Articole medicale

04.08.2020

Centrul de Recuperare Medicală Arcadia – terapii individualizate clasice și moderne

Situat în centrul Iașului, pe strada Sf. Lazăr nr. 37, în clădirea Solomon’s, Centrul de Recuperare Medicală Arcadia oferă soluții avansate și personalizate de tratament pentru copii și adulți.

Totul într-un singur loc: de la fizioterapia și kinetoterapia clasică la fizioterapia modernă și kinetoterapia asistată de tehnologia avansată David, de la prevenție și întreținere la recuperare medicală.

Când ai nevoie de recuperare medicală?
 

Echipa medicală este formată din medici specialiști și kinetoterapeuți dedicați și oferă tratament personalizat cu rezultate spectaculoase pentru o serie complexă de afecțiuni:

  • reumatismale inflamatorii și degenerative;
  • ortopedice – după intervenții artroscopice sau de protezare;
  • neurologice;
  • sechelele posttraumatice: fracturi, luxații, entorse, distrofii simpatice reflexe;
  • terapie sportivă, a gravidelor și lehuzelor;
  • obezitate.

Planuri individualizate de tratament clasic de Recuperare medicală
 

Planurile de tratament individualizate au rolul prevenire, tratare şi management al reabilitării persoanelor cu afecţiuni dizabilitante şi comorbidităţi, indiferent de vârstă. Calitatea vieții crește, iar capacitățile și performanțele fizice și cognitve se dezvoltă armonios.

Centrul de RecuperareÎn Centrul de Recuperare Medicală Arcadia, pacienții pot urma ședințe de masaj terapeutic, de fizioterapie clasică (curenţi galvanici, diadinamici, Trabert sau interferenţiali, TENS, electrostimulare  funcțională, ionizare, terapie ultrasunete, laserterapie, terapie cu infraroşii, etc.) și kinetoterapie clasică, pentru reeducare posturală, creșterea mobilității articulare, tonifiere musculară.

Sistemul David – kinetoterapie asistată de tehnologie avansată
 

Centrul de Recuperare Medicală Arcadia include și sistemul revoluționar DAVID, cel mai modern echipament din regiune, declarat „standard de aur” în reabilitarea medicală în țările europene.
Sistemul David este un sistem performant de terapie format din echipamente computerizate, care realizează o evaluare a mobilității segmentelor articulare pe toate planurile de mișcare și a forței tuturor grupelor musculare și ulterior acționând asupra musculaturii superficiale și profunde, cea din urmă fiind mai puțin folosită în activitățile fizice curente, fiind mult mai greu de accesat și recuperat cu mijloacele clasice.
Sistemul David cuprinde două componente majore vizează zonele principale ale aparatului musculo-scheletal: coloana vertebrală, mâini și umeri, șold și genunchi.

Proceduri moderne de fizioterapie, în Centrul de Recuperare Medicală Arcadia
 

Componenta modernă de fizioterapie este bazată pe trei tehnologii de funcționare: Deep Oscilation, Caretherapy și Lasertherapy.
Sistemul Deep Oscilation este o tehnologie care acționează un câmp electrostatic, intermitent, cu oscilații profunde, pentru a stimula transportul lichidului interstițial și a tuturor componentelor sale. Astfel, țesutul își recâștigă mobilitatea și funcționalitatea, calitatea musculară este îmbunătățită, iar durerea este calmată.
Sistemul Caretherapy acționează asupra corpului printr-un transfer de energie capacitiv și rezistiv atât în interiorul matricei celulare, cât și în interiorul celulei. Tratamentul reduce edemele și durerea, relaxează musculatura, îmbunătățește mobilitatea articulațiilor și are efecte benefice asupra sistemului vascular.
Terapia cu laser are un efect puternic în cazul afecțiunilor cronice și a diverselor tipuri de inflamații. Circulația sanguină se îmbunătățește iar plăgile se cicatrizează rapid.
Planurile de tratament cu Sistemul David pot fi urmate concomitent sau independent cu cele clasice.
Efectele benefice ale programelor de recuperare medicală sunt de necontestat. Asocierea sistemelor diferite – clasic, modern și asistat de tehnologie –, echipa medicală specializată și experimentată și suportul oferit de întreaga rețea sunt doar o parte dintre avantajele pe care pacienții le au în Centrul de Recuperare Medicală Arcadia.