Articole medicale

21.01.2014

Alege să auzi bine! - Campanie de prevenție a deficiențelor de auz

Iași, 21 ianuarie 2014

Ieșenii care doresc să verifice cât de bine aud sau să prevină o afecțiune în această sferă ORL au ocazia să o facă în condiții avantajoase la Centrul Medical Arcadia Sărărie, până la data de 15 februarie. Campania este lansată de Arcadia în cadrul unui program mai amplu de prevenție și responsabilitate, care va continua tot anul 2014, sub titlul „Alege să fii sănătos!"

Hipoacuzia sau scăderea auzului este o problemă de sănătate cu un deosebit impact socio-profesional și asupra calității vieții. Deficiențele de auz pot apărea la orice vârstă, din cauze diverse, iar succesul tratamentului depinde de depistarea afecțiunii în faze precoce și de corectitudinea diagnosticului. Vestea bună este că deficiențele de auz pot fi tratate, prin soluții care merg de la medicamente, până la intervenții chirurgicale sau corecții prin protezare auditivă. Vestea rea este că neglijarea simptomelor, lipsa unui diagnostic și lipsa sau instituirea tardivă a tratamentului pot duce la permanentizarea bolii sau la agravarea sa până la surditate completă. Orice suspiciune legată de o problemă de auz trebuie tratată cu maximă atenție, iar consultul ORL, completat de investigațiile specifice - audiogramă, timpanogramă - reprezintă soluția pentru a reveni la un auz normal și la o viață de bună calitate.

Din toate aceste motive, Arcadia debutează în programul său de prevenție pe anul 2014 cu facilități create în sfera ORL, pentru investigarea și diagnosticul deficiențelor de auz. Pachetele medicale cu prețuri reduse includ o consultație la medicul ORL plus o audiogramă tonală sau o timpanogramă, după caz. Serviciile sunt disponibile la Centrul Medical Arcadia Sărărie, până la data de 15 februarie 2014, și se adresează atât adulților, cât și copiilor. Programarea la serviciile cu discount oferite în campania „Alege să auzi bine!" se face în ordinea solicitărilor, în limita locurilor disponibile, prin intermediul serviciului Call Center Arcadia, la numărul de telefon 0232 920. Pachetele medicale promoționale costă 70 de lei cu bilet de trimitere CAS emis de medicul de familie, respectiv 100 de lei dacă pacientul nu are bilet de trimitere, ceea ce înseamnă că discounturile oferite variază între 34% și 50% față de prețurile de listă. Detaliile campaniei de prevenție sunt disponibile pe site-ul www.arcadiamedical.ro.

Programul de prevenție și responsabilitate „Alege să fii sănătos!" va fi derulat de rețeaua medicală Arcadia pe parcursul întregului an 2014 și va include numeroase acțiuni, evenimente și campanii promoționale lunare, prin care Arcadia va îndemna pacienții să prevină boala în loc de a o trata și va facilita accesul acestora la serviciile medicale de care au nevoie.

Campanie promotionala pentru diagnosticarea deficientelor de auz.