Articole medicale

30.07.2014

A II-a ediție a acțiunii de consultații gratuite pentru embolizare de fibrom uterin

În urma succesului de care s-a bucurat acțiunea de consultații gratuite în vederea embolizării de fibrom uterin și a interesului crescut din partea pacientelor, Arcadia va derula sâmbătă, 9 august, a doua ediție a acțiunii de consultații gratuite pentru această procedură. Serviciile vor fi disponibile între orele 8:00 - 14:00, în cadrul Centrului Medical Arcadia Sărărie, la cabinetul de radiologie intervențională - dr. Mihai Jr. Crețeanu. Programarea pacientelor se face prin intermediul Call Center - 0232 920, în limita locurilor disponibile.

În luna iulie, în cadrul primei ediții a acțiunii de consultații gratuite în vederea embolizării de fibrom uterin, un număr de 24 de paciente au beneficiat de consiliere medicală gratuită, întâlnirea cu medicul Arcadia fiind apreciată ca binevenită și foarte utilă.
Procedura de embolizare este minim invazivă, modernă, eficientă și simplă, având avantajul de a conserva capacitatea reproductivă a pacientei și integritatea sa anatomică, precum și avantajul de a evita anestezia și transfuzia sangvină, permițând recuperarea rapidă a pacientei. Embolizarea de fibrom uterin se efectuează în laboratorul de cateterism, sub control radiologic, și constă în blocarea vaselor de sânge ce irigă fibromul uterin. Ca rezultat, se produce devascularizarea și resorbția fibromului, uterul revine la dimensiuni normale, iar simptomatologia dispare.

În principiu, orice fibrom uterin, unic sau multiplu, indiferent de dimensiuni, poate fi tratat prin embolizare, cu excepția fibroamelor subseroase pediculate. Prezența unei infecții pelvine active sau alergia la iod sunt alte contraindicații.
În vederea luării unei decizii medicale privind efectuarea embolizării, sunt necesare mai multe investigații medicale de dată recentă ale pacientei: ecografie, rezultate la analize de laborator: hemoleucogramă, creatinină, secreții vaginale, test citologic Babeș-Papanicolau.

Cea de-a doua ediție a acțiunii de consultații gratuite pentru embolizarea de fibrom uterin este organizată de către rețeaua Arcadia, ca răspuns la interesul tot mai mare al pacientelor față de această procedură.

Consultatii gratuite pentru embolizarea fibromului uterin