Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

De Ziua Națională a Inimii, ieșenii au vrut să știe cât de sănătoși sunt

Aproape jumătate dintre ieșenii care și-au făcut ieri, de Ziua Națională a Inimii, o evaluare cardiologică rapidă, au aflat că au valori anormale de tensiune arterială sau de puls.

Aproximativ 600 de ieșeni au vizitat ieri standul elegant și prietenos amenajat de Arcadia în Iulius Mall, pentru a marca Ziua Națională a Inimii. Sub titlul generic „Ascultă-ți inima”, specialiștii Arcadia au oferit gratuit celor interesați o evaluare cardiologică rapidă, în care au fost măsurate tensiunea arterială, pulsul și saturația de oxigen din sângele periferic. Măsurătorile au fost efectuate de către personalul medical Arcadia cu ajutorul monitoarelor complexe Dräger din seria Infinity Delta, echipamente de ultimă oră, utilizate de obicei în unități de terapie intensivă.

Statistica realizată în cursul acțiunii de ieri arată că 45,3% dintre persoanele evaluate cardiologic au avut valori anormale ale tensiunii arteriale, iar 42,1% au avut rate de puls în afara intervalului considerat normal.

"Numărul foarte mare de persoane de toate vârstele care s-au oprit ieri la standul Arcadia, solicitând o evaluare cardiologică rapidă, confirmă în primul rând faptul că suntem cu toții preocupați de sănătatea inimii. Plecând de la datele oficiale, care arată că în România aproximativ 40% din populație este hipertensivă, în timp ce rata de control a tensiunii arteriale este de numai 18%, am dorit la rândul nostru să atragem atenția asupra riscului de a „duce pe picioare” o afecțiune cardiovasculară, fără a apela la medic și fără a adopta conduita terapeutică adecvată. Tipul de evaluare cardiologică efectuată ieri de către personalul medical Arcadia pentru vizitatorii standului din mall oferă practic un indicator general al stării de sănătate, toți cei depistați cu valori anormale de tensiune sau puls având de înțeles că este cazul să facă o vizită medicului cardiolog”, declară dr. Sorin Nistor, coordonator al Policlinicii Arcadia.

Arcadia Cardiovascular este cel mai mare spital de cardiologie intervențională din țară și a fost inaugurat în vara anului trecut, împreună cu Arcadia Hospital. Arcadia Cardiovascular oferă servicii medicale complete în trei direcții: cardiologie intervențională, terapie intensivă coronarieni și cardiologie generală, aici realizându-se angioplastii cu stent, implanturi de stimulatoare cardiace, dar și explorări cardiologice non-invazive complete.

În Arcadia Cardiovascular sunt tratați lunar peste 100 de pacienți, 80% dintre aceștia beneficiind de intervenții complexe în sala de angiografie, recomandate în afecțiuni precum angina pectorală instabilă, angina pectorală de efort sau infarctul miocardic acut.

Persoanele asigurate în sistemul național de asigurări de sănătate pot benefica aici de consultații, spitalizare și intervenții decontate prin CAS.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Regulament Concurs „Ziua Mondială a Inimii”

29 septembrie este data la care se marchează la nivel mondial Ziua Inimii. Tu ce faci pentru a avea grijă de inima ta? Răspunde-ne la această întrebare într-un comentariu pe pagina de Facebook Arcadia și te înscriem în concurs! Arcadia oferă prin tragere la sorți ...

citește mai departe