Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Problemele tractului urinar la copii pot fi diagnosticate acum la Arcadia prin cistoscopie

Foto cistoscopieLa un an de la lansarea activității de urologie pediatrică în cadrul Centrului de Pediatrie, portofoliul medical Arcadia se extinde cu o investigație endoscopică modernă: cistoscopia.
Astfel, Arcadia devine singurul centru medical privat din regiunea Moldovei unde se efectuează această procedură la copii.

Cistoscopia este o investigație medicală realizată cu ajutorul unei sonde speciale dotate cu cameră video, în timpul căreia medicul vizualizează suprafața internă a uretrei și a vezicii urinare.

Malformațiile tractului urinar, vezica neurogenă, eliminarea involuntară de urină, urinarea cu sânge, durerea la urinare, imposibilitatea de a urina, infecțiile urinare repetate și rezistente la tratament se numără printre tulburările și afecțiunile care pot fi abordate prin această procedură endoscopică.

Cistoscopia poate elucida cazurile medicale pediatrice în care alte metode de explorare imagistică nu au oferit rezultate concludente pentru un diagnostic de certitudine.

De asemenea, cistoscopia se poate utiliza și în scop terapeutic – de exemplu, în refluxul vezico-uretral (cea mai frecventă malformație a căilor urinare la copii) sau în malformațiile obstructive ale tractului urinar sau pentru înlăturarea pietrelor din vezica urinară. 

Procedura durează maximum 10 minute, necesită internare ulterioară 24h și se desfășoară sub analgosedare, fiind astfel cât mai puțin traumatizantă pentru copil.

Puteți citi mai multe detalii despre indicațiile și particularitățile cistoscopiei la copii în următorul articol semnat de dr. Codruța Iliescu, medic primar Pediatrie, expert în Urodinamică și Pelviperineologie, cu atestat de Nefrologie Pediatrică și Ecografie abdominală.
 
Pentru informații în vederea unei programări pentru cistoscopia pediatrică, aveți la dispoziție linia de Call Center Arcadia – 0232 920.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Prima nastere la Arcadia Hospital

Este o bruneta dragalasa, cu ochii mari si piele alba; se numeste Silvia si este primul copil nascut la Arcadia Hospital. Evenimentul a avut loc miercuri, 7 iulie, printr-o operatie cezariana care a inaugurat practic blocul operator si unitatile ATI ale spitalului. "Nasterea a decurs fara probleme, ...

citește mai departe