Articole medicale

21.04.2022

BodyTite, liposculptura cu RF

Dr. Costel Dobre

Medic specialist Chirurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică

BodyTite, liposculptura cu RF

BodyTite este o procedură minim invazivă care modelează si contractă pielea, fără a lăsa cicatrici vizibile. BodyTite este o soluție ideală pentru orice zonă a corpului, iar abdomenul, brațele, genunchii și coapsele sunt unele dintre cele mai frecvente zone tratate. Un aspect important este faptul că se obțin rezultate asemănătoare unei intervenții chirurgicale, dar fără perioade lungi de recuperare.

BodyTite folosește energia de radiofrecvență (RF) pentru a strânge pielea și a dizolva grăsimea, făcând-o ușor de aspirat. Această metodă modernă, cunoscută sub numele de RFAL sau lipoliză asistată de RF este concepută pentru a topi depozitele de grăsime din orice parte a corpului. Procedura se efectuează sub anestezie locală, analgosedare sau anestezie generală, în majoritatea cazurilor împreună cu liposucția, cea din urmă realizându-se la finalul intervenției.

Atunci când laxitatea pielii sau depozitele de grăsime devin o problemă, tratamentul BodyTite combinat cu MorpheusBody reprezintă soluția ideală.

Liposculptura realizată cu BodyTite

Liposculptura realizată cu BodyTite este procedura de conturare corporală minim invazivă, care oferă rezultate obținute anterior doar printr-o procedură chirurgicală invazivă. Dacă îndepărtarea depozitelor de grăsime reprezintă o prioritate, dar pacientul are nevoie și de o îmbunătățire a laxității pielii, combinația dintre BodyTite și liposucție oferă cele mai bune rezultate.

Care sunt avantajele BodyTite?

Cele mai importante avantaje pe care BodyTite le oferă pacienților sunt:

  • conturare uniformă a zonei tratate;
  • corecția laxității excesive cutanate și a depozitelor de grăsime localizate;
  • recuperare rapidă;
  • fără cicatrici.

Cum functioneză BodyTite? 

În functie de zona tratată, o canulă foarte subțire este introdusă sub piele, în depozitele de grăsime. Prin eliberarea treptată a energiei se realizează liza adipocitelor, strângerea septurilor fibroase și a pielii, realizând astfel reducerea stratului adipos și liftingul cutanat.

Desi rezultatele variază de la pacient la pacient, studiile au demonstrat că se poate obtine o contracție a pielii de până la 42%. Recuperarea este rapidă, iar rezultatele se văd imediat și continuă să se îmbunătățească treptat în decursul următoarelor 3-6 luni.

Cui se adresează?

Pacienții care au depozite de grăsime și laxitate cutanată asociate sunt candidații ideali pentru BodyTite sau pacientii sănătoși, cu greutate corporală ideală, dar care doresc să-și îmbunătățească anumite zone rezistente la antrenament sau dietă.

Chiar și la pacienții care au depozite mai mari de grăsime sau o laxitate cutanată semnificativă se pot obține rezultate satisfăcătoare. De asemenea, pentru pacienții care doresc rezultate rapide, într-o singură ședintă, BodyTite reprezintă varianta ideală.

În cazul pacienților cu strat adipos semnificativ se asociază și procedura de liposucție asistată cu vibrație, care este mai putin traumatizantă, mai eficientă și oferă în timp un rezultat excelent pentru pacient.

Procedura se realizează în siguranță în Spitalul Arcadia. Pentru programarea unei consultații, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.