Articole medicale

16.11.2023

Dieta pacientului în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia

Nutriționist Alexandra Pompas

Nutriționist Dietetician Autorizat Nutriție și Dietetică

O alimentație sănătoasă indică un consum echilibrat de alimente diversificate care oferă organismului substanțele nutritive necesare. În Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, fiecare pacient beneficiază de o evaluare nutrițională la internare, evaluare în cadrul căreia i se prezintă alimentația și specificul acesteia pe perioada spitalizării. Astfel, pacienții beneficiază de o alimentație care le asigură aportul caloric necesar și care este adecvată și adaptată patologiei de fond.
La implementarea și elaborarea meniului din Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia a participat o echipă întreagă din care fac parte medici, dietetician și echipa de bucătărie, astfel încât rezultatele au dus la un număr de peste 350 de rețete, rețete versatile care se adaptează patologiei și gusturilor fiecărui pacient.
Alexandra Pompaș, nutriționist dietetician, vorbește despre varietatea rețetelor alimentare gândite în acest spital, dar și despre importanța alimentației, nutriției și educației terapeutice.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este parte din Rețeaua Medicală Arcadia și este dedicat reabilitării funcționale și creșterii calității vieții pacienților, prin obținerea unui grad cât mai extins de autonomie. Programele de recuperare sunt adaptate perfect nevoilor fiecărui pacient, în funcție de diagnostic și de stadiul de evoluție al afecțiunii.

Programează o consultație: 0232 920