Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Mezoterapia sau cocktailul frumuseții

Mezoterapia cu pistolet - un nou serviciu de estetică medicală în portofoliul Centrului de Dermatologie Arcadia

Ce este?
Mezoterapia este o metodă nouă de tratament folosită în medicina estetică non-invazivă, ce constă în introducerea în tegument a unui cocteil terapeutic format din vitamine, antioxidanți, aminoacizi și acid hialuronic; rezultatele sunt spectaculoase, procedura având ca efect stimularea sintezei de colagen și creșterea fermității pielii, refacerea elasticității și tonicității pielii.

Care sunt principalele beneficii?
Mezoterapia are rezultate excepționale în câteva dintre cele mai supărătoare suferințe cu impact dermatologic și estetic deopotrivă: în alopecie (căderea sau pierderea totală a părului), în celulită și acumularea localizată de grăsime, în inestetismele faciale de orice tip (îmbătrânire cutanată, riduri de vârstă sau de expresie, uscăciunea tenului, etc.)

Cum se realizează?
Mezoterapia poate fi realizată prin terapie fără ac (procedeu nedureros, neinvaziv) sau prin terapie cu ac, caz în care cocktailul de substanțe active este administrat cu seringă sau cu pistolet.

 • Mezoterapia fără ac (fusion mesotherapy, mezoterapie virtuală) accelerează transportul transdermic al substanțelor active prin epiderm, spre straturile profunde ale pielii. Dispozitivul folosit se bazează pe radiofrecvență (prin creșterea temperaturii cutanate se stimulează sinteza de colagen și se imbunătățește fermitatea cutanată) și electroporație (prin modificarea permeabilității cutanate, crește absorbția substanțelor active aplicate pe piele).
 • Mezoterapia cu ac se realizează sub anestezie locală, cu seringa sau pistoletul special de mezoterapie. Administrarea cocktailului de substanțe active cu ajutorul unui pistolet permite o injectare uniformă, precisă, de eficiență sporită, fapt care diminuează disconfortul procedurii și optimizează rezultatele.

Mezoterapia pentru regenerarea părului, în alopecii
Este o metodă terapeutică foarte modernă, care urmărește stoparea căderii părului și stimularea creșterii lui.

Principalele ingrediente ale amestecului injectat în mezoterapia indicată pentru alopecie sunt: acidul fosfatidic (cu rol în stimularea creșterii și proliferării celulare la nivelul foliculului pilos), superoxid dismutaza (cu rol în protejarea celulelor de oxidare) și riboflavina 2% (intervine în metabolismul energetic al celulelor foliculului pilos).

Când puteți trata alopecia prin mezoterapie?
Alopecia masculină

 • alopecia banală în stadiul inițial
 • alopecia fronto-parietală
 • alopecia de stres
 • alopecia post-infecțioasă
 • alopecia de malnutriție
 • alopecia areată

Alopecia feminină

 • alopecia legată de naștere
 • alopecia de stres
 • alopecia de menopauză
 • alopecia de malnutriție
 • alopecia areată
 • alopecia androgenetică: în acest caz, mezoterapia completează tratamentul hormonal

Mezoterapia pentru celulită și adipozități localizate
Lipoliza prin injecții presupune introducerea în zona cu depozite de grăsime a unor amestecuri de substanțe active, care topesc grăsimea subcutanată, obținându-se o reducere a circumferinței și o remodelare a zonei injectate.

Injectarea poate fi manuală sau mai modernă, prin utilizarea unui pistolet de mezoterapie, care asigură o uniformitate a injectării, diminuând riscul reacțiilor adverse. Injectarea se realizează după anestezierea locală a zonei, astfel încât disconfortul pacientului să fie minim; după efectuarea procedurii, poate să apară o senzație de tensiune locală, ce poate persista câteva ore sau zile.

Topirea adipozităților localizate se poate realiza prin această tehnică în orice zonă a corpului: abdomen, flancuri, torace posterior, ceafă, bărbie dublă, coapse, fese, genunchi, gambe sau glezne.

Numărul de ședințe necesare variază, recomandându-se în general 6-10 ședințe, la interval de două săptămâni; se recomandă asocierea cu alte terapii corporale care să faciliteze drenajul grăsimilor dizolvate și să remodeleze laxitatea tegumentară.

Mezoliftingul facial
Se referă la injectarea unui amestec de substanțe active  care  ameliorează aspectul tenului, acționând asupra ridurilor superficiale; hidratează, catifelează, regenerează pielea, inducând un grad de lifting facial.

Se recomandă 3-5 ședințe la interval de 2-4 săptămâni. Cura va fi repetată de 2-3 ori pe an.

Recomandată în tratamentul celulitei, în remodelarea corporală prin liza grăsimilor (tratamentul adipozităților localizate, al bărbiei duble, etc.), reîntinerirea pielii, regenerarea părului (căderea părului după stres, după boli infecțioase, alopecia datorată menopauzei sau tulburărilor hormonale, alopecia masculină) și în multe alte situații cu care specialiștii în estetică medicală se confruntă din ce în ce mai des, mezoterapia reprezintă astăzi un instrument eficient și performant aflat la îndemâna medicilor dermatologi.

Condiția pentru un rezultat garantat este ca tratamentele prin mezoterapie să fie efectuate de către sau sub supravegherea medicului, cu aparatură de ultimă generație și în acord cu starea generală de sănătate a pacientului. Aceasta este promisiunea și oferta Arcadia Hospital, locul în care valoarea echipei medicale, performanța echipamentelor și mai ales grija specială acordată fiecărui pacient reprezintă garanții ale unui tratament dermatocosmetic avansat, cu efecte consistente, benefice și durabile.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou