Articole medicale

18.07.2017

Coblația – metodă modernă de tratament chirurgical în sfera ORL, acum la Arcadia

Tratamentele chirurgicale din sfera ORL se pot realiza acum la Arcadia printr-o nouă tehnică, minim-invazivă, sigură și precisă – coblația. Recomandată în special în cazul copiilor, datorită avantajelor pe care le oferă, această metodă chirurgicală se aplică cu succes și adulților în diverse sfere ale patologiei de tip ORL.

Coblația este o metodă chirurgicală inovativă, rapidă și precisă. Prin coblație se creează un câmp stabil de plasmă, astfel încât țesuturile adiacente să nu fie afectate. Temperatura plasmei este relativ scăzută (40° - 70°C), comparativ cu alte metode electrochirurgicale precum: radiofrecvenţa, laser, electrocauter (400° - 700°C). Concret, prin această tehnică, particulele energizate din plasmă dezvoltă o energie suficientă pentru a rupe legăturile moleculare organice, disociind („topind”) ţesutul moale în mod fiziologic, non termic, fără afectarea integrităţii ţesuturilor adiacente. Spre deosebire de radiofrecvență, unde curentul circulă prin tot organismul pacientului, în cazul coblației curentul electric acționează strict local și se întoarce în electrod.

Dr. Daniel Rusu, medic primar ORL, coordonatorul Centrului ORL Arcadia a declarat: „Pacienții sunt foarte interesați de metoda chirurgicală pe care o vom aplica în cazul lor, de efectele secundare sau de lungimea perioadei de spitalizare și recuperare. Recomandăm această tehnică în special copiilor – patologia polipilor și amigdalelor – dar și adulților. La Arcadia, folosim în exclusivitate medicală regională coblația în chirurgia polipilor și chirurgia amigdalelor. Această metodă este aplicată cu succes și în cazul turbinoplastiilor.”

Coblația este o metodă inovatoare, care prezintă importante avantaje: nu produce sângerare, nu aduce atingere țesuturilor adiacente, permite o durată scurtă de spitalizare și recuperare medicală, minimalizează riscurile de complicații operatorii și postoperatorii.

Mai multe despre avantajele metodei prin coblație puteți citi în acest articol semnat de dr. Daniel Rusu, medic primar ORL, coordonatorul Centrului ORL Arcadia.

Pacienții care doresc să beneficieze de acest tratament chirurgical modern se pot programa pentru o consultație inițială apelând serviciul Call Center Arcadia – 0232 920.