Articole medicale

26.06.2018

Senographe Essential – un nou capitol în istoria mamografiei cu tomosinteză – la Centrul de Sănătate a Sânului Arcadia

Mamografia este considerată un instrument de screening pentru depistarea precoce a cancerului de sân la femeile care nu prezintă simptomatologie, dar este utilizată și pentru diagnosticul bolilor glandei mamare la femeile care au simptomatologie clinică: durere, noduli palpabili, deformarea mameloanelor, scurgerea mamelonară, deformarea sânului, apariția unor noduli în axilă etc.

Senographe Essential este cel mai nou mamograf digital cu tomosinteză, cu 6 nivele de contrast, care permit obținerea unei imagini 3D de calitate. Crește astfel acuratețea diferențierii între leziunile maligne și cele benigne, în condițiile folosirii unei doze reduse de radiații.

Cum se realizează mamografia cu Senographe Essential?
 

Pentru sănătatea sânilor, după vârsta de 40 de ani, fiecare femeie trebuie să efectueze anual o mamografie. Este recomandat să vă programați după menstruație, pentru că atunci sânii sunt mai puțin sensibili. Nu este indicat ca în ziua respectivă să folosiți antiperspirante, parfum, cremă de corp, pudră de talc. Nu este necesar să nu mănâncați înainte de mamografie. Dacă sunteți sensibilă la cofeină, ar fi bine să nu beți cafea înaintea realizării mamografiei. De asemenea, este recomandat să purtați haine formate din două piese, pentru a putea elibera mai ușor partea superioară a corpului.

În cazul în care sunteți însărcinată trebuie să informați medicul. Deși în cazul examinării cu mamograful cu tomosinteză din cadrul Centrului de Sănătate a Sânului Arcadia nivelul de radiații este mult redus față de examinarea cu mamograful clasic, medicul este cel în măsură să analizeze raportul risc-beneficii.

Avantajele mamografiei cu Senographe Essential
 

Mamografia cu tomosinteză (mamografia 3 D) este cea mai modernă tehnică de depistare a cancerului mamar în faze incipiente. Nu numai că folosește mai puține radiații decât mamografia clasică, dar ajută la detectarea cancerelor de interval (cele care apar între două examinări) și reduce expunerile suplimentare și suprapunerile de imagini – principala cauză a erorilor care apar în mamografia clasică. Mamograful din cadrul Centrului de Sănătate a Sânului Arcadia, Senographe Essential, pune la dispoziția medicului imagini clare pentru un diagnostic precis și rapid. Mamograful digital de înaltă performanță, redefinește experiența pacientei: asigură un diagnostic precis într-un timp limitat de examinare, cu doze minime de iradiere. În unele situații, mai ales în cazul țesutului mamar dens, medicul radiolog va recomanda examinarea cu ultrasonograful Invenia Abus, disponibil în exclusivitate regională la Centrul de Sănătate a Sânului Arcadia.

Examinarea cu mamograful Senographe Essential este disponibilă în cadrul Centrului de Sănătate a Sânului Arcadia. Detalii și programări: Call Center – 0232 920.