Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Formare profesională continuă a medicilor Arcadia, pentru a oferi pacienților cea mai bună îngrijire medicală

Din respect pentru pacienții noștri, rețeaua de sănătate Arcadia – Spitale și Centre Medicale susține și încurajează acțiunile care contribuie la educația medicală continuă. Rămânem constant preocupați în a oferi servicii medicale performante prin creşterea gradului de pregătire profesională şi asigurarea unui nivel ridicat al cunoştinţelor medicale.

În contextul evoluțiilor actuale, perfecționarea profesională continuă, conectarea permanentă la ultimele descoperiri medicale devine obligatorie în exercitarea profesiei medicale.

O echipă de cadre medicale Arcadia implicată în tratarea cazurilor medicale de chirurgie a obezității a participat la cursul „Fast Track Bariatric Course”, susținut în cadrul Vitalys Bariatric Center, Rijnstate hospital Arnhem, Olanda.

Dr. Sebastian Ralea, medic specialist Chirurgie Generală (adulți) și Chirurgie Pediatrică; Dr. Cristiana Cordun, medic specialist Chirurgie Generală; Dr. Alina Lupu, medic primar Endocrinologie, Șef Departament Specialități Medicale; Dr. Irina Bianca Panainte, medic specialist Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice; Alexandra Tulei, asistent medical anestezist; Ciprian Carp , asistent medical anestezist; Ciprian Butnariu, asistent medical bloc operator au participat la o serie de comunicări orale, pe teme care vizau desfășurarea acestui tip de chirurgie a obezității, de manieră „fast-track” și au asistat practic în sala de operație, la derularea unora dintre intervenții, fiecare de pe poziția și rolul său în cadrul echipei specializată în managementul și tratarea cazurilor de chirurgie a obezității (bariatrie).

Practica de manieră „fast-track” presupune eficientizarea la maxim a acestei chirurgii din perspectiva scurtării duratei de spitalizare a pacientului, a timpilor minimi operatori și a recuperării rapide a pacientului după efectuarea intervenției bariatrice.

„A fost o experiență pe care, eu și colegii mei, am găsit-o instructivă și constructivă. Am purtat discuții cu organizatorii cursului, adresându-le întrebări legate de subiectul de interes al fiecăruia dintre noi. Asistenții medicali s-au implicat activ în pregătirile actului anestezic și operator. Consider importantă participarea la o astfel de experiență, pentru că de fiecare dată, în schema logică a fiecăruia despre ceea ce are de făcut, se adaugă elemente noi care, corelate cunoștințelor preexistente conduc la eficientizarea actului medical, la sincronizarea între etapele intervențiilor astfel încât totul să decurgă de manieră „fast-track”, în beneficiul pacientului” a declarat dr. Sebastian Ralea, medic specialist Chirurgie Generală (adulți) și Chirurgie Pediatrică, Șef Departament Specialități Chirurgicale, cu competențe în Chirurgia Bariatrică și Metabolică, Arcadia.

Deplasarea în centre de excelență a cadrelor medicale în vederea schimbului de cunoștințe, a unor practici noi în domeniu, folosind metode eficiente și inovatoare de abordare a tratamentului medical, are ca rezultat final cea mai bună îngrijire a pacientului. Recuperarea cât mai rapidă este esențială pentru reintegrarea pacientului în mediul său familial, socio-profesional.

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou