Articole medicale

21.08.2018

Experiența pacientei cu hernie lombară

După controlul realizat la mai mult de 5 luni de la operație, M. a ieșit zâmbind din cabinetul domnului doctor Bogdan Secară, medic specialist Neurochirurgie. Amintirea momentelor de durere provocate de hernia de disc, însă, i-a adus lacrimi în ochi. Întârzierea intervenției chirurgicale în afecțiunile din sfera neurologică conduce la pierderea funcției nervului. În cazul lui M., această întârziere a dus la paralizia forte a piciorului drept, cu flexie dorsală zero.

„Am ales să mă operez de hernie de disc la Arcadia. Durerile erau insuportabile și la un moment dat a survenit și paralizia piciorului drept. A fost un moment cumplit, pe care-l retrăiesc de fiecare dată când mă gândesc la durerea pe care am suportat-o și mai ales la temerile pe care le-am trăit atunci. L-am ales pe domnul doctor Secară și îi mulțumesc din suflet pentru tot.”

O intervenție minim-invazivă, realizată de echipa condusă de dr. Bogdan Secară, medic specialist Neurochirurgie, a permis recuperarea aproape integrală a piciorului și reducerea la zero a durerii. Indicația următoare? Kinetoterapia prin sistemul DAVID, cel mai avansat sistem de recuperare medicală din regiunea de nord-est a României.
Sistemul David este o tehnologie inteligentă de reabilitare a coloanei vertebrale, bazată pe evaluarea informatizată a mișcărilor, ajutând astfel la recuperarea mobilității și a forței musculare, prin mișcări controlate, cu feedback în timp real.

M., în vârstă de 31 de ani, este acum o pacientă recuperată aproape 100%. Și-a recăpătat în mare măsură abilitățile motorii ale piciorului afectat, încrederea în sine și puterea de muncă și este fericită că poate începe în sfârșit cursurile școlii de șoferi și se poate juca nestingherită cu cei doi copii ai ei.

Care este concluzia? Aplicați principiile medicinei preventive, ascultați-vă corpul și planificați consultațiile de specialitate necesare. Durerea este un prim simptom pe care trebuie să-l luați în considerare. Dispariția ei nu înseamnă întotdeauna dispariția afecțiunii. Doar un consult medical poate afirma sau infirma acest lucru.