perioada 26 - 30 iunie, de Lions Club International Iași 2000. În această perioadă, 10 copii insulino-dependenți au îmbinat activitățile de relaxare cu activitățile educative, legate de conștientizarea pericolului generat de afecțiunile diabetice și importanța însușirii unui mod de viață sănătos

Powered by Froala Editor

BikeVibe – ed. a V-a

Peste 500 de bicicliști au pedalat pe o distanță de aproximativ 5 kilometri, în cel mai mare tur ciclist de agrement organizat în Iași de Arcadia – Spitale și Centre Medicale. Aflat la a V-a ediție, evenimentul a promovat ideea de „sănătate prin mișcare" și a marcat împlinirea a 7 ani de sănătate a Arcadia. Participanții au avut șansa de a câștiga, la finalul turului, unul din cele 115 premii în valoare de 31.155 lei, disponibile la tombola organizată de Arcadia și partenerii săi.

Powered by Froala Editor

Primul ajutor pe perioada verii!

Arcadia a susținut conferința „Primul ajutor pe perioada verii!”, organizată de Social Moms. În cadrul evenimentului, medicii Arcadia (Dr. Codruța Iliescu, medic primar Pediatrie și dr. Mihaela Diana Fitrolakis, medic specialist Pediatrie) au vorbit despre cele mai frecvente boli care apar în timpul verii la copii și cum putem gestiona situațiile de urgență.

Powered by Froala Editor

Împreună, construim o comunitate sănătoasă!

Pentru al doilea an consecutiv, Arcadia s-a  implicat activ în proiectul „Construim orașul în curtea școlii”, derulat de Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, devenind părintele comunitar al clasei  X-a C – Științe ale Naturii. Pe baza cunoștințelor acumulate ca urmare a vizitei la Spitalul Arcadia, elevii și-au provocat colegii la un concurs de cultură generală medicală, dotat cu multe premii, împărtășind astfel experiența Arcadia în cadrul târgului antreprenorial desfășurat în curtea liceului. La această ediție a proiectului, clasa Arcadia a obținut premiul pentru profesionalism.

Powered by Froala Editor

„Serile Filmului Românesc” – ed. a VIII-a

„Serile Filmului Românesc” este un eveniment cultural, o inițiativă ieșeană care a crescut frumos de la an la an, devenind unul dintre cele mai importante festivaluri de film din țară. În perioada 10 - 14 mai 2017, Arcadia a susținut maratonul cinematografic care a prilejuit vizionarea de filme românești și dialogul cu regizori și actori români.

Powered by Froala Editor

Semimaraton – ed. a III-a

Arcadia a susținut și în 2017 Semimaratonul Iași, alăturându-se cauzei Asociației PRO RURALIS – burse pentru elevii supradotați din mediul rural.

Powered by Froala Editor

Vocea școlii ieșene!

Arcadia susține performanțele artistice ale elevilor ieșeni, alături de USLIP și ISJ Iași, în cadrul concursului de interpretare „Vocea Școlii Ieșene”! Scopul concursului este acela de a identifica şi promova tinerii ieşeni cu aptitudini artistice deosebite.

Powered by Froala Editor

2016

Arcadia în vizită la Ciulinești

Pentru al șaselea an la rând, spiridușii generoși de la Arcadia au vizitat comunitatea de copii din satul Ciulinești, comuna Probota – Iași, ducând cu ei multe surprize, cadouri, zâmbete și îmbrățișări.

Powered by Froala Editor

BikeVibe - ed. a IV-a

700 de bicicliști au pedalat împeună la cel mai mare tur ciclist de agrement din Iași, organizat de Arcadia pentru al patrulea an consecutiv. Îmbrăcați în tricourile albastre ale evenimentului, bicicliștii au pedalat împreună pe o distanță de aproximativ 5 km, promovând sănătatea prin mișcare și îndemnul de „a pedala, a vibra și a visa" pe două roți. La revenirea din tur, bicicliștii au primit mici cadouri și au fost validați pentru tombola specială BikeVibe, momentul mult așteptat al zilei. Cei mai norocoși au plecat acasă cu unul din cele 185 de premii în valoare totală de 38.500 lei.

Powered by Froala Editor

Orășelul Copiilor

Arcadia a participat la a șaptea ediție a evenimentului „Orășelul Copiilor”, organizat în Parcul Expoziției de către Asociația Amicus din Iași.

La standul Arcadia, copiii au intrat în atmosfera unui spital prietenos: au fost cântăriți și măsurați, au primit baloane, insigne și bomboane și au desenat personajele favorite din desene animate.

Powered by Froala Editor

Balul Share

Arcadia s-a implicat în proiectul Casa Share (prin care persoane defavorizate au șansa la o locuință nouă și o viață normală, inițiat de Bogdan Tănasă și implementat alături de voluntari generoși) și a participat activ la balul caritabil pentru strângerea de fonduri dedicate acestei inițiative nobile.

Powered by Froala Editor

Liceenii în vizită la Arcadia

Două clase de elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași au vizitat Spitalul Arcadia în Săptămâna „Școala Altfel”.

Liceenii au avut ocazia de a vedea departamentul de Neonatologie, rezervele de maternitate și laboratorul de angiografie și au primit cu entuziasm și curiozitate toate detaliile oferite de echipa noastră.

Powered by Froala Editor

Clasa Arcadia - Liceul „Vasile Alecsandri”

Rețeaua de sănătate Arcadia a avut bucuria de a se implica într-un proiect inedit: „Construim orașul în curtea școlii!".

Liceenii clasei a X-a C - Științe naturale de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri" au vizitat Spitalul Arcadia și au participat la un curs practic de prim-ajutor. Pe 19 mai, proiectul s-a încheiat cu un târg antreprenorial desfășurat în curtea școlii, unde clasele participante au expus proiectele rezultate în urma interacțiunii cu companiile-tutore. 

Clasa Arcadia s-a evidențiat prin culoare și voie bună, primind la final premiul special pentru creativitate.

Powered by Froala Editor

Seven Hills Music World

Arcadia a susținut Seven Hills Music World - festivalul de muzică organizat de la elevii de la Seven Hills International School, desfășurat în Atriumul Palas Mall.

Evenimentul a oferit o oportunitate de întâlnire copiilor pasionați de muzică, celor care studiază deja un instrument, profesorilor de specialitate, cât și specialiștilor în psihologia educației.

Powered by Froala Editor

Concurs Urania Cremene - Eveniment parenting

Arcadia a oferit 5 invitații gratuite la workshop-ul de parenting „All about cooperation and Discipline. Secretul stării de bine dintre tine și copil” susținut de Urania Cremene la Iași.

Powered by Froala Editor

Semimaraton - ed. a II-a

Arcadia a susținut și în 2016 un eveniment sportiv de amploare, cu impact în viața comunității: Semimaraton Iași. Echipa noastră a alergat pentru o cauză nobilă: proiectul Pro Ruralis - burse pentru elevii din mediul rural.

Powered by Froala Editor

Atelierele Iepurașului

Arcadia s-a implicat în inițiativa desfășurată de Fundația Alături de Voi la Centrul de Resurse pentru Adolescenți Iași, ajutând iepurașul să vină încărcat de surprize și cadouri pentru copii.

Powered by Froala Editor

2015

Crăciun la Ciulinești

Cei 74 de copii „adoptați” în mod simbolic de rețeaua medicală Arcadia în 2011 ne-au primit și în acest 2015 cu bucurie și curiozitatea de a descoperi ce se ascunde în sacul mare al Moșului: fructe, dulciuri, hăinuțe și jucării pe măsura vârstei lor.

Powered by Froala Editor

„Grijă pentru doi”

O nouă ediție a acțiunii „Grijă pentru doi!", adresată femeilor însărcinate. Viitoarele mame au beneficiat în mod gratuit de ecografie, cardiotocografie, măsurarea tensiunii arteriale, pulsoximetrie și consiliere din partea medicilor Arcadia. După întâlnirea cu medicul, au primit cadou un „Album pentru doi", incluzând o fotografie a fătului, surprinsă în timpul explorării ecografice.

Powered by Froala Editor

Ochelari pentru copiii din mediul rural

Arcadia s-a implicat în programul „Ochelari pentru copiii din mediul rural”, desfășurat de Word Vision România, care a selectat un număr de 10 copii cu probleme oftalmologice care au nevoie urgentă de îngrijire medicală oftalmologică.

Echipa Arcadia le-a oferit celor mici acces la consultații și investigații oftalmologice gratuite. După vizita la Arcadia, copiii au mers cu scrisorile medicale la cabinetul de optică Vision for You, pentru a-și comanda ochelarii de vedere potriviți.

Powered by Froala Editor

„Zâmbete de copii”

Eveniment pediatric desfășurat pe durata a două zile: 13-14 iunie, în Palas Mall.

Copiii au beneficiat de evaluări medicale gratuite, oferite de medicii Arcadia, reduceri importante la servicii medicale pediatrice și activități creative (ateliere practice, desenat, face painting, fotografii).

Powered by Froala Editor

BikeVibe - ed. a III-a

Arcadia a marcat împlinirea a 5 ani de sănătate printr-un eveniment devenit deja tradiție: BikeVibe, cel mai mare tur ciclist de agrement din Iași. Pe 5 iulie, cel puțin 500 de bicicliști au pedalat pentru un stil de viață sănătos și participat la tombola cu peste 140 de premii.

Powered by Froala Editor

Screening cardiovascular: „Ascultă-ți inima!”

Arcadia a marcat și în 2015 Ziua Națională a Inimii prin acțiunea de screening cardiovascular „Ascultă-ți inima!".

Persoanele cu suferințe cardiovasculare sau cu risc cardiovascular crescut au avut ocazia, timp de două zile, să obțină în mod gratuit o evaluare a sănătății inimii din partea echipei medicale Arcadia: măsurători de tensiune arterială, pulsoximetrie, electrocardiografii (ECG) și consiliere asupra factorilor individuali de risc cardiovascular.

Powered by Froala Editor

Semimaraton Iași

Arcadia a susținut Semimaraton Iași, un eveniment sportiv de amploare, cu impact în viața comunității. Echipa noastră a susținut proiectul Pro Ruralis - burse pentru elevii din mediul rural.

Powered by Froala Editor

Șansă la sănătate pentru copiii de la Casa Share

Cei 6 frați Răuțu, beneficiari ai primei case construită prin proiectul Casa Share au vizitat Arcadia pentru vizite medicale complete, realizate în mod gratuit.

Copiii au efectuat evaluări pediatrice, analize și investigații de specialitate, urmate de pachete de tratament personalizate în funcție de nevoile individuale ale acestora.

Powered by Froala Editor

2014

Întâlnire cu Moș Crăciun

O nouă Întâlnire cu Moș Crăciun organizată pentru copiii din Ciulinești-Probota (jud. Iași). Cei mici au plecat acasă încărcați de daruri, după ce i-au cântat Moșului colinde și au promis că vor fi cuminți încă un an.

Powered by Froala Editor

Baby Fest

Arcadia a participat la târgul „Baby Fest”, organizat la Palas Mall. La standul Arcadia au fost organizate ateliere creative pentru copii, s-au distribuit cadouri și surprize, s-au oferit premii constând în pachete de evaluare medicală pediatrică.

Powered by Froala Editor

Consultația deschisă

Consultații medicale gratuite de Dermatologie, în vederea prevenției și tratamentului defectelor de structură cutanată. Peste 50 de pacienți au beneficiat în total de evaluări complexe ale structurii și sănătății pielii, primind îndrumări și indicații personalizate de tratament în sfera esteticii medicale.

Powered by Froala Editor

Donează sânge, salvează vieți!

Arcadia a fost partener al acțiunii „Donează sânge, salvează vieți!” organizată de Palas Mall și Centrul de Transfuzii Sanguine Iași -  o campanie de popularizare și încurajare a donării de sânge.

Powered by Froala Editor

Consultația deschisă

În cadrul acestei serii a „Consultației deschise”, peste 70 de pacienți au beneficiat în mod gratuit de consultații medicale de Neurochirurgie, în vederea prevenției și tratamentului herniei de disc.  Aceștia au aflat toate informațiile necesare despre metodele moderne de tratament al herniei de disc și au primit indicații și consiliere medicală pentru managementul acestei afecțiuni.

Powered by Froala Editor

Ziua Inimioarelor

Sponsorizare oferită de Arcadia la cea de-a treia ediție a acțiunii „Ziua Inimioarelor", organizată de Asociația „Copilul Meu - Inima mea”.

Powered by Froala Editor

AGRALIM 2014

Arcadia a sponsorizat târgul agricol regional AGRALIM 2014, organizat de AB Plus, asigurând asistența medicală a evenimentului.

Powered by Froala Editor

A-Baby

Programul educațional gratuit A-Baby, ediția a patra - program de cursuri interactive pentru femeile însărcinate, organizat în Iași (5 ediții) și în principalele orașe din Moldova, sub formă de caravană: Bacău, Botoșani, Suceava, Neamț și Vaslui. Peste 250 de gravide au participat la cursurile celei de-a patra ediții a programului, obținând de la medicii și specialiștii Arcadia toate răspunsurile de care aveau nevoie despre sarcină, naștere și rolul de părinte.

Powered by Froala Editor

„Grijă pentru doi!”

Acțiune medicală dedicată viitoarelor mămici. Peste 60 de gravide au participat, timp de două zile, la acțiunea organizată de Arcadia la Palas Mall, beneficiind de servicii medicale gratuite (cardiotocografie, măsurători de tensiune arterială și pulsoximetrie, consiliere) și multe surprize (poză instant a mamei și poză ecografică a bebelușului, album-suvenir, invitație gratuită la cursul A-Baby).

Powered by Froala Editor

Arcadia BikeVibe - ed. a II-a

Aproximativ 500 de ieșeni de toate vârstele au pedalat sub semnul sănătății la cea de-a doua ediție a turului ciclist BikeVibe, promovând ciclismul ca sport, mijloc de recreere și socializare, metodă de deplasare prin oraș. Turul ciclist a fost urmat și de tombola BikeVibe, unde au fost acordate prin tragere la sorți 70 de premii în valoare totală de 19.000 lei.

Powered by Froala Editor

„Consultația deschisă"

În cadrul acestei serii peste 100 de paciente au beneficiat de consultații medicale gratuite în vederea embolizării fibromului uterin. Acestea au aflat toate informațiile necesare despre procedura avansată de radiologie intervențională și au primit indicații și consiliere medicală pentru efectuarea embolizării.

Powered by Froala Editor

„Zâmbete de copii”

Acțiune gratuită pentru copii, cu activități creative și evaluări medicale de pediatrie.

Peste 80 de copii au vizitat standul Arcadia și Punctul de Prim-Ajutor din Palas Mall, bucurându-se de serviciile oferite, de cadouri și suprize.

Powered by Froala Editor

Caravana medicală „Sănătatea vine la tine” - ed. a IV-a

Program de screening și evaluare medicală gratuită pentru adulți și copii, în regiunea Moldovei.

Caravana medicală Arcadia a ajuns de această dată în 14 orașe, oprindu-se câte două zile în fiecare locație: Vatra Dornei, Câmpulung, Pașcani, Slănic Moldova, Roman, Vaslui, Piatra Neamț, Botoșani, Gura Humorului, Târgu Neamț, Bârlad, Bacău, Focșani, Suceava.

În cadrul caravanei, echipa medicală Arcadia a efectuat în mod gratuit măsurători de tensiune arterială și puls, determinări de glicemie, evaluări de status ponderal și calcul al indicelui de masă corporală. În plus, cei mici au avut acces gratuit la ateliere creative și s-au bucurat de jocuri, surprize și cadouri. În total, aproximativ 2.000 de persoane au participat la caravană, beneficiind de serviciile de sănătate oferite.

Powered by Froala Editor

Ascultă-ți inima - ed. a IV-a

Cea de-a patra ediție a acțiunii cu specific medical „Ascultă-ți inima!" a marcat, ca în fiecare an, Ziua Națională a Inimii. La standul Arcadia din Palas Mall, echipa medicală a Spitalului de Cardiologie Intervențională Arcadia a oferit gratuit măsurători de tensiune arterială, puls și saturație de oxigen din sângele periferic, electrocardiografii (ECG), ecografii cardiace și consiliere medicală. Peste 60 de pacienți au beneficiat și de această dată de evaluări cardiologice complexe gratuite.

Powered by Froala Editor

Reuniunea cardiologiei de provincie

Arcadia a organizat simpozionul medical interjudețean „Reuniunea cardiologiei de provincie” - peste 30 de medici cardiologi din regiunea Moldovei au luat parte la lucrările simpozionului, axate pe actualități în diagnosticul, explorarea și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare.

Powered by Froala Editor

„A-Baby” - ed. a III-a

Programul educațional gratuit „A-Baby”, ediția a treia a fost organizat în Iași (5 ediții) și în principalele orașe din Moldova, sub formă de caravană: Bacău, Botoșani, Suceava, Neamț și Vaslui. Și de această dată, aproximativ 300 de gravide au participat la cursuri, obținând de la medicii și specialiștii Arcadia toate răspunsurile de care aveau nevoie despre sarcină, naștere și rolul de părinte.

Powered by Froala Editor

Campanie de popularizare a protecției auto pentru bebeluși și copii

Pe parcursul anului 2014, Arcadia a derulat o campanie de popularizare a protecției auto pentru bebeluși și copii, în parteneriat cu bebetex.ro. Pe lângă materialele de informare distribuite viitorilor părinți, o tombolă specială organizată în cadrul Maternității Arcadia a oferit în fiecare lună câte două scaune auto pentru bebeluș, premiile fiind alocate prin tragere la sorți.

Powered by Froala Editor

Alege să fii sănătos!

Pe parcursul întregului an 2014, Arcadia a derulat programul de prevenție și responsabilitate „Alege să fii sănătos!" - o suită de acțiuni, evenimente și campanii lunare, care au îndemnat pacienții să prevină boala în loc de a o trata și a facilitat accesul acestora la serviciile medicale de care au nevoie. Specialitățile medicale „sărbătorite" în lunile anului 2014 prin astfel de inițiative au fost: ORL, Oftalmologie, Imagistică Medicală, Chirurgie, Cardiologie, Pediatrie, OG, Ortopedie, Recuperare medicală, Gastroenterologie, Diabet și Dermatologie. Peste 1.000 de pacienți au beneficiat pe parcursul anului 2014 de gratuitățile și facilitățile create prin programul de prevenție și responsabilitate „Alege să fii sănătos!".

Powered by Froala Editor

2013

Moș Crăciun la Ciulinești-Probota

Spiridușii Arcadia au reușit din nou să îl ducă pe Moș Crăciun la Ciulinești - Probota, încărcat cu daruri pentru cei 77 de copii sărmani din comunitatea pe care rețeaua medicală o sprijină din 2011.

Powered by Froala Editor

„A-Baby” - Program de cursuri interactive pentru femeile însărcinate

Programul educațional gratuit „A-Baby”, ediția a II-a, a fost organizat în Iași (5 ediții) și în principalele orașe din Moldova, sub formă de caravană: Bacău, Botoșani, Suceava, Neamț și Vaslui. Peste 300 de gravide au participat la această ediție a programului, bucurându-se de întâlnirea cu echipa de medici, kinetoterapeuți și psihologi Arcadia, de cadourile și premiile oferite la tombola evenimentului și de ocazia de relaxare și socializare desfășurată într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Powered by Froala Editor

Arcadia BikeVibe

Prima ediție Arcadia BikeVibe, tur ciclist de agrement organizat în scopul de a promova ideea de „sănătate prin mișcare" și de a oferi ieșenilor o ocazie de relaxare și socializare. Evenimentul a inclus o tombolă cu 50 de premii în valoare totală de 11.000 lei, oferite prin tragere la sorți. Aproape 500 de ieșeni, mari și mici, au răspuns invitației Arcadia și au pedalat sub semnul sănătății.

Powered by Froala Editor

Moldova Open Squash

Arcadia a sponsorizat Moldova Open Squash, turneu național aflat la ediția a II-a. Rețeaua de sănătate a asigurat asistența medicală la eveniment și a oferit premii speciale jucătorilor participanți la etapa locală și la cea finală a turneului.

Powered by Froala Editor

Consultația deschisă

În cadrul acestei ediții a „Consultației deschise”, peste 30 de copii au beneficiat de screening oftalmologic gratuit, în parteneriat cu conf. dr. Camelia Bogdănici.

Powered by Froala Editor

„Nu face presupuneri, testează-te!”

Campanie de screening în specialitățile: Pediatrie, ORL, Medicină Internă, Gastroenterologie, Diabet. Peste 300 de pacienți au beneficiat de pachete de evaluare complexe, cu analize, consultații și explorări în specialitățile vizate.

Powered by Froala Editor

„Ascultă-ți inima!” - ed. a III-a

Acțiunea s-a desfășurat timp de două zile, la standul Arcadia din Palas Mall. Echipa medicală a Spitalului de Cardiologie Intervențională Arcadia a oferit gratuit persoanelor interesate măsurători de tensiune arterială, puls și saturație de oxigen din sângele periferic, electrocardiografii (ECG), ecografii cardiace și consiliere medicală pentru sfera cardiovasculară. Peste 60 de pacienți au beneficiat astfel de evaluări cardiologice complexe gratuite.

Powered by Froala Editor

Ziua Inimioarelor

Sponsorizare oferită de Arcadia la cea de-a doua ediție a acțiunii „Ziua Inimioarelor", organizată de Asociația „Copilul Meu - Inima mea”.

Powered by Froala Editor

Screening dermatologic gratuit: „Pielea ta merită pricerea unui medic!”

Timp de două zile, echipa medicală a Centrului de Dermatologie Arcadia au oferit evaluări medicale gratuite pentru adulți și copii, efectuând dermatoscopii și tricoscopii pentru diagnosticul leziunilor cutanate și al altor probleme ale pielii și scalpului, planuri individuale de terapie dermatocosmetică, consiliere medicală de specialitate. O tombolă realizată în parteneriat cu La Roche-Posay a răsfățat participanții la acțiune cu premii speciale constând în produse dermatocosmetice de îngrijire și tratament. În cursul acțiunii, au fost evaluate dermatologic aproximativ 100 de persoane, cu vârste cuprinse între 4 și 74 de ani.

Powered by Froala Editor

„Zilele sănătății femeii”

Campanie de prevenție și facilitare a accesului la sănătate pentru femei. Constând în consiliere medicală și reduceri de preț pentru pachete de evaluare medicală în cinci specialități: Obstetrică - Ginecologie, Oftalmologie, ORL, Gastroenterologie, Imagistică Medicală. În cele două săptămâni de campanie, peste 150 de paciente au beneficiat de serviciile medicale cu prețuri reduse și consiliere medicală.

Powered by Froala Editor

„Consultația deschisă” - program de evaluare și consiliere medicală gratuită

În cadrul programului „Consultația deschisă”, medici din diferite specialități stau la dispoziția pacienților în fiecare sâmbătă, timp de câteva ore, pentru consiliere medicală și evaluare a stării de sănătate, oferindu-le sfaturi profilactice și, dacă e cazul, diagnostic. Printre specialitățile incluse în program: Medicină Internă, Pediatrie, Kinetoterapie și Recuperare Medicală, Endocrinologie, Gastroenterologie, Neurologie, Ortopedie, Cardiologie.

Powered by Froala Editor

BeautyCOOL

BeautyCOOL este primul program de facilități pentru tineri (elevi și studenți). Programul le oferă tinerilor reduceri de preț de până la 25% pentru 12 tipuri de proceduri dermatocosmetice, printre care se află tratamente pentru cicatrici postacneice, ședințe de microdermabraziune și radiofrecvență tripolară, peelinguri, excizii de nevi periculoși sau tratamente faciale pentru acnee.

Powered by Froala Editor

2012

Crăciun la Ciulinești

La această ediție a acțiunii caritabile „Crăciun la Ciulinești", Arcadia l-a invitat chiar pe Moș Crăciun să i se alăture și să ofere copiilor cadourile mult așteptate, mai ales că micuții nu îl mai văzuseră niciodată „în carne și oase". În pachetele Moșului, copiii au găsit jucării, haine, dulciuri și fructe, În așteptarea emoționată a Moșului, întârziat pe drum de frig și de nămeți, copiii din Ciulinești au pregătit cântece și poezii, promisiuni și... multe visuri pentru o viață mai bună.

Powered by Froala Editor

Screening oftalmologic: „Privește viața cu încredere!”

Timp de două zile, medicii oftalmologi Arcadia au oferit gratuit servicii de evaluare pentru adulți și copii, urmărind depistarea viciilor de refracție, a strabismului, măsurarea presiunii intraoculare și consilierea pacienților pentru afecțiunile din sfera oftalmologiei.

În cursul acțiunii, peste 100 de persoane au beneficiat de serviciile medicale gratuite.

Powered by Froala Editor

Acțiune caritabilă Arcadia la Ciulinești-Probota

Acțiunea a fost dedicată comunității de aprox. 70 de copii adoptați în mod simbolic de rețeaua ieșeană de sănătate.

Cu ocazia începerii anului școlar, Arcadia le-a oferit tuturor copiilor școlarizați cadouri speciale constând în ghiozdane și rechizite adaptate nivelului de învățământ: grădiniță, ciclu primar sau gimnaziu. Inițiativa a fost susținută de fanii paginii de Facebook Arcadia, prin cele peste 1000 de like-uri din campania „Dă 1 leu pentru copii".

Powered by Froala Editor

Programul „Sănătate la orice vârstă”

Programul „Sănătate la orice vârstă”, desfășurat timp de 6 luni, a oferit pensionarilor pachete medicale gratuite de evaluare în șase dintre cele mai solicitate specialități: Recuperare Medicală, Oftalmologie, Medicină Internă, Pneumologie, Cardiologie, Gastroenterologie.

Powered by Froala Editor

„Seara naivă a olimpicilor ieșeni”

Arcadia a participat în calitate de partener la „Seara naivă a olimpicilor ieșeni”, inițiativă a brandului Fructe Naive și a Fundației Comunitare Iași alături de mai mulți bloggeri ieșeni. În semn de prețuire pentru performanțele obținute, Arcadia le-a oferit celor 20 de elevi cu rezultate deosebite la olimpiade școlare naționale și internaționale servicii medicale avansate și consultații gratuite.

Powered by Froala Editor

„Grijă pentru doi!”

Acțiune cu specific medical, organizată în parteneriat cu Palas Mall Iași. Timp de două zile, echipa Maternității Arcadia a oferit gratuit celor peste 70 viitoare mămici: un „album pentru doi” cu poza mamei și poza viitorului bebeluș, măsurători de tensiune arterială, puls și saturație de oxigen din sângele periferic, cardiotocografii, precum și consiliere privind serviciile Maternității Arcadia și componența pachetelor de naștere.

Powered by Froala Editor

Screening cardiovascular: „Inima ta vorbește despre tine!”

Campania de screening „Inima ta vorbește despre tine” le-a oferit pacienților,  timp de două zile pe săptămână, posibilitatea de a efectua gratuit electrocardiografii cu interpretare,. Programul a avut ca scop depistarea suferințelor cardiace  asimptomatice, în faze precoce ale bolii, astfel încât tratamentul instituit să aibă eficiență maximă, iar riscul de complicații să fie evitat. În cursul campaniei, au beneficiat de electrocardiografii gratuite peste 400 de persoane.

Powered by Froala Editor

„Turul Științific al Dunării cu Caiacul”

Sponsorizare oferită de Arcadia pentru „Turul Științific al Dunării cu Caiacul”, inițiativă a Universității „Al.I.Cuza” Iași -  Facultatea de Educație Fizică și Sport. Cei doi participanți la cursa pe Dunăre cu caiacul (pe întreaga lungime a fluviului - aproximativ 2.800 km) au bneficiat gratuit de evaluări medicale complete înainte și după cursă (set complex de analize, investigații și consultații), pe baza cărora să se determine evoluția principalilor parametri somatici, fiziologici și psihologici ai concurenților, ca urmare a celor aproximativ 40 de zile de aventură.

Powered by Froala Editor

Zilele sănătății ochilor

Campanie organizată în colaborare cu optica medicală „Vision for You". În cadrul campaniei, 100 de persoane au beneficiat de reducere de preț la consultația oftalmologică pentru prescripția de ochelari, precum și de o ramă de ochelari gratuită.

Powered by Froala Editor

Săptămâna Sportului Studențesc Ieșean

Arcadia a sponsorizat evenimentul sportiv „Săptămâna Sportului Studențesc Ieșean”, organizată de Universitatea „Al.I.Cuza" Iași. Rețeaua de sănătate a oferit 12 premii speciale câștigătorilor de la secțiunile Cros (premiile I, II și III), Badminton (premiile I și II) și Fotbal-Tenis (premiile III) din cadrul evenimentului, dovedind încă o dată susținerea pe care o acordă în mod constant sportului și ideii de viață sănătoasă.

Powered by Froala Editor

My MTB Race

Arcadia a sponsorizat concursul de ciclism My MTB Race organizat de Asociația de Turism Montan „Hai pe munte” Iași. Echipa medicală Arcadia a asigurat asistența medicală a evenimentului, care a reunit la linia de start peste 210 participanți, dintre care și aproximativ 30 de copii.

Powered by Froala Editor

Actualități privind reabilitarea pulmonară și ventilația mecanică la domiciliu

Arcadia a sponsorizat conferința medicală „Actualități privind reabilitarea pulmonară și ventilația mecanică la domiciliu”, organizată de American College of Chest Physicians și Fundația „Flacăra speranței" Iași.

Powered by Froala Editor

Ascultă-ți inima

Ziua Națională a Inimii - acțiune cu specific medical „Ascultă-ți inima", organizată în parteneriat cu Iulius Mall Iași.

Timp de două zile, echipa medicală a Spitalului de Cardiologie Intervențională Arcadia a oferit gratuit persoanelor interesate măsurători de tensiune arterială, puls și saturație de oxigen din sângele periferic, electrocardiografii (ECG), ecografii cardiace și consiliere medicală pentru sfera cardiovasculară. Rezultat: aproximativ 500 de evaluări cardiologice gratuite.

Powered by Froala Editor

Ziua Inimioarelor

Arcadia a sponsorizat acțiunea „Ziua Inimioarelor”, organizată de Asociația „Copilul Meu - Inima Mea”.  Evenimentul s-a adresat familiilor cu copii cu afecțiuni cardiovasculare și a inclus un workshop pentru părinți și ateliere creative și de joc pentru copii.

Powered by Froala Editor

Grădinița „Căsuța Zânelor” în vizită la Arcadia de Ziua Mondială a Sănătății

Copiii de la Grădina „Căsuța Zânelor” au vizitat secțiile ORL, Oftalmologie, Pediatrie, Kinetoterapie și au beneficiat de consultații gratuite.

Micii vizitatori au oferit personalului medical Arcadia felicitări realizate manual și au primit la rândul lor felicitări, fructe și dulciuri sănătoase. „Vizita la Arcadia a fost o plăcere pentru copii. Vă mulțumim din suflet pentru căldura cu care ne-ați primit, pentru răbdare și pentru toată bunăvoința întregii echipe care s-a ocupat de copiii noștri”, ne-au spus Zânele din Căsuță după încheierea vizitei.

Powered by Froala Editor

Săptămâna „Școala altfel"

În Săptămâna „Școala Altfel",  elevii clasei a VIII-a, Colegiul „Richard Wurmbrand” Iași, au făcut vizitat Spitalul Arcadia: secțiile ORL, Oftalmologie, Pediatrie, Kinetoterapie, Dermatologie, Cardiologie. Copiii au beneficiat de consultații gratuite, au asistat la o intervenție de cardiologie intervențională și au urmărit un material despre riscurile și consecințele fumatului.

Powered by Froala Editor

2011

Crăciun la Ciulinești

62 de copii din satul Ciulinești - Probota (jud. Iași), adoptați în mod simbolic de rețeaua Arcadia, a primit vizita lui Moș Crăciun în cadrul acestei acțiuni caritabile. În pachetele cu cadouri, copiii au găsit dulciuri, fructe, jucării și haine. O întâlnire emoționantă, atât pentru micuți, cât și pentru membrii echipei Arcadia, mesagerii generoși ai spiritului Crăciunului.

Powered by Froala Editor

Caravana medicală Arcadia - „Sănătatea vine la tine”

Prima campanie a caravanei medicale Arcadia a fost desfășurată în parteneriat cu CMI dr. Irina Craus. Aprox. 50 de pacienți din Podu Iloaiei au fost evaluați oftalmologic.

Powered by Froala Editor

Ai copil. Învață să fii părinte!

Sponsorizare oferită de Arcadia - Spitale și Centre Medicale pentru conferința „Ai copil. Învață să fii părinte!”, organizată de către Fundația Varlaam Iași și Asociația Părinților Isteți București.

Conferința a inclus patru workshop-uri susținute de specialiști prestigioși, pe teme de alimentație sănătoasă, psihologie și comunicare relațională, educație nonviolentă și neuropsihologie interpersonală și a reunit un public alcătuit din peste 350 de părinți.

Powered by Froala Editor

WOTCHE - Working with Online Training Content in Healthcare Education

Arcadia s-a implicat în programul WOTCHE organizat de FEG - Fundația Ecologică Green din Iași, primind vizita unei delegații din Danemarca, Spania și Turcia, alcătuite din parteneri în proiect, reprezentanți din structuri guvernamentale și școli sanitare din țările participante.

Powered by Froala Editor

Cupa Arcadia la tenis de câmp - ed. a II-a

Turneu de tenis pentru amatori desfășurat în cadrul circuitului național BCR Tenis Partener. Tablou de joc cu peste 60 de sportivi, pe 3 niveluri valorice.

Powered by Froala Editor

Ziua alimentației sănătoase

Acțiune organizată în parteneriat cu Iulius Mall Iași. Peste 70 de persoane au beneficiat în mod gratuit de evaluări gastroenterologice și ecografii abdominale, precum și de consultanță medicală privind sănătatea digestiei.

Powered by Froala Editor

Lumea Veseliei

O amplă acțiune dedicată copiilor desfăușurată în Parcul Expoziției din Iași, în parteneriat cu magazinul Decathlon.

Pese 400 de copii s-au bucurat, timp de două zile, de cele 11 tipuri de activități creative și sportive oferite.

Powered by Froala Editor

Insula Sănătății

Acțiune organizată în parteneriat cu Iulius Mall Iași. Rezultat: aproximativ 300 de copii au vizitat standul Arcadia, beneficiind gratuit fie de evaluări ORL complexe, fie de reprize de mișcare și joc în compania specialiștilor kinetoterapeuți.

Powered by Froala Editor

Arcadia „Dăruiește speranță!

Acțiune caritabilă dedicată celor 62 de copii, cu vârste între 4 luni și 14 ani, din satul Ciulinești - Probota, jud. Iași.

Powered by Froala Editor

Workshop de Ortopedie

Workshop-ul dedicat studenților la Medicină a fost susținut și oferit de către Arcadia Hospital în cadrul Taberei Naționale de Ortopedie organizată la Iași, în perioada 12-15 mai, de către Societatea Studenților la Chirurgie din România (SSCR) - filiala Iași.

Powered by Froala Editor

Cupa Arcadia la tenis de câmp

Turneu de tenis pentru amatori desfășurat în cadrul circuitului național BCR Tenis Partener. Tablou de joc cu 40 de sportivi, pe 3 niveluri valorice.

Powered by Froala Editor

Ascultă-ți inima

Ziua Națională a Inimii - acțiune „Ascultă-ți inima", organizată în parteneriat cu Iulius Mall Iași. Rezultat: aproximativ 600 de evaluări cardiologice rapide, oferite gratuit vizitatorilor standului Arcadia din Iulius Mall.

Powered by Froala Editor

Ziua Mondială a Sănătății

Vizita copiilor de la Grădinița „Căsuța Zânelor” la Arcadia Hospital. 

Powered by Froala Editor

2010

Participare Arcadia la evenimente medicale

Congresul Național de Cardiologie (Sinaia, oct. 2010)

Congresul Internațional Inspiro (Iași, oct. 2010)

Zilele Institutului de Gastroenterologie şi Hepatologie (Iași, oct. 2010)

Congresul Național de Pediatrie (Iași, nov. 2010)

Zilele UMF Iași (nov. 2010.)

Powered by Froala Editor