Articole medicale

23.05.2018

Investigații gastroenterologice gratuite la Arcadia

Pachete GastroÎn fiecare an, pe data de 29 mai sunt organizate diverse acțiuni și campanii de informare pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Digestive (WDHD) și sunt readuse în discuție diverse subiecte care au în prim plan sistemul digestiv sau afecțiunile hepatologice. Arcadia se alătură acestui demers și în luna mai lansează 3 pachete gratuite de prevenție pentru afecțiuni gastroenterologice, pentru a vă oferi oportunitatea de a vă evalua starea de sănătate.

Hepatita virală este unul dintre subiectele abordate în acest an de către Organizația Mondială de Gastroenterologie pentru că frecvența acestei afecțiuni este din ce în ce mai mare la nivel internațional. Conform statisticilor publicate în 2017, în România peste 1.400.000 de persoane au fost diagnosticate cu hepatită cronică de tip B și C, fiind pe primul loc în Europa în ceea ce privește incidența hepatitei de tip C și 10% dintre bolnavii de pe continent fiind români.

Arcadia a dezvoltat un pachet de evaluare a hepatitei nonvirale, gratuit pentru adulți:

Pachet Hepatită nonvirală

  • Analize de laborator: hemoleucogramă, VSH, TGO, TGO, glicemie, gama GT, uree, creatinină, trigliceride, fosfatază alcalină,  LDL colesterol, HDL colesterol, bilirubină totală, bilirubină directă, Ag HBs, Anti HCV.
  • Consultație inițială Gastroenterologie.
  • Ecografie abdomen superior.
  • Măsurare tensiune arterială.
  • Pulsoximetrie.

Sistemul nostru digestiv joacă un rol esențial pentru buna funcționare a organismului și deține un rol crucial în păstrarea stării generale de sănătate la nivelul întregului corp. Tulburările de natură gastrointestinală pot fi cauzate de un regim alimentar dezechilibrat care de obicei vine însoțit de un nivel mare de stres și un surplus de automedicație cu antibiotice. Afecțiunile intestinale netratate evoluează asimptomatic chiar până la nivelul neoplaziilor, care sunt descoperite în stadii avansate.

Arcadia lansează pachetele de screening pentru că sunt cea mai bună metodă de a anticipa și trata afecțiunile încă din stadii incipiente:

Pachet Afecțiuni Gastrointestinale        

  • Analize de laborator: hemoleucogramă, VSH, TGO, TGO, glicemie, gama GT, uree, creatinină, trigliceride, fosfatază alcalină, sodiu, potasiu, CRP, LDL colesterol.
  • Consultație inițială Gastroenterologie.
  • Ecografie abdomen superior.
  • Măsurare tensiune arterială.
  • Pulsoximetrie.

Suplimentar, pe linie gastrointestinală, sunt dezvoltate frecvent o gamă variată de afecțiuni biliare, datorate în principal alimentației haotice. Colecistul este diagnosticat în urma unei ecografii abdominale, realizată de către medicul gastroenterolog pentru pacienții care prezintă diverse simptome precum inflamații și dureri cu localizare specifică.

Pachet evaluare colecist

  • Analize de laborator: hemoleucogramă, VSH, TGO, TGO, glicemie, gama GT, uree, creatinină, trigliceride, fosfatază alcalină, sodiu, potasiu, CRP, LDL colesterol, bilirubină totală, bilirubină directă, fibrinogen.
  • Consultație inițială Gastroenterologie.
  • Ecografie abdomen superior.
  • Măsurare tensiune arterială.
  • Pulsoximetrie.

Mențiuni:

*Pachetele medicale se realizează pe baza biletului de trimitere CAS emis de medicul de familie către specialitatea Gastroenterologie; în limita fondurilor și a locurilor disponibile.

*Medicul Arcadia își rezervă dreptul de a nu încadra pacientul în niciun pachet dacă patologia acestuia nu o permite și de a recomanda alte investigații.

*Serviciile medicale pot fi efectuate gratuit, prin programare, la dr. Andreea Brumaru, dr. Andreea Tămășanu, dr. Ancuța Didița sau dr. Alexandra Dimitriu, numai la Centrul Medical Arcadia Sărărie.