Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Proceduri dermatocosmetice pentru gât, decolteu și mâini frumoase

Proceduri dermatocosmetice pentru gâtVârsta adevărată a unei femei poate fi citită în funcție de aspectul gâtului, decolteului și mâinilor.

În ritualul zilnic de îngrijire trebuie să acordăm o atenție crescută și acestor zone. Pașii pe care îi urmăm în rutina zilnică a feței trebuie aplicați și la nivelul gâtului și decolteului:

  • dimineața – curățare, aplicarea unui ser (vitamina C/peptide/acid hialuronic), hidratare și  creme de fotoprotecție;
  • seara – demachiere/curățare, aplicarea unui ser (vitamina A/acid hialuronic/peptide), hidratare la minim 5 minute după ser; o dată pe săptămână puteți folosi un gel exfoliant blând.

Expunerea prelungită la soare, fumatul, lipsa hidratării – atât lipsa aplicării cremelor hidratante, cât și lipsa consumului de lichide – pot duce la o accentuare a îmbătrânirii. Pielea devine mai subțire, mai ridată, laxă, cu pete maronii. 

Pentru rejuvenarea zonei gâtului și a decolteului se recomandă mai multe tipuri de tratamente:

  • Terapie PRP (Vampir, Dracula);
  • Injectare de acid hialuronic de hidratare – Juvederm Volite;
  • Toxina botulinică;
  • Mezoterapie injectabilă;
  • Dermapen, microneedling;
  • Radiofrecvența fracționată, alternativ cu radiofrecvența bipolară;
  • Peeling chimic;
  • Laser ND YAG pentru rejuvenare, YPL.

Pentru întreținere, se recomandă tratamente neinvazive, care mențin hidratarea optimă a pielii: microdermabraziune, mezoterapie neinjectabilă, intraceuticals, tratament hydrafacial, geneo. Radiofrecvența bipolară, alternativ cu radiofrecvența fracționată, contribuie la stimularea colagenului, reducerea bărbiei duble, refacerea fermității pielii.

Terapia PRP utilizează propriul sânge al pacientului care, după centrifugare și îmbogățire cu aminoacizi și acid hialuronic, este reinjectat. Este o procedură sigură, fără risc de efecte adverse, iar aspectul natural este păstrat.

Juvederm Volite este un acid hialuronic injectabil care are rolul de a îmbunătăți aspectul neted, hidratarea și elasticitatea pielii. Juvederm Volite asigură o hidratare de lungă durată, de minim 9 luni. Volite are rolul de a îmbunătăți calitatea pielii. Poate fi utilizat  nu numai la nivelul feței, ci și la nivelul gâtului, decolteului, mâinilor.

Mezoterapia injectabilă constă în introducerea unor substanțe speciale în dermul superficial. Aceste ingrediente naturale concentrate și pe bază de principii active au rolul de a trata, fără riscul unor efecte adverse. Mezoterapia nu modifică conformația anatomică, fiind ideală pentru prevenție, tratare, întreținere.

Dermapen (microneedling) este considerat cel mai bun dispozitiv medical de întinerire a pielii. Dermapenul este un dispozitiv medical sub forma unui stilou cu ace mici, de unică folosință, care are rol important în regenerarea pielii.

Radiofrecvența fracționată diminuează aspectul ridurilor, determinând o piele mult mai fermă. Prin radiofrecvența fracționată se produce o exfoliere a tegumentului, reducând astfel ridurile fine și îmbunătățind tonusul pielii și textura acesteia datorită producerii unor fibre noi de colagen. Procedura se realizează cu cremă anestezică. Pacienții pot prezenta uneori o ușoară senzație de arsură în timpul procedurii. Pacientul are nevoie de o perioadă de 2-3 zile de refacere postprocedură (pielea este roșie și ușor edemațiată 2-3 zile). Timp de 4 săptămâni după procedură este interzisă expunerea la soare, solar. Rezultatele sunt vizibile la 3-4 săptămâni după procedură.

Peelingul chimic constă în aplicarea unor substanțe chimice pe piele, cu rol de exfoliere. Substanțele chimice aplicate regenerează pielea prin îndepărtarea primului strat și prin stimularea producerii de neocolagen.

Laserul ND YAG/ YPL  are rol de stimulare a producției de neocolagen, dar și de reducere a petelor maronii care apar din cauza expunerilor solare.

La Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia, tratamentul este întotdeauna individualizat, în funcție de nevoile individuale și de rezultatele dorite. De multe ori, se preferă o combinare a procedurilor, în aceeași ședință sau în ședințe separate.

Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou