Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Specialist de top în radiologie, prof. dr. Ahmed Ba-Ssalamah, a conferențiat la Arcadia

Prof. dr. Ahmed Ba-Ssalamah, din cadrul Departamentului de Radiologie de la Spitalul AKH din Viena, a conferențiat la Arcadia despre substanțele de contrast hepatospecifice utilizate în cadrul investigațiilor de rezonanță magnetică (RMN). La curs au participat medici cu activitate, în principal, în următoarele specialități: Medicină internă, Gastroenterologie, Oncologie, Radiologie și Imagistică medicală și Chirurgie.

În cadrul intervenției sale, cunoscutul radiolog european a vorbit despre importanța folosirii unei substanțe de contrast de ultimă generație, utilizată și la Arcadia, pentru detectarea cu precizie şi diagnosticul cert al modificărilor ce apar la nivelul ficatului. Cursul a fost urmat de aplicații practice, efectuate pe 3 cazuri distincte.

„Centrele de Imagistică medicală de la Arcadia sunt dotate cu cea mai performantă tehnologie din regiunea Moldovei. În cei 9 ani de activitate, peste 180 de mii de pacienți au primit diagnosticul specialiștilor noștri radiologi”, a declarat prof. dr. Dragoș Negru, Coordonatorul Centrelor de Imagistică Medicală Arcadia.

Profesor doctor Ahmed Ba-Ssalamah, specializat în radiologie, este directorul Departamentului de Radiologie Gastrointestinală de la Spitalul AKH din Viena. Subspecialitatea sa este radiologia abdominală, iar domeniul său de interes în cercetarea științifică este reprezentat de imagistica abdominală, cu accent pe imagistica pancreasului, hepatobiliară, precum și imagistica tractului gastrointestinal. Activitatea medicală și științifică este axată, în special, pe afecțiunile oncologice, inclusiv cancerul gastroesofagian.

Dr. Ahmed Ba-Ssalamah este membru al mai multor asociații de specialitate dintre care amintim: Asociația Radiologică din Austria, Asociația Europeană de Radiologie, Asociația Europeană de Radiologie Gastro-Abdominală, Asociația Radiologică din America de Nord și altele.

Cursul s-a desfășurat la inițiativa prof. dr. Dragoș Negru, medic primar Radiologie și Imagistică medicală, Coordonatorul Centrelor de Imagistică Medicală Arcadia.

Fotografie prof. dr. Ahmed Ba-Ssalamah si dr NegruFotografie prof. dr. Ahmed Ba-Ssalamah discursFotografie prof. dr. Ahmed Ba-Ssalamah

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou