Articole medicale

29.07.2020

O experiență de 1 zi pentru un viitor de-o viață în 3

Emilian și Laura își doresc foarte mult un copil. Lupta pentru a deveni părinți se poate dovedi a fi mai grea uneori, dar acest lucru nu înseamnă că reușita nu este aproape.

După un control preconcepțional riguros, realizat la Dr. Cristina Cacicovschi, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, și după ce și Emilian a efectuat mai multe teste de specialitate în rețeaua Arcadia, diagnosticul de varicocel a dus întreaga luptă la un alt nivel. Pas cu pas, spre reușită.

Cifrele sunt clare: 5% dintre pacienții cu infertilitate primară și 75-81% dintre pacienții cu infertilitate secundară sunt diagnosticați cu varicocel, iar aproximativ 25% dintre pacienții cu anomalii ale spermatogramei prezintă această afecțiune.

După ce a analizat toate opțiunile de tratament, disponibile și în Spitalul Arcadia, Emilian a ales intervenția chirurgicală, efectuată de Dr. Dragoș Iulian Chichirău-Viforeanu, medic specialist Chirurgie generală.

Emilian spune: „Dacă aș fi știut că intervenția e așa de ușoară și recuperarea atât de rapidă, nu aș mai fi amânat nici măcar o zi. Știam diagnosticul de jumătate de an, dar frica de anestezia generală m-a făcut să mai aștept. După ce am discutat cu doamna Dr. Claudia Luncă, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, mi-am dat seama că nu există niciun motiv să-mi fie teamă. În momentul în care doamna doctor mi-a pus mâinile pe obraz mi-am amintit imediat gestul pe care îl făcea bunicul meu atunci când eram răcit sau aveam febră. M-am simțit în siguranță. Toate temerile au dispărut ca prin minune.”

După o intervenție laparoscopică care durat în jur de 40 de minute, a urmat o noapte de spitalizare și, a doua zi, Emilian era deja la serviciu.

„M-am simțit foarte bine și în siguranță, pe toate perioada internării.  M-au ajutat foarte mult vizitele medicilor – și domnul dr. Chichirău și doamna dr. Luncă m-au vizitat și mi-au oferit toate explicațiile și îndrumările necesare. Le mulțumesc foarte mult. Mulțumirile mele și întregii echipe de asistenți și infirmiere. Cu toții mi-au făcut internarea ușoară. De altfel, o noapte a trecut foarte repede. Nu-mi venea să cred ce bine mă simțeam.  M-am recuperat foarte rapid.”

Într-o perioadă în care unii pacienți își amână intervențiile chirurgicale din cauza contextului general cauzat de pandemia Covid, Emilian nu a avut niciun moment de îndoială: „Ce rost avea să aștept? Știam că sunt în siguranță în Arcadia. M-am testat, conform protocolului care mi-a fost explicat, am observat toate măsurile care se iau în Arcadia și am urmat și eu toți pașii de siguranță. Nu am avut niciun motiv de îngrijorare. Nu voiam să mai întârzii intervenția. Ne dorim să creștem șansele noastre de a avea un copil.”

După intervenția chirurgicală, Emilian și Laura au șanse crescute să-și mărească familia. Abia așteptăm să aflăm vești pentru că, așa cum spune și Emilian, „abia așteptăm să vină și bebelușul și să vă povestim și experiența nașterii în Arcadia.”

Powered by Froala Editor