Articole medicale

10.12.2013

Peste 150 de viitoare mame au aflat de la medicii Arcadia secretele sănătății

Maternitatea Arcadia a derulat în lunile octombrie și noiembrie un amplu program educațional de tip caravană, în beneficiul viitoarelor mame din cinci orașe ale Moldovei. Prin intermediul unui curs interactiv oferit gratuit, peste 150 de femei însărcinate din Piatra Neamț, Vaslui, Suceava, Bacău și Botoșani s-au întâlnit cu echipa de specialiști Arcadia și au aflat totul despre sarcină, naștere și rolul de părinte.

Pentru viitorii părinți, perioada sarcinii este presărată cu întrebări, neliniști și emoții de tot felul, prioritățile absolute fiind legate de sănătatea mamei și a copilului. Deși astăzi sursele de informare sunt multiple și consistente, mamele preferă să primească răspunsuri avizate direct de la specialiști. Iată de ce Maternitatea Arcadia a creat programul de informare și educație A-Baby, dedicat femeilor însărcinate, sub forma unui curs multidisciplinar, interactiv, cu informații, sfaturi și îndrumări utile despre sarcină, naștere, îngrijirea nou-născutului și asumarea rolului de părinte.

Programul A-Baby a debutat la Maternitatea Arcadia în anul 2012 și a reunit în decursul timpului peste 300 de participante din Iași. În dorința de a facilita și accesul persoanelor din alte orașe la întâlnirea cu specialiștii Arcadia, programul A-Baby a fost extins sub forma unei caravane educaționale și a străbătut în această toamnă orașele Moldovei.

Întâlnirea viitoarelor mame cu medicii Arcadia este special organizată pentru a fi relaxată, prietenoasă, confortabilă și plăcută, dar este și foarte consistentă din punctul de vedere al noțiunilor, informațiilor și recomandărilor transmise. Pe lângă sesiunile de prezentare, cursul include sesiuni de dialog direct, pentru ca speakerii invitați să răspundă întrebărilor concrete ale participantelor și să le clarifice temerile sau curiozitățile. Echipa A-Baby include medici obstetricieni, medici neonatologi, kinetoterapeuți și psihologi, adică exact specialiștii implicați în profundele transformări ce apar o dată cu venirea pe lume a unui copil.

Între 18 octombrie și 22 noiembrie, caravana A-Baby s-a oprit în Piatra Neamț, Vaslui, Suceava, Bacău și Botoșani, reunind de fiecare dată un public numeros de viitoare mămici, dornice de informare și dialog cu medicii și bucuroase că întâlnirea cu aceștia se desfășoară chiar la ele acasă. Cele peste 150 de persoane care au răspuns invitației gratuite la cursul A-Baby au apreciat calitatea și cantitatea de informații și îndrumări primite, modul de organizare a cursului interactiv, atmosfera prietenoasă, surprizele pregătite de organizatori și premiile consistente oferite la tombola A-Baby. Marele premiu al caravanei, o naștere gratuită la Maternitatea Arcadia, a revenit - prin tragere la sorți - unei participante din Suceava.

Ca o concluzie de final, beneficiul major al acestei inițiative rămâne faptul că se creează ocazii de întâlnire directă între medici și viitoarele mame, astfel ca ele să primească răspunsuri avizate la întrebările firești cu care se confruntă în perioada sarcinii și să poată privi perioada de transformări pe care o trăiesc cu încredere, optimism și bucurie, așa cum trebuie să fie. Programul A-Baby va continua și în 2014, cu mai multe sesiuni de cursuri, atât pentru Iași cât și pentru celelalte orașe ale Moldovei.

Maternitatea Arcadia și-a început activitatea în vara anului 2010 și este locul în care au venit pe lume până acum peste 2.000 de copii, inclusiv din sarcini gemelare, sarcini cu risc sau prin nașteri premature. Pentru a asigura cele mai bune condiții medicale și de îngrijire, pentru mamă și copil, maternitatea dispune de 2 săli de naștere naturală, 4 săli de operații ultramoderne în blocul operator Arcadia, 2 unități separate pentru anestezie-terapie intensivă: ATI adulți și ATI Neonatologie, de rezerve confortabile și elegante, în regim rooming-in, pentru mamă și copil. Echipa medicală numără peste 60 de medici și circa 30 de persoane în personalul de asistenți medicali și auxiliar.

Pe lângă multiplele beneficii conexe oferite în pachetul de naștere, maternitatea asigură cu titlu gratuit serviciile de terapie intensivă pentru mamă și copil, pentru orice situații medicale neprevăzute ce ar putea apărea în perioada de spitalizare. Ca un element suplimentar, maternitatea permite tatălui să asiste la naștere și să fie alături de partenera sa, în cel mai emoționant moment al vieții de familie...

Curs interactiv-ghid de parenting