Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Embolizarea anevrismului splenic: premieră medicală la Spitalul Arcadia

Dr. Mihai CreteanuAnevrismul este o dilatare anormală a unui vas de sânge. Poate apărea la orice nivel, cele mai frecvente tipuri de anevrism fiind cele aortice, iliace și splenice. Cauzele de apariție ale anevrismelor nu sunt cunoscute în totalitate, dar printre factorii de risc pot fi menționați hipertensiunea, fumatul, hipercolesterolemia, defectele genetice ale peretelui vascular și afecţiunile metabolice.

Anevrismul arterei splenice este mai frecvent la femeile și persoanele în vârstă și este o afecțiune cu prevalență destul de redusă, dar cu un risc vital major.

În general afecțiunea nu are simptome și este detectată la controalele de rutină. Așa s-a întâmplat și în cazul pacientei în vârstă de 40 de ani care, la un control de medicină internă de rutină, a fost examinată de Dr. Constantin Rusu, medic specialist Medicină internă, care a observat o formațiune anevrismală la nivelul arterei splenice. Principala complicație a anevrismului este posibilitatea ruperii acestuia, fenomen care se poate întâmpla oricând, fără niciun avertisment, și care poate determina o hemoragie internă. Diagnosticul de certitudine a fost stabilit cu ajutorul investigațiilor imagistice complementare – computer tomograf și rezonanță magnetică – în cadrul Rețelei Medicale Arcadia.

Embolizarea anevrismului splenic: caz medical rar, cu risc vital major, tratat cu succes la Arcadia
 

Pentru pacienta Arcadia, metodă de tratament recomandă a fost embolizarea arterei splenice, care are ca scop excluderea din circulație a formațiunii anevrismale și reducerea riscului de hemoragie.

Dr. Mihai Crețeanu jr., medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, supraspecializat în Radiologie Intervențională: „Embolizarea este o metodă modernă, minim invazivă și non-chirurgicală, cu multiple avantaje. În cazul pacientei diagnosticată cu anevrism splenic, embolizarea a fost metoda indicată de tratament. Procedura a durat o oră, disconfortul a fost minim, durata de spitalizare a fost scurtă (1 zi), iar durerea postoperatorie a fost absentă.”

Procedură minim invazivă, embolizarea anevrismului arterei splenice a avut loc în siguranță în Spitalul Arcadia, în sala de angiografie, și a fost realizată de Dr. Mihai Crețeanu jr., medic primar Radiologie și Imagistică Medicală. Procedura a fost efectuată cu anestezie locală, prin abord brahial stâng și a permis recuperarea rapidă a pacientei.

Radiologia intervențională se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul minim-invaziv în cazul afecțiunilor vasculare și non-vasculare neurologice, ginecologice, urologice și oncologice.

În Spitalul Arcadia, pacienții beneficiază de cele mai bune condiții și tehnologii disponibile, care pun în valoare performanța și expertiza medicilor în realizarea intervențiilor moderne, minim invazive. Sistemul integrat de servicii medicale Arcadia (Centre Medicale, Centre de Imagistică, Spital) oferă premisele complete pentru diagnostic, tratament și recuperare rapidă a pacienților.

 

 

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou