Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Mărirea sânilor cu grăsime proprie

Dr. Vlad PieptSânii sunt un simbol al feminității, iar preocuparea pentru sănătatea și aspectul lor este una constantă.
Una dintre opțiunile care oferă un rezultat apreciat atunci când se dorește mărirea sânilor este folosirea grăsimii proprii.
Practic, se ating două obiective: liposucția grăsimii din zonele dorite și transferul acesteia în zona sânilor. Având în vedere că este vorba despre un țesut propriu, riscurile sunt reduse, iar conturarea sânilor este definitivă, nefiind necesară o înlocuire ulterioară (ca în cazul implantului, de exemplu). Adipocitele (celulele de grăsime) depuse prin tehnica de lipotransfer se integrează în țesuturile de la nivelul sânului.

Înainte de realizarea intervenției, se recomandă o mamografie. Aceasta poate fi efectuată în siguranță în Centrul de Sănătate a Sânului Arcadia, cu o tehnologie performantă, cu tomosinteză. Se recomandă realizarea acestui tip de intervenție chirurgicală la un interval minim de 6 luni de la întreruperea alăptării.

În cadrul consultului preoperator se vor stabili zonele de unde se va recolta grefa de grăsime (zonele donatoare). În general, se recoltează de la nivelul abdomenului, șoldurilor, coapselor, genunchilor.

Intervenţia chirurgicală se realizează sub anestezie generală și are o durată de 3 ore.

Această intervenție complexă presupune trei timpi esenţiali:

  • recoltarea ţesutului adipos prin liposucție;
  • prelucrarea (purificarea țesutului prelevat prin eliminarea sângelui și a uleiului); se poate adăuga PRP, având în vedere importanța factorilor de creștere;
  • injectare cu o canulă fină în zona receptoare.

După intervenţie, pacienta va purta îmbrăcăminte compresivă pe zonele de liposucție și ciorapi antitrombotici. Sânii vor fi umflați până la 3-5 zile, dar acest edem se resoarbe în 2 săptămâni. Aspectul aproape final al sânilor este vizibil la 2 luni postoperator.

Perioada de recuperare este, în general, scurtă (în medie 3-5 zile) și majoritatea pacientelor se întorc la activitățile cotidiene după 72 ore. Durerea resimțită este de intensitate redusă, se gestionează ușor și este localizată aproape exclusiv la nivelul zonelor donatoare sub formă de febră musculară, umflături şi vânătăi. După 10 zile, pacienta îşi poate relua programul normal de exerciţii fizice.

Pentru a crește procentul de priză a grefei de grăsime se recomandă oprirea fumatului cu cel puțin o lună înainte și menținerea renunțării la fumat cel puțin două luni după operație.

Lipofillingul mamar este o opțiune importantă pentru mărirea sânilor, cu avantaje majore pentru paciente. Intervenția se realizează în siguranță în Spitalul Arcadia. Pentru programarea unei consultații, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou