Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Histerectomie laparoscopică totală, pentru o pacientă de 47 de ani

Dr. Dragos ChichirauO histerectomie totală cu anexectomie bilaterală laparoscopică a fost realizată în premieră la Arcadia.  Particularitatea cazului este faptul că pacienta, în vârstă de 47 de ani, fusese diagnosticată cu o tumoră de 10 cm, cu apartenență uterină și dezvoltare atipică prin baza ligamentului larg retroperitoneal, în contact cu vasele iliace drepte.

Intervenția chirurgicală de eliminare a neoplaziei se poate realiza chirurgical prin operație clasică, care presupune realizarea unor incizii de până la 20 de centimetri sau poate fi efectuată prin metoda laparoscopică, o metodă minim-invazivă, cu incizii de 10-20 de ori mai mici în comparație cu abordul chirurgical clasic.

În timpul consultului chirurgical, i-am prezentat pacientei opțiunile chirurgicale și, de comun acord s-a luat decizia unei histerectomii totale cu anexectomie bilaterală. I-am sugerat cea mai bună variantă, o intervenție minim-invazivă realizată prin tehnica laparoscopică. Operația a fost un real succes, fără complicații, iar pacienta a fost externată după doar 2 nopți de spitalizare”, menționează dr. Dragoș Iulian Chichirău-Viforeanu, medic specialist Chirurgie Generală, coordonatorul Centrului de Specialități Chirurgicale Arcadia.

De multe ori histerectomia laparoscopică este operația care poate salva viața pacientelor cu cancer uterin sau de col. Histerectomia poate fi realizată în cazul depistării: fibromului uterin, dacă fibromul prezintă complicații; metroragiilor severe care nu pot fi controlate prin alte tratamente; prolapsului genital; endometriozei care nu răspunde la tratament; cancerului de ovare.

Echipa de chirurgi Arcadia dispune de competențele necesare pentru a efectua toate examenele obligatorii, necesare înaintea unei astfel de intervenții chirurgicale pentru îngrijirea pacientelor pe perioada spitalizării și pentru a asigura, urmărirea eficientă post-operatorie, pe tot parcursul vieții.

Laparoscopia este o intervenție chirurgicală standard în Europa de zeci de ani. Datorită progresului tehnologiei, putem să efectuăm în totalitate, operații majore prin tehnici laparoscopice, fără să mai fie nevoie de realizarea unor incizii mari. Pentru pacienți, chirurgia minim-invazivă înseamnă incizii mult mai mici de până la 1 cm, de 10 -20 de ori mai mici în comparație cu operațiile clasice, precum și reducerea consumului de analgezice pentru durere. Recuperarea este de minim 2-3 ori mai rapidă în comparație cu intervențiile clasice; practic, după 3 zile își pot relua activitatea zilnică”, explică dr. Dragoș Iulian Chichirău-Viforeanu, medic specialist Chirurgie Generală, coordonatorul Centrului de Specialități Chirurgicale Arcadia, beneficiile intervențiilor ginecologice efectuate laparoscopic.

Echipa medicală de chirurgi Arcadia este specializată în Germania, Belgia și Franța, în intervenții laparoscopice efectuate conform standardelor și procedurilor din UE. Arcadia oferă soluții de tratament a afecțiunilor prin intervenții laparoscopice, moderne, confortabile și sigure pentru pacienți.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou