Articole medicale

14.12.2017

Terapia intensivă pentru nou-născuți – cum se realizează la Maternitatea Arcadia?

Uneori, cei mici au nevoie de o îngrijire specială încă din primele ore de viață. Dacă experiența aceasta va face parte din povestea voastră, trebuie să știi că Unitatea de Terapie Intensivă pentru Nou-Născuți din cadrul Spitalului Arcadia este pregătită să intervină.
Internarea la Terapie Intensivă este indicată atunci când cel mic nu poate face față prin forțe proprii la provocările pe care i le oferă viața extrauterină (adaptarea cardio-respiratorie, metabolică sau digestivă).
Fiecare bebeluș este unic, așa că fiecare plan de tratament este individualizat, în funcție de particularitățile micului pacient. Dotarea tehnică, echipa medicală specializată, condițiile externe (nivelul scăzut de iluminare și zgomot), toate sunt dedicate stării voastre de sănătate. Vei fi permanent informată atât în legătură cu starea ta de sănătate și a copilului tău, cât și în legătură cu mijloacele de tratament pe care specialiștii Arcadia le instituie conform protocoalelor medicale.

Secția Terapie Intensivă Nou-Născuți Arcadia
 

Echipa medicală Arcadia creează un mediu cât mai apropiat celui din burtica mamei pentru a oferi confort bebelușului tău și tratamentul de care are nevoie. Astfel:

  • Incubatorul DrägerIsolette C2000 creează un microclimat stabil, unde temperatura, umiditatea şi oxigenul sunt dozate în proporţii care asigură cel mai bun mediu pentru nou-născut;
  • Ventilatorul Acutronic Fabian asigură ventilarea nou-născuţilor prematuri sau la termen şi a copiilor cu vârsta între o lună şi un an (conform legislației în vigoare);
  • Mesele radiante CosyCot se folosesc pentru încălzirea şi stabilizarea nou-născuţilor după naştere, dar şi pentru protejarea lor în secţiile de terapie intensivă sau în cursul manevrelor medicale speciale;
  • Dispozitivul Neopuff pentru resuscitarea respiratorie a nou-născuţilor conferă de primă intenție o oxigenare optimă, în deplină siguranţă, a nou-născutului care întâmpină dificultăți în adaptarea respiratorie;
  • Sursa  radiantă de căldură Mobile InfantWarmer este o unitate de încălzire pentru nou-născuţii îngrijiţi în secţie, în etapa de îngrijiri post-terapie intensivă.

La Maternitatea Arcadia suntem alături de tine în unul dintre cele mai frumoase momente din viaţă, cu cele mai bune servicii medicale și cele mai bune condiții de internare și tratament atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Echipa medicală, formată din medic specialist neonatolog și asistentă medicală de neonatologie, va fi alături de tine încă din sala de naștere, acordând nou-născutului primele îngrijiri. În rarele situații în care bebelușul tău are nevoie de terapie intensivă, Maternitatea Arcadia este pregătită să ofere serviciile medicale necesare astfel încât să puteți să vă bucurați de viața voastră împreună. În siguranță.