Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

La Arcadia, campanie de testare pentru determinarea coeficientului general de inteligență IQ pentru copii și adolescenți

Test inteligenta IQCopilul tău este supradotat?

În România, cercetările au stabilit că unul din patru copii dispune de aptitudini intelectuale superioare. Descoperirea potențialului la o vârstă cât mai fragedă vine în ajutorul copiilor, dar şi al celor implicaţi în creşterea lor, permiţându-le acestora să valorifice la timp şi în mod eficient această resursă preţioasă.

Cui i se adresează campania: Copiilor și adolescenților între 6 ani - 16 ani și 11 luni.

Instrument de evaluare:  Wechsler Intelligence Scale For Children (a IV-a Ediție) este în acest moment cel mai bun instrument de măsurare a abilității cognitive a copiilor și adolescenților. Bazat pe teorii recente din domeniul psihologiei, WISC IV oferă calități psihometrice excelente susținute de numeroase cercetări clinice, fiind unul dintre cele mai utilizate instrumente la nivel internațional pentru determinarea funcționării cognitive la copii. Testul măsoară coeficientul general de inteligență IQ, oferind informații despre înțelegerea și folosirea limbajului, abilitatea de a gândi abstract, capacitatea de memorare și viteza de procesare a informațiilor.

Cine efectuează testarea: psiholog clinician dr. Diana-Ioana Floricică, din echipa coordonată de psih. dr. Andreea Simona Olteanu.

Mod de desfășurare: Copilul sau adolescentul va răspunde unor probe practice şi verbale propuse de psiholog. În camera de testare nu vor asista părinţii sau alţi aparţinători pentru a nu influenţa calitatea răspunsurilor. Testarea cu acest instrument se poate efectua optim în condițiile în care copilul nu a depus un efort fizic sau mental îndelungat înainte şi este odihnit.

Durata evaluării: Timpul total de aplicare a testului este de două ore. Testarea se realizează întotdeauna în două etape pentru a evita suprasolicitarea copilului şi a nu deforma în sens negativ rezultatele. Aceste două etape pot fi programate după cum urmează:

Varianta 1. Prima etapă: maxim 60 de min; pauză - este recomandată relaxarea, timp de o oră, preferabil în natură, fără a folosi dispozitive electronice (telefon mobil, tabletă etc.). A doua etapă: maxim 60 de minute.

Varianta 2. Se poate efectua pe parcursul a două zile, astfel: vineri, 16 februarie - prima parte a testării: maxim 60 minute și sâmbătă, 17 februarie - a doua etapă: maxim 60 de minute.

Comunicarea rezultatelor: Veţi primi un raport complex, după interpretarea datelor, care va conține rezultatele obținute, dar și recomandări elaborate conform nevoilor copilului dvs. Rezultatul îl veţi primi în cursul săptămânii ulterioare evaluării, pe e-mail sau îl veţi putea ridica de la recepția Centrului Medical Arcadia Sărărie începând cu 21 februarie.

Prețul testării cu bateria WISC IV: 450 lei.

Perioada campaniei:

16 februarie, intervalul orar 11:00 - 20:00
17 februarie, intervalul orar 8:00 – 17:00

Pentru informații suplimentare și programări vă rugăm să apelați serviciul Call Center Arcadia: 0232 920.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Terapie de grup

Începând cu 14 iunie 2011, la Arcadia Hospital, în cadrul cabinetului de Psihologie, se vor desfășura ședințe de terapie de grup. Terapia de grup se bazează pe o relație interpersonală în care membrii grupului și terapeutul sunt parteneri ai unei călătorii care are ...

citește mai departe