Articole medicale

14.12.2016

Investigații pediatrice GRATUITE la Policlinica Arcadia Cicoarei

Copil la medicCentrul de Pediatrie Arcadia încurajează părinții să se adreseze medicului pediatru pentru a investiga în profunzime problemele de sănătate ale celor mici.
Astfel, copiii cu vârsta până în 4 ani pot efectua la Policlinica Arcadia Cicoarei consultații și analize medicale GRATUITE* adresate tulburărilor imunității, anemiei și altor carențe nutriționale, pe baza unui bilet de trimitere CAS către specialitatea Pediatrie generală.

Pachetul medical gratuit include o consultație de pediatrie, alături de un set de analize dedicat tipului specific de afecțiune.**

TULBURĂRI ALE IMUNITĂȚII
Afecțiuni vizate: infecții repetate ale căilor respiratorii, rezultate anormale ale examenelor de sânge – nediagnosticate, imunodeficiență cunoscută.

Set analize de laborator recomandat: Hemoleucogramă, Proteine totale, Electroforeza proteinelor serice, Imunoglobulina A,  Imunoglobulina E, Imunoglobulina G, Imunoglobulina M.

ANEMIE
Afecțiuni vizate:
anemia prin carența de fier, acid folic, alte anemii (intrainfecțioase, inflamații cronice).

Set analize de laborator recomandat: Hemoleucogramă, Proteina C reactivă (test cantitativ), Numărătoare reticulocite, Fier (sideremie), Feritină, Transferină, Coeficient de saturație al transferinei.

RAHITISM
Afecțiuni vizate: rahitism evolutiv al sugarului, carența de vitamina D, carența alimentară în calciu, tulburări de metabolism al mineralelor, alte carențe nutriționale.

Set de analize de recomandat: Hemoleucogramă, Calciu ionic, Calciu total, Fosfor seric (Fosfat/PO4), Fosfataza alcalină Vitamina D (25-OH Vit. D3), Proteine totale.

Consultația medicală inclusă în pachet și setul de analize recomandat de medicul pediatru*** se vor efectua în aceeași zi, în cadrul Policlinicii Arcadia Cicoarei.

Observații:
*Programările pentru pachetele gratuite de investigații pediatrice se realizează la numărul de Call Center – 0232 920, în limita fondurilor CAS și a locurilor disponibile.
**Dacă diagnosticul din biletul de trimitere de la medicul de familie nu permite efectuarea investigațiilor din ofertă, medicul Arcadia își rezervă dreptul de a recomanda alte investigații.
***Pachetele medicale gratuite pot fi efectuate cu programare la următorii medici Arcadia:
Dr. Oana Temneanu, Dr. Roxana Pușcașu, Dr. Elena Matei, Dr. Diana Fitrolakis.