Articole medicale

24.03.2021

Îngrijiri paliative în sistem integrat, la Arcadia

Îngrijirea paliativă are ca scop principal îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora, prin prevenirea și înlăturarea suferinței, identificarea precoce, evaluarea corectă și tratamentul durerii și al altor aspecte fizice, psihosociale și spirituale. La Arcadia, accentul este pus pe asigurarea tuturor serviciilor medicale și de suport specifice etapei de boală cronică progresivă, confortul oferit pacientului și familiei acestuia, facilitarea contactului social și a relației pacientului cu membrii familiei și pe menținerea unui program de viață cât mai apropiat de cel normal, chiar și pe durata spitalizării.

Implementarea continuă a măsurilor speciale oferă un înalt grad de siguranță pacienților internați în secția de îngrijiri paliative, chiar și în contextul pandemiei.

Avantajele pacientului în secția de paliație Arcadia
 

Cu sediul în cel mai mare Spital multidisciplinar privat din regiunea de Nord Est, departamentul de îngrijiri paliative Arcadia oferă numeroase avantaje pentru pacienți și pentru familia acestora:

  • servicii medicale și de îngrijire integrate, pentru asigurarea unei cât mai bune calități a vieții pacientului;
  • cazare în condiții excelente, în rezerve cu 1 sau 2 paturi;
  • echipă complexă multidisciplinară: Paliație, Medicină Internă, Psihiatrie, Psihologie, Kinetoterapie;
  • medicație specifică îngrijirilor paliative pentru controlul simptomelor și al durerii;
  • supraveghere medicală continuă, inclusiv pentru situații de urgență, prin linii de gardă permanente, inclusiv pentru Anestezie-Terapie Intensivă;
  • menținerea unui program de viață activ;
  • asistență psihologică, socială și spirituală oferită în mod curent și la cerere;
  • suport emoțional, empatie și disponibilitate deplină din partea personalului medical și de îngrijire, pentru pacient și familia sa;
  • durată nelimitată de spitalizare, în funcție de dorința pacientului și a familiei;
  • decontare CAS pentru pacienții asigurați, indiferent de județul de proveniență;
  • acces rapid și facilitat la serviciile medicale disponibile în rețeaua Arcadia.

Plan unic de îngrijire paliativă
 

Pacienţii internaţi în secția de paliație Arcadia beneficiază de servicii medicale complexe, integrate, planul de îngrijire fiind bazat pe o evaluare comprehensivă şi interdisciplinară a pacientului şi familiei.
Specialiștii echipei medicale interdisciplinare evaluează iniţial şi pe parcurs nevoile pacientului şi familiei şi formulează obiective şi acţiuni pentru planul unic de îngrijire. Întreg personalul clinic este instruit în modele de comunicare empatică şi suport emoţional şi poate construi o relaţie terapeutică eficientă cu pacientul şi aparţinătorii şi gestiona situaţiile cotidiene.
Planul de îngrijire este bazat pe nevoile, obiectivele şi valorile exprimate de pacient şi familie, şi elaborat sub îndrumarea profesioniştilor din domeniu. Tuturor pacienţilor li se asigură controlul durerii şi al altor simptome asociate.

Admiterea pacienților pentru spitalizare în secția de îngrijiri paliative se realizează prin programare prealabilă, în ordinea solicitărilor și în urma avizului medical al șefului secției, pe baza unui bilet de trimitere emis de medicul de familie sau specialist. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Powered by Froala Editor