Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Consultațiile urologice la distanță: avantajele pacientului

Dr. Catalin ConstandacheTelemedicina înseamnă schimbarea de informații medicale între două persoane aflate la distanță, cu scopul de a îmbunătăți condiția medicală a pacientului (definiția Asociației Americane de Telemedicină, 2019). Acest schimb de informații se poate face pe cale audio, video sau email. În final, beneficiul major este cel al pacientului, care trebuie să aibă parte de cea mai bună conduită medicală în orice condiții.

Telemedicina nu trebuie privită ca un înlocuitor al vizitei pacientului la medic, ci mai degrabă, ca un adjuvant pentru a reduce costurile; se estimează că în SUA se reduc costurile spitalicești prin telemedicină cu aproximativ 35%.

În contextul actual în care ne aflăm, în care mobilitatea noastră este afectată, iar accesul pacienților către unitățile spitalicești este restricționat. Se asociază și nesiguranța generată de incertitudinea evoluției pandemiei. Astfel, este important pentru pacient să știe că există mijloace alternative de a căuta răspunsuri pentru problemele medicale. Aceste mijloace pot fi accesate de la domiciliu, evitând-se sau limitându-se astfel expunerea.

TeleUrologia este un domeniu în continuă dezvoltare în ultimii ani. Avantajele consultului telemedical în Urologie sunt multiple:

  • pacienții cu afecțiuni urologice cronice ce prezintă acutizări pot accesa consultația la distanță; 
  • pacienții ce prezinta simptome acute pot fi evaluați inițial prin telemedicină pentru a li se recomanda un plan diagnostic, limitându-se astfel ieșirea în comunitate și interacțiunea;
  • pacienții evaluați inițial în cabinetele medicale pot transmite prin telemedicină rezultatele analizelor și investigațiilor menționate și astfel li se pot transmite soluții terapeutice;
  • monitorizarea răspunsului la tratament, precum și înlocuirea acestuia atunci când este neecsar;
  • pacienții situați la mare distanță de cabinetele medicale pot căuta cele mai bune soluții cu ajutorul platformelor video și audio existente, având astfel siguranța că au fost evaluați de către medici specialiști;
  • consultații urologice second-opinion reprezintă un alt beneficiu important.

La Arcadia, pacienții se pot programa în siguranță fie pentru o consultație în cabinet, fie pentru una prin telemedicină (la distanță).

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou