Articole medicale

29.05.2011

Arcadia dăruiește speranță!

În satul Ciulinești-Probota din apropierea Iașului trăiesc 62 de copii cu vârste între 4 luni și 14 ani. Cei mai mulți dintre ei locuiesc în case de chirpici, iar unii nu au habar ce înseamnă curentul electric. Alții nu au apucat să vadă Iașul decât într-o excursie organizată de biserica din parohie, anul trecut, când grandoarea și agitația orașului li s-au părut uluitoare.

Pentru copiii din Ciulinești- Probota, lipsurile sunt firești, speranțele sunt timide, iar bucuriile sunt puține și rare. În preajma zilei de 1 iunie, Arcadia a încercat să ofere celor 62 de copii un zâmbet și un motiv de bucurie. Angajații spitalului au contribuit cu donații și cadouri diverse,  adunând îmbrăcăminte, jucării și cărți, iar din fondurile alocate de administrația spitalului s-au făcut pachete cu fructe și multe dulciuri.

Era firesc să ne gândim să facem o bucurie unor copii mai puțin răsfățați de soartă, mai ales acum, de 1 iunie. Însă vizita la Ciulinești- Probota ne-a arătat că avem foarte multe de făcut pentru a aduce o schimbare reală în viața acestor oameni. Am decis să adoptăm în mod simbolic această comunitate, iar prin ONG-ul nostru, Arcadia Medical, vom derula în viitor campanii de strângere de fonduri și acțiuni caritabile care să contribuie la o îmbunătățire concretă a șanselor cu care pornesc în viață copiii din Ciulinești-Probota. Sperăm ca, în timp, să se vadă urmările mai consistente ale implicării noastre în viața acestei comunități", a declarat Raluca Fiterman, director executiv Arcadia Hospital.