Articole medicale

19.06.2017

Micul tău secret… dermatologic!

A început vara! Ne bucurăm de soare și facem cu entuziasm planuri de vacanță. Acum, ca întotdeauna, ne dorim o piele frumoasă, catifelată, hidratată, fără riduri și pete. De cele mai multe ori, tratamentele estetice pentru îmbunătățirea calității pielii sunt legate de un compus de acum celebru – acidul hialuronic.

Interesul pentru folosirea acestui ingredient bioactiv în produsele de îngrijire a apărut odată cu descoperirea faptului că volumul de acid hialuronic din piele scade pe măsură ce înaintăm în vârstă. Acidul hialuronic este folosit deja de ceva timp în industria cosmetică, efectele sale extraordinare – revoluționare chiar – de umplere a ridurilor și de netezire fiind demonstrate clinic.

Acidul hialuronic ajută la reținerea apei în țesut, iar acest lucru se traduce printr-o piele mai fină, mai elastică, cu aspect tineresc, tonic. Combinarea lui cu alte ingrediente ce pot da luminozitate, textură și fermitate a însemnat încă un pas în evoluția acestor tratamente.

Se pot corecta acum pomeții nedefiniți, șanțurile prea adânci, ridurile prea evidente sau cearcănele și se pot remodela buzele. După aproape 20 de ani de utilizare, produsele au fost perfecționate, iar acest lucru se reflectă în modalitatea de injectare, bicompatibilitate și remanența în țesut. Este adevărat că, în funcție de gradul de hidratare și metabolismul persoanei, de capacitatea naturală de a produce acid hialuronic propriu, modul de viață și de modul de injectare, poate fi necesară o singură administrare a acidului hialuronic sau o serie de proceduri.

Atunci când vrei să corectezi forma buzelor sau un mic defect, să umpli sau să netezești un rid, cred că întrebările firești sunt:

  • Ce rezultate va avea tratamentul?
  • Pe ce durată se vor întinde rezultatele tratamentului?
  • Are acest tratament efecte secundare?
  • Ce produs mi se va administra?
  • Ce preț are intervenția?
  • Intervenția este durerosă?

De cele mai multe ori, informațiile sunt incomplete, neclare sau promit prea mult. Uneori, se trece prea ușor peste faptul că administrarea injectabilă a unui produs este o procedură medicală, ce necesită cunoștințe, experiență și condiții optime de sterilitate. Există, în general, un mic grad de disconfort, care poate fi atenuat prin utilizarea unei creme anestezice. Din toate aceste motive și pentru a afla răspunsul întrebărilor tale, te invit să te adresezi unui medic dermatolog.

Marea majoritate a pacienților își dorește un aspect natural și menținerea expresivității originale a feței. Există, de asemenea, tentația de a vedea „cum ar fi dacă” buzele ar fi mai pline, mai hidratate și mai atractive, fără a utiliza totuși un produs de umplere sau care să volumizeze excesiv.

Ce poate fi mai frumos decât faptul că acum, cu ajutorul unor noi produse injectabile cu acid hialuronic, efectul, exprimat în suplețe, hidratare și luminozitate, durează și până la 9 luni după o singură administrare?

Pregătește-te de vară, nu uita ochelarii de soare, pălăria, biletul de vacanță și lasă-i pe ceilalți să remarce și să admire… micul tău secret dermatologic!