Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Spectacol de teatru-dans și seminar pentru un stil de viață sănătos pentru copiii Arcadia și părinții lor

Două evenimente speciale, dedicate copiilor pacienți Arcadia și părinților lor, au avut loc la Centrul de Pediatrie Arcadia: un spectacol de teatru-dans și un seminar pentru un stil de viață sănătos, susținut de dr. Codruța Iliescu, medic primar Pediatrie, Șef Departament Pediatrie.

La Centrul de Pediatrie Arcadia, copiii vin cu plăcere. Atitudinea echipei medicale și mediul cald, special amenajat pentru ei, alungă fobia de actul medical.
La începutul lunii octombrie, copiii pacienți Arcadia au descoperit că, în cadrul Centrului de Pediatrie, educația pentru un stil de viață sănătos continuă și afara consultațiilor de specialitate și au fost spectatorii un eveniment parte a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tânăr, organizat de Teatrul „Luceafărul”.

Adulți sau copii, recunoaștem uneori semnele dependenței, ale folosirii excesive a tehnologiei. Spectacolul AMFIBI, susținut de Machol Shalem Dance House Ierusalim Israel, îmbină dansul cu pantomima și spune povestea a două creaturi de dincolo de vreme, care se întâlnesc în lumea tehnologizată a anului 2018. Printr-un limbaj aparte, amuzant pentru cei mici, este redată călătoria perpetuă a celor două personaje, pe drumul redescoperirii de sine și a comunicării directe.

Cei mici s-au împrietenit imediat cu personajele și, dincolo de zâmbete și bucurie, au învățat mai multe despre importanța interacțiunii directe și despre limitele tehnologiei în comunicare.

În timpul spectacolului de teatru, părinții au participat la un seminar interactiv, susținut de dr.  Codruța Iliescu, medic primar Pediatrie, Șef Departament Pediatrie, pe tema stilului de viață sănătos: cum să-l implementăm de la vârste mici și cum să-l adoptăm pentru întreaga viață.

Evenimentele se constituie într-un preambul al campaniei „Stil de viață sănătos”, care urmează a fi lansată în curând și prin care Arcadia își propune să aducă în prim plan importanța asumării unui stil de viață cu impact direct și pozitiv asupra sănătății.

Lider în sănătate în regiunea de Nord-Est, Arcadia – Spitale și Centre Medicale oferă servicii medicale integrate, fondate pe o structură complexă, într-o continuă dezvoltare (Spital Multidisciplinar, Spital de Cardiologie Intervențională, 3 Centre de Imagistică Medicală, Maternitate, 6 Centre Medicale).

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou