Articole medicale

08.07.2019

„Mai mult decât o echipă medicală. O familie.”

Din momentul în care aducem un copil pe lume începem o nouă călătorie. O călătorie inițiatică și permanentă care nu știm unde ne duce, dar în care simțim împlinire prin tot ceea ce ne aduce. Această călătorie este un nesfârșit act de dăruire recompensat cu iubire. Când suntem părinți, avem mereu prezență de spirit, învățăm aici și acum, indiferent dacă ne simțim sau nu pregătiți, absolvim noi lecții în fiecare zi. Sunt lecții servite de învățătorii părinților, copiii noștri care ne predau iubirea necondiționată.

Iubirea unei mame cu mai mulți copii nu se împarte, ci se înmulțește odată cu venirea pe lume a fiecăruia dintre ei.La Maternitatea Arcadia ne preocupăm ca fiecare naștere să fie pentru mămică o experiență care să dea viață unei amintiri unice. Deseori stăm de vorbă cu mamele care aleg să nască la noi, dorim să le cunoaștem, să aflăm despre cum au trăit acele momente pline de emoție, despre cum s-au simțit în maternitatea noastră. Pe Irina am cunoscut-o acum șapte ani, la nașterea primului ei copil. Ne-am reîntâlnit de curând, la a patra naștere în maternitatea noastră. Decizia unui cuplu de a avea mai mult de 2 copii, devine una tot mai dificil de luat în considerare, astăzi. Pentru Irina, să fie o mămică cu mulți copii este ceea ce și-a dorit dintotdeauna. „Mi-aș dori să le pot spune femeilor care au sau își doresc copii, să nu le fie teamă să fie mame, chiar și mame de doi, trei sau patru ori. Uitându-mă în viața mea, fiecare naștere a copiilor mei a fost cu totul specială, nu poate fi comparată cu nici un alt eveniment, este bucuria în forma ei maximă, sacralitatea momentului în sine, mirosul bebelușului, atingerea pielii lui, prima îmbrățișare. Nu-ți poți dori altceva, greul trăit atunci și nopțile pierdute se uită și rămân doar bucuriile. Cu copii mulți, casa, viața este mai frumoasă.”

Irina are patru băieți în vârstă de șase, patru, doi anișori și cinci luni, toți născuți la Maternitatea Arcadia. Aceste experiențe trăite împreună ne-au creat timp si spațiu pentru a ne cunoaște mai bine. „Când am născut prima dată aici la spital, a fost datorită unei prietene care îmi recomandase să nasc aici, m-a convins cu ce mi-a povestit din experiența ei. Oricum și eu îmi doream să nasc într-un mediu în care să mă pot bucura foarte mult de acest moment. Desigur și doamna doctor m-a sprijinit foarte mult pentru că nu am avut nașteri ușoare, a fost lângă mine cu orice problemă am avut. Cea mai recentă experiență cu cel mai mic dintre copii, Ioan, a fost probabil și cea mai puternică. Deși eram la a patra naștere, m-am bucurat să reiau pașii în alăptare, băița bebelușului la care poate participa și tatăl. Sentimentul că ești în siguranță, că ești tratat omenește, așa cum ar trebui să fim tratați, te face să revii. Când ți-e bine într-un loc revii. Acum la a patra naștere cunoșteam tot personalul, asistentele și infirmierele mă cunoșteau pe mine și pe soțul meu, a fost o atmosferă foarte caldă, parcă eram acasă. Pentru mine este mai mult decât o echipă medicală, este o familie”.

Irina este din Iași și are 35 de ani. Este dedicată educației copiilor și pasiunii sale din care și-a creat un drum profesional. Să fii designer vestimentar și să fii prezentă în joaca și îngrijirea celor mici este o provocare asumată de Irina. „Provocare” ar putea fi un cuvânt care ar putea duce cu gândul la un fel de „luptă” câștigată. Din împlinirea cu care vorbește despre ce este important în viața ei, din zâmbetul care-i însoțește mereu expresia feței și calmul surprins și în tonul vocii, ne dăm seama că nu e vorba de vreo luptă ci de un echilibru interior, mai curând. Timpul petrecut cu familia și în atelierul său este sursa din care Irina își ia forța de a merge mai departe, este ceea ce o face fericită.

Ne simțim bine cu noi înșine, suntem fericiți și echilibrați și în același timp ancorați în a face, a izbândi, a câștiga, atunci când știm ce ne aduce împlinire. Irina a găsit viața care o împlinește. 4 este o cifră necesară dar nu și suficientă pentru Irina: „întotdeauna mi-am dorit să am mai mulți copilași, mi s-a părut potrivit așa cum s-a așezat viața noastră cu 4 băieți și ar fi o bucurie să avem și o fetiță”.

Povestea Irinei