Articole medicale

21.05.2012

Frumusețea vegheată de știință

Cabinetul de dermatologie nu mai este de mult un imperiu exclusiv dedicat bolilor de piele, câtă vreme știința medicilor de specialitate este tot mai des solicitată și tot mai mult necesară intervențiilor estetice.
Când vârsta sau uzura de orice tip încep să provoace semne vizibile, în special la nivelul feței, oamenii caută instinctiv remediile cele mai eficiente pentru a da timpul înapoi sau măcar pentru a stopa efectele scurgerii lui. Iar știința și priceperea medicului dermatolog, extinse în sfera esteticii medicale și a dermatocosmeticii, se așează la baza noilor și celor mai avansate soluții de corecție și de rejuvenare.

Din arsenalul modern al dermatologului nu pot lipsi astăzi toxina botulinică și acidul hialuronic, două substanțe care au impresionanta capacitate și importanta misiune de a șterge semnele îmbătrânirii și de a corecta inestetismele faciale.

Botoxul – tratamentul cel mai avansat pentru corecția ridurilor

Riduri de expresie? Riduri datorate vârstei? Riduri pe care nu știm când le-am căpătat și cum au apărut? Atunci când această problemă devine una cu adevărat supărătoare și începe să ne afecteze încrederea în sine sau starea de bine, soluția cea mai avansată este injectarea cu toxină botulinică. Un tratament eficient, durabil și cu atât mai performant cu cât este executat de profesioniști, cu produse dintre cele mai bune și sub strict control medical.

Tratamentul ridurilor presupune administrarea de toxină botulinică prin microinjecții, cu scopul de a atenua ridurile faciale prin blocarea impulsurilor nervoase către mușchii în care substanța a fost injectată, aflați în zona de producere a ridurilor. Rezultatul constă în destinderea pielii și obținerea unui aspect întinerit.
Cel mai frecvent, tratamentul este indicat pentru a corecta ridurile glabelare (dintre sprâncene), ridurile de la colțul ochilor, cele frontale sau de la nivelul gâtului.

Efectul substanței se instalează în general după o săptămână de la injectare, sau cel mai târziu după 3 – 5 săptămâni, și durează între 4 – 6 luni. Indicația de administrare și doza recomandată se stabilesc în cadrul consultației inițiale.

Acidul hialuronic – micul secret al reconstrucției faciale
În normele actuale de frumusețe, buzele frumos și puternic conturate au puterea de a schimba întreaga arhitectură a feței.
Pomeții înalți, maxilarul cu linie suplă, ochii puși în valoare de sprâncene arcuite și pleoape netede, toate acestea sunt alte atribute ce contribuie la construcția chipului considerat armonios și atrăgător.

Iar când natura nu a știut să găsească echilibrul perfect, experții intervin – cu mână de maestru - și redau chipului strălucirea și proporțiile dorite. Secretul? O tehnică perfectă, experiență, abordarea avizată a unui medic și o substanță minune: acidul hialuronic.

Acidul hialuronic este un constituent natural al pielii, ce funcționează ca un burete care absoarbe și fixează apa în țesuturi, asigurând astfel suport și consistență pielii. Concentrația de acid hialuronic din piele se diminuează însă cu vârsta, ceea ce impune corecții adecvate, prin tehnici și soluții pe care medicul dermatolog e cel mai în măsură să le decidă.

Prin utilizarea și injectarea a diferite tipuri de acid hialuronic, cu granulații și vâscozități diferite, care sunt „specializate” pentru anumite zone ale feței, medicul dermatolog poate realiza așa-numitul lifting lichid, adică reconstrucția complexă a arhitecturii faciale prin „ștergerea” tuturor semnelor provocate de trecerea timpului: adâncirea șanțurilor din zona nasului și a gurii, „topirea” pomeților, subțierea și ridarea buzelor, coborârea liniei sprâncenelor sunt corectate astfel simultan și perfect echilibrat, printr-o tehnică ce constituie o adevărată revoluție în domeniul esteticii, putând înlocui cu succes liftingul chirurgical.

Procedura durează în medie 30 – 40 de minute, iar efectele ei rămân vizibile timp de 6 – 8 luni. Injectările repetate duc la creșterea rezistenței produsului în țesut. În funcție de aspect, calitatea pielii și dorința fiecărui pacient în parte, procedura poate fi completată cu alte tratamente de reîntinerire, pentru un rezultat cu totul spectaculos.
Pentru persoanele care doresc doar reconturarea sau remodelarea aspectului buzelor, medicul dermatolog apelează, cu rezultate deosebite, tot la injectarea de acid hialuronic, urmărindu-se prin administrare un plus de contur și volum. Produsele folosite sunt foarte bine tolerate, sunt biocompatibile, astfel încât nu necesită testare alergologică prealabilă.

Procedura se realizează cu anestezie locală și nu necesită internare. După injectare, rezultatele sunt vizibile imediat, însă rezultatul final poate fi apreciat după 2 – 3 zile de la tratament, după diminuarea completă a edemului local ce însoțește injectarea.

La Arcadia, cele mai bune oferte pentru tratamentele cu botox și acid hialuronic


Pachet dermatologieCentrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia derulează în perioada 15 mai – 15 septembrie a.c. campania promoțională „La Arcadia, frumusețea se împarte la... două!”, prin care persoanele care doresc tratamente de corecție a ridurilor cu botox sau de remodelare a buzelor cu acid hialuronic pot beneficia de prețuri reduse, dacă vin însoțite de încă o persoană cu același tip de solicitare.

Vedeți toate amănuntele promoției aici.

Iar ca o noutate absolută, Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia a inclus în portofoliul său de servicii liftingul lichid, o procedură revoluționară de reconstrucție facială totală, realizată fie numai cu acid hialuronic, fie cu acid hialuronic și botox, la prețuri ce variază între 3.990 lei și 4.990 lei.

Calitatea produselor folosite, palmaresul și expertiza medicilor dermatologi Arcadia și mai ales dedicarea lor totală pentru fiecare caz și pacient în parte garantează servicii la standarde ireproșabile și, evident, rezultate spectaculoase ale tratamentelor de estetică.