Articole medicale

02.03.2021

Crioterapia, tratamentul fără durere al verucilor

Crioterapia este o procedură dermatologică neinvazivă, care constă în înghețarea verucilor (negilor) de pe piele, mucoase precum și a altor formațiuni cutanate benigne sau maligne (keratoze actinice, moluscum contagiosum, carcinoame bazocelulare). Metoda este una rapidă, fără durere, fără sângerare, fără anestezie locală și poate fi folosită atât la copii, cât și la adulți.

Experiența medicului dermatolog este importantă atât pentru diagnosticarea corectă a afecțiunii, cât și pentru tratarea acesteia.

Cum se desfășoară crioterapia?
 

Crioterapia constă în aplicarea direct pe piele (timp de 10-30 secunde) a azotului lichid, timp în care pacientul nu simte decât senzația de rece.

Dacă vrei să afli cum se desfășoară o ședință de tratament, te invităm să intri aici.

Este suficientă o singură ședință de crioterapie?


În funcție de vechimea leziunilor, numărul lor, alte afecțiuni asociate, pot fi necesare una sau mai multe ședințe la un anumit interval de timp, de obicei 2-3 săptămâni.

Ce avantaje are crioterapia?
 

Crioterapia este o procedură rapidă, fără durere, fără anestezie locala, fără pansamente postprocedură. De asemenea, este important de reținut că nu necesită îngrijire după intervenție și poate fi utilizată la orice vârstă, inclusiv la copii și femei însărcinate.

Există risc de efecte adverse după crioterapie?
 

Imediat după procedură, apare o roșeață, uneori chiar un edem (umflare ușoară) a zonei tratate, care dispar însă în câteva ore. Foarte rar poate apărea o bulă, situație în care trebuie să vă adresați medicului care vă tratează.

Toate aceste caracteristici ale crioterapiei fac din această tehnică cea mai rapidă și ușor de aplicat terapie pentru veruci, așadar nu amânați tratarea acestora tocmai pentru a scăpa de disconfortul pe care îl creează, dar și de aspectul inestetic al pielii.

Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Powered by Froala Editor