Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Expoziție de fotomicrografie susținută de Arcadia și UAIC Iași, prin dr. Anca Neagu pentru elevii Colegiului „Garabet Ibrăileanu”

Începutul de săptămână a debutat pentru elevii Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” cu un eveniment inedit prilejuit de expoziția de fotomicrografie, Uimitoarea Lume Microscopică.

Arcadia - Spitale și Centre Medicale împreună cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, prin prezența doamnei dr. Anca Neagu – Șef de lucrări în cadrul Facultății de Biologie au realizat prin această acțiune o incursiune în lumea fascinantă a detaliilor ce surprind frumusețea și complexitatea anatomiei.

Expoziția de fotografii microscopice este un proiect cu caracter itinerant, urmând să se desfășoare în mai multe școli și licee ieșene, cu scopul de a face cunoscută elevilor biologia microscopică (histologie) printr-o tehnică de învățare atractivă, aplicată, motivantă astfel încât tinerii să conștientizeze conexiunea cu mediul lor de viată.

Prin acest parteneriat Arcadia și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin contribuția doamnei dr. Anca Neagu care a dezvoltat Laboratorul de Histologie animală și Microscopie confocală în cadrul Facultății de Biologie, își propun să stimuleze curiozitatea, dorința de explorare și cunoaștere a tinerilor care vor face alegeri profesionale responsabile în calitate de viitori adulți.

Histologia este o disciplină a detaliilor prin care invizibilul din acest univers poate deveni vizibil facilitând accesul la cunoașterea și interpretarea mediului în care trăim. Microscopia este o tehnologie care ne plasează prin cunoaștere, în certitudine, încredere și confort. Ne permite să evaluăm propria stare de sănătate și a mediului din care suntem parte în mod exact și ne deschide noi posibilități de interpretare prin cercetare științifică, grație avansului tehnologic al cărui impact redimensionează toate domeniile care compun viața noastră.

„Microscopul optic este o cale de acces spre un univers al structurilor anatomice, pe diferite niveluri de organizare: al celulelor, al ţesuturilor şi al organelor. Structurile observate la microscop înseamnă ordine, construcţie, organizare, interrelaţie, ierarhie, reţea, legături, formă, stabilitate, conexiuni şi design. Cred că structura stă la temelia biologiei, dar şi a medicinii”, a declarat dr. Anca Neagu în cadrul evenimentului.

Elevii Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” au pătruns într-un univers viu al detaliilor anatomice privite atât din perspectiva ştiinţei, cât şi prin valenţele lor artistice surprinse în expoziția de fotomicrografie.


Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou