Articole medicale

18.03.2013

Arcadia Quick Check – doi ani de succes

2 ani de Quick CheckPachetul de evaluare medicală rapidă creat de Arcadia în februarie 2011 este încă de la lansare produsul-vedetă al rețelei, pentru prevenție și supraveghere medicală. În acești doi ani, aproape 4.000 de persoane au ales Arcadia Quick Check pentru a-și verifica starea de sănătate în mod rapid, simplu și eficient.

Dintre toate soluțiile existente pe piața serviciilor medicale prin care poți afla cât de sănătos ești, pachetele Arcadia Quick Check s-au distins încă de la început prin avantajele speciale pe care le oferă pacienților:

  • o combinație optimă de analize, consultații și investigații, combinație care este suficient de amplă încât să permită o concluzie medicală avizată, dar și atent construită astfel încât să nu producă pacientului cheltuieli inutile;
  • pachete de evaluare flexibile, adaptate pentru fiecare categorie de pacienți în parte, în funcție de nevoile specifice de sănătate: copii (pe două grupe de vârstă), femei tinere, bărbați tineri, seniori.
  • circuit medical rapid și simplu: evaluarea se realizează într-o singură zi, debutează cu recoltarea probelor de laborator, continuă printr-un traseu pre-programat la diversele specialități vizate și se încheie în cabinetul de medicină internă (la adulți) sau în cel de pediatrie (la copii), acolo unde medicul examinează și coroborează toate datele, oferind pacientului o scrisoare medicală cu concluzii și recomandări.

Atunci când rezultatele evaluării indică existența unei afecțiuni, pacientul este consiliat cu privire la conduita optimă de diagnostic și tratament și primește, după caz, trimiteri medicale interdisciplinare. Dacă analizele și consultațiile indică o stare bună de sănătate, consilierea medicală se concentrează pe aspecte legate de prevenție și de menținerea calității vieții.

A preveni este mai simplu decât a trata
Datele statistice legate de accesarea pachetelor Quick Check în cei doi ani de la lansare indică interesul relativ egal al tututor categoriilor de pacienți, cu un consum ușor mai ridicat la pachetele Lady (femei 18-50 ani) și Man (bărbați 18-50 ani). De remarcat semnificația aparte a bilanțului de sănătate realizat la copii, mai ales la vârste mici, atunci când numeroase afecțiuni pot să evolueze asimptomatic și să ajungă în stadii de evoluție avansate înainte de a fi descoperite.

Dr. Codruța Iliescu-Halițchi, medic primar pediatru, menționează: „Pachetele Quick Check pentru copii pornesc căutarea de la cele mai frecvente tulburări asociate grupului de vârstă testat: anemia și rahitismul la sugar și copilul mic, tulburările posturale, viciile de refracție și tulburările de auz la copilul școlar, anemia feriprivă, hipercolesterolemiile familiale, acneea și spasmofilia la adolescent. Consultul pediatric a permis în numeroase cazuri descoperirea unor afecțiuni nediagnosticate sau subdiagnosticate anterior: hipotiroidie, stări de ambiguitate sexuală, obezitate, tulburări psiho- emoționale cu manifestări somatomorfe, afecțiuni genetice, afecțiuni neuro-psihice. De asemenea, prin dialogul purtat cu pacientul sau cu părinții acestuia, consultul pediatric este un prilej de consiliere medicală, de reevaluare a unor afecțiuni deja cunoscute, de consiliere profilactică. Apreciem în mod deosebit impactul medical al evaluării Quick Check și ne bucurăm că, prin organizarea întregului circuit medical într-o singură zi, este facilitat și accesul la evaluare al copiilor școlarizați sau al pacienților din afara Iașului.”

La rândul său, dr. Constatin Rusu arată avantajele bilanțului rapid de sănătate din perspectiva specialității sale, medicina internă: „La aproximativ 30-40% dintre pacienții adulți investigați au fost descoperite diverse afecțiuni sau semne de boală, în principal afecțiuni metabolice (dislipidemii, prediabet, diabet, gută), hipertensiune arterială, afecțiuni reumatismale degenerative și inflamatorii (spondiloze, gonartroze, sindroame reumatoide, spondilartrite), afecțiuni hepatice (steatoze, hepatite cronice virale), patologie ginecologică (chisturi ovariene, fibroame uterine), patologie tiroidiană (gușă nodulară, tiroidite autoimune), anemii de diverse cauze, neoplazii. În astfel de situații, depistarea precoce a suferinței și îndrumarea ulterioară corectă, fără infinitele rătăciri de la o specialitate la alta, au fost atuuri care au cântărit enorm în evoluția ulterioară a pacienților. De fapt, secretul succesului în medicină are prea puțin de-a face cu explorările laborioase și costisitoare; un minimum de investigații esențiale, câteva consultații bine alese, toate centralizate în aceeași zi de către medicul de medicină internă - iată o formulă care nu poate da greș.”

Noutăți în oferta Quick Check
Anul 2013 aduce noutăți în oferta Quick Check, ajustări decise pe baza opțiunilor și nevoilor exprimate de pacienți în decursul timpului.

În primul rând, observând că evaluarea dermatologică este extrem de solicitată de către pacienți, acest serviciu a fost introdus și în pachetele Lady și Man, după ce a oferit informații prețioase tinerilor între 12 – 18 ani, în pachetul Junior. În al doilea rând, pachetele pentru copii (Kids, 3-12 ani și Junior, 12-18 ani), ca și pachetul Lady (femei 18-50 ani) au fost completate cu evaluarea psihologică, serviciu util pentru creionarea principalelor trăsături de personalitate și găsirea unor răspunsuri față de preocupările fiecăruia de zi cu zi. În sfârșit, seniorii se vor bucura să vadă evaluarea neurologică inclusă în pachetul de evaluare ce le este destinat.

În loc de concluzie
Un pacient mulțumit, care tocmai ieșise de la ultima consultație a pachetului Quick Check, ne-a spus cu zâmbetul pe buze: „Dacă produsul ăsta nu exista, probabil că trebuia inventat...”. Ce ar mai fi de adăugat? Rapid, simplu și eficient, cu o consistentă relevanță medicală, optim din punctul de vedere al raportului calitate/preț, bilanțul de sănătate Arcadia Quick Check este calea cea mai bună de a trăi liniștit și de a planifica viitorul cu încredere, știind că sănătatea îți este protejată.

Vă invităm să aflați mai multe despre pachetele Arcadia Quick Check aici.