Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

„Am plecat acasă sănătoasă, cu o fetiță sănătoasă în brațe și asta spune tot”

Aniversăm 5 ani odată cu Silvia, primul copil născut la Maternitatea Arcadia

Bebelusi maternitateSilvia e o fetiță cu personalitate puternică și o memorie excelentă. E ordonată, cunoaște alfabetul de când nu avea nici măcar 2 ani și „fură” deja de la mama sa din secretele designului grafic.

În urmă cu 5 ani, pe 7 iulie 2010, era primul bebeluș născut în Maternitatea Arcadia, proaspăt inaugurată.

Rodica B., mama Silviei crede că apariția unei alternative private chiar în preajma termenului sarcinii sale a fost un mare noroc. „Am aflat din ziar că se deschide spitalul Arcadia. Doamna doctor Cristina Vasilache, care mi-a supravegheat sarcina încă de la început, mi-a oferit mai multe informații. Sarcina avea deja 39 de săptămâni, așa că toate lucrurie s-au petrecut rapid. Sâmbătă am venit pentru o ecografie și am discutat și cu managementul spitalului, iar miercuri intram deja în sala de intervenție”, povestește ea.

S-a decis repede că își dorește să nască la Arcadia, datorită condițiilor de spitalizare, a atitudinii calde cu care a fost întâmpinată și a faptului că s-au făcut eforturi pentru ca totul să fie pregătit pentru venirea pe lume a Silviei: „totul mirosea a nou. De la pat, aparatură și până la firul de sutură, totul era diferit. Eram reprezentant medical la acea vreme și am putut remarca diferența”.

Și așteptările i-au fost confirmate: „m-am simțit ca o prințesă. Gravitau în jurul meu 6 - 7 oameni care îmi ofereau toată atenția și aveau grijă să mă simt bine. Toată lumea știa ce are de făcut, așa că nu am avut de ce să mă tem. Am plecat acasă sănătoasă, în brațe cu o fetiță sănătoasă și asta spune tot”.

Dr. Cristina Vasilache, medic primar Obstetrică - Ginecologie, confirma, la acea vreme, că nașterea a decurs fără probleme și că „fiind prima intervenție chirurgicală efectuată la Arcadia, momentul nașterii Silviei a purtat un aer sărbătoresc”.

Rodica B. mărturisește, însuflețită, că au însemnat mult pentru ea nu numai priceperea medicilor și amabilitatea personalului, ci și conexiunea care s-a creat între ea și dr. Claudia Luncă, medicul anestezist care „i-a fost ca o mamă” și a îngrijit-o „ca pe un copil”. Vorbește și acum din când în când cu doamna doctor, „puțin, dar cu semnificație. Există o chimie între noi, e cu adevărat un om extraordinar...”.

Dr. Claudia Luncă admite că sentimentul a fost reciproc: „am rezonat de la bun început. Rodica și soțul ei mi-au părut un cuplu deosebit, modest și educat, doi oameni plini de încredere și entuziasm. M-a copleșit bucuria lor. După cezariană, am urmărit evoluția postoperatorie și am hotărât să ne vedem la fiecare control la care vor veni la spital.”

Familia B. a rămas apropiată de rețeaua de sănătate Arcadia, revenind de atunci pentru orice control de rutină. „Pentru noi, Arcadia este stâlpul casei când vine vorba de sănătate”, mai adaugă Rodica. Silvia a primit de la managementul spitalului, în semn de prețuire pentru acest moment cu semnificații aparte, un abonament de sănătate pe viață, care îi oferă acces preferențial la toate serviciile Arcadia.

Ar recomanda și altor viitoare mămici să nască la Maternitatea Arcadia? „Cu siguranță, aș sfătui fiecare femeie să ia o astfel de decizie pentru ea și pentru viitorul copilului său. Îi dorim Arcadiei să existe încă 5000 de ani de acum înainte!”

De la Silvia și până acum, la Arcadia au venit pe lume peste 2.600 de copii.

Maternitatea Arcadia este cea mai modernă unitate privată de acest tip din regiunea de nord-est a României.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou