Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Facem echipă pentru sănătatea și frumusețea nasului tău.

RinoseptoplastieUna dintre cele mai delicate proceduri în domeniul chirurgiei estetice, care necesită și presupune o finețe extraordinară, este rinoplastia. De-a lungul anilor, am reușit să reducem din ambiguitățile intervenției chirurgicale, survenite de cele mai multe ori ca urmare a complicațiilor apărute, iar rinoplastia ne-a provocat pe noi, chirurgii esteticieni, să ne perfecționăm tehnicile pentru a obține cel mai bun rezultat estetic și funcțional al nasului.

În acest domeniu, răbdarea este o virtute, deoarece majoritatea rezultatelor pot fi apreciate definitiv doar după  1 an de zile. Majoritatea modificărilor au loc la nivelul grosimii pielii nasului. Pe măsură ce pielea nasului devine subțire și suplă, rezultatul este evident și final. Este absolut necesar să creăm un cadru osteo-cartilaginos perfect al nasului care va oferi cel mai bun rezultat estetic, indiferent cât de subțire va deveni pielea în timp. Aceste detalii fine devin posibile împreună cu experiența chirurgului și cu numărul de cazuri operate.

Rinoseptoplastie - 2 intervenții chirurgicale într-o singură operație 
 

În majoritatea cazurilor, corecția esteticii nazale însoțește și tratamentul funcțional al nasului care constă în tratamentul deviației de sept (septoplastie) și tratamentul chirurgical al cornetelor nazale hipertrofiate, lucru care se face în echipa mixtă, cu un medic O.R.L.; bine pregătit și care cunoaște foarte bine etapele operatorii ale rinoplastiei, pentru ca sincronizarea timpilor operatori să fie perfectă.  

Dacă în cazul septoplastiei specialistul ORL trebuie să înlăture toate anfractuozitățile osteo-cartilaginoase septale și să țină cont de importanța septului în estetica nasului în colaborare cu medicul estetician, în cazul hipertrofiei de cornete inferioare acestea vor fi remodelate volumic la parametrii adecvați prin tehnici moderne (radiofrecvență sau coblație) în funcție doar de experiența medicului specialist ORL. Vindecarea completă, funcțională, a nasului poate dura între 1-3 luni în funcție de fiecare pacient.  De aceea este absolut necesar, ca anterior intervenției chirurgicale, pacientul să fie consultat atât de medicul specialist estetician, cât și de medicul specialist ORL.

Rinoseptoplastia se adresează atât bărbaților, cât și femeilor, pentru a realiza o corecție a deviației de sept și pentru a interveni asupra unor deficiențe vizibile ale nasului. Aceste intervenții mixte oferă cel mai mare avantaj pacienților pentru că, printr-o singură procedură medicală, beneficiază de 2 proceduri chirurgicale în același timp operator. În plus disconfortul și trauma chirurgicală sunt reduse la minim și se obțin cele mai bune rezultate estetice posibile.

Această intervenție oferă beneficii multiple pentru pacienți, care facilitează o recuperare foarte rapidă și o reinserție socială în doar câteva zile:

  • anestezie generală și intubație oro-traheală pentru confortul persoanelor;
  • durată redusă a intervenției, între 2-4 ore;
  • tehnică deschisă, care oferă cele mai bune rezultate estetice;
  • tehnici moderne: septoplastie și turbinoplastie prin tehnica coblației (refacere mai rapidă) sau radiofrecvență;
  • lipsa semnelor vizibile postoperator;
  • confort postoperator: se va purta timp de 24-36 ore pansamente resorbabile sau neresorbabile (în funcție de caz) în interiorul ambelor nări;
  • număr redus de nopți de spitalizare: 2 nopți;
  • se menține imobilizarea timp de 12 zile continuu și următoarele 7 zile doar noaptea;
  • firele sunt suprimate la 5-7 zile post operator;
  • supraveghere atentă pentru pacient(ă), care vine regulat la control postoperator astfel: în prima lună se prezintă săptămânal pentru toaletă nazală funcțională și pentru a urmări evoluția estetică, apoi următoarele 2 luni frecvența este din 2 în 2 săptămâni; ulterior lunar până la 6 luni, la 9 luni și apoi la 1 an de zile în următorii 3-5 ani.

Pentru detalii despre operația de rinoseptoplastie, contactați echipa de consilieri dedicați – Birou Consiliere Pacienți, telefon 0232 202 002.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou